INFO UTILE

Deci, nimic nu se arunca!

Deci, nimic nu se arunca!

De multe ori, din dorinta de a va prezenta prajiturile intr-un mod cat mai dragut, evident ca trebuie sa le decupez marginile, sau dupa caz sa decupez cu forme in interiorul lor. Raman resturi din blaturi, checuri, cozonaci, pandispane,  biscuiti, fursecuri etc.

Deci, nimic nu se arunca! Si credeti-ma ca nu este o deviza a romanului, ci o bunacredinta si responsabilitate a oricarui om.

Asadar, rapid fara sa te complici prea mult, un desert delicios la minut.

Tai in bucatele mici bucatile de blat ramase si montezi intr-un pahar, cupa, sau ce ai la indemana.

Alternezi bucati de blat cu iaurt grecesc, fructe, toppinguri sau ciocolata.

Poti insiropa bucatile de blat sau le poti lasa ca atare caci oricum se inmoaie de la iaurt fiind puse alernativ in straturi.

Nu doresti iaurt? Atunci ai ca varianta o crema de branza cremoasa degresata, indulcita si aromata. Sau de ce nu?! O budinca la alegere.

Nu este decat o joaca care-ti satisface pofta de dulce cand timpul este limitat  😋

Un rezultat de efect, cu gust delicious de vei crede ca mananci cel mai fin desert.

Nu faceti risipa si nu va ganditi ca a face o prajitura este chiar atat de usor pe cat pare, caci reciclarea din aceste resturi este dovada respectului fata de munca si banii vostri.

Citeam deunazi in statistici publicate ca, un roman arunca intr-un an la gunoi tot atata mancare cat consuma: in medie, 129 de kilograme Alarmant, iar acest sindrom nu poate fi remediat, potrivit sociologilor, decat decat printr-o educatie timpurie in familie.

Potrivit unui studiu facut de FoodWaste Romania, romanii arunca 6.000 de tone de alimente pe zi. Pe primul loc se afla mancarea gatita, fructele si legumele. In aceste conditii, tara noastra se afla pe locul 9 in Europa la risipa alimentara, iar romanii sunt departe de a-si tempera focul cumparaturilor.

A arunca mancarea ramasa dupa masa nu este o risipa mai mare decat a o manca fara a avea nevoie de ea. Astfel va faceti rau voua si respectului de sine, fara sa aduceti vreun bine maselor nevoiase.

Risipa alimentara (implicit si risipa de bani) reprezinta o problema la nivel mondial.

Intr-o lume in care se sufera si se moare de foame, sa irosesti mancarea, e un sacrilegiu. Daca vom reusi sa nu mai aruncam mancarea, nu vom rezolva problema umanitatii dar cu siguranta vom trai mai responsabili fata de noi, fata de ea 🤗

Fiti responsabili si respectati/va!

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *