Cheesecake-ul, de regula este un desert racoros si delicios, iar crema de branza se potriveste de minune cu portocale 🍊🍊
Ingrediente blat:
Tava cu diametrul de 20 cm.
- 3 oua
- 135 grame iaurt grecesc degresat sau semi-degresat
- 30 grame Mix pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb
- 30 grame izolat proteic din zer
- 30 grame lapte praf degresat
- 20 grame Faina Mix de Fibre fara carbohidrati
- 1 lingura ulei de cocos sau masline (optional)
- un praf de sare
- 2 plicuri (10 grame) Eritritol cu Stevia vanilat – Green Sugar (sau 5 ml. esenta de vanilie )
- 1 praf de copt(10 gr.)
- 30 grame Indulcitor natural cu Stevia pulbere – Green Sugar (daca folositi un alt indulcitor – dozati dupa gust)
- 250 ml. fanta fara zahar pentru insiroparea blatului
Ingrediente jeleu:
- 2 portocale
- 230 ml. fanta fara zahar
- 5 grame gelatina granule
- 20 ml. fanta fara zahar (pentru hidratarea gelatinei)
Ingrediente crema:
- 450 grame branza degresata de tip quark
- 150 grame iaurt grecesc degresat sau semi-degresat
- 20 grame izolat proteic din zer
- 80 grame Indulcitor natural cu Stevia pulbere – Green Sugar (daca folositi un alt indulcitor – dozati dupa gust)
- 10 grame gelatina granule
- 30 ml. apa rece (pentru hidratarea gelatinei)
- 200 ml. smantana pentru frisca (pentru cei care nu sunt la dieta)
- coaja rasa de la o portocala
- 2 plicuri (10 grame) Eritritol cu Stevia vanilat – Green Sugar (sau 5 ml. esenta de vanilie )
Mod de preparare :
Blat
Amestecam ingredientele uscate : Mixul pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb, izolatul proteic din zer, laptele praf, Faina Mix de Fibre fara carbohidrati si praful de copt.
Separam galbenusurile de albusuri.
Intr-un bol adanc de mixer, mixam 5-6 minute la viteza mare galbenusurile de ou, sarea, indulcitorul si aromele pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Adaugam uleiul de cocos (optional) sau puteti folosi ulei de masline (astfel in Croaziera dukan scapati de tolerat – uleiul de cocos) si iaurtul.
Incorporam treptat in amestecul de oua si amestecul de ingrediente uscate.
Omogenizam bine amestecand cu un tel sau o spatula.
Mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare si le incorporam in compozitia rezultata, cu ajutorul spatulei amestecand usor pentru a pastra aerul in ea.
Compozitia este fina si aerata, cam asa arata:
Tapetam cu hartie de copt orice tava avem (forma pe care vi-o doriti sa o dati cheesecake-ului). Eu am copt in forma cu baza detasabila de 20 cm diametrul. Este o forma foarte utila si o recomand in special pentru asamblarea acestui desert.
Turnam compozitia in tava si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 45 min. in functie de cuptor, pana trece testul scobitorii. Blatul creste foarte frumos dupa cum observati.
Lasam sa se racoreasca tava, apoi desprindem usor inelul de pe margini si scoatem blatul.
Asezam blatul pe un gratar pana la racirea completa.
Dupa ce blatul s-a racit, daca vrem sa ne iasa o prajitura frumoasa, indepartam marginea blatului de jur imprejur cu un cutit ascutit bine ascutit si taiem blatul in doua discuri.
Faceti acest lucru nu neaparat pentru ca se coace mai tare pe margini ci pentru ca avem nevoie sa-l asamblam in aceeasi forma in care l-am copt; motiv pentru care trebuie sa ramana mai mic in diametru, atat cat sa incapa inapoi in tava.
Insiropam cele doua discuri de blat cu 250 ml. fanta fara zahar si. Deci in total pentru insiropat si jeleu, avem nevoie doar de 500 ml. fanta fara zahar. Dam blaturile la rece si pregatim forma in care am copt blatul pentru asamblare.
Pregatirea formei pentru asamblare
Intindem folie alimentara mai intai pe baza tavii si prindem marginea (inelul detasabil).
Intindem folie alimentara si imbracam interiorul fara sa rupem marginile, fix cum vedeti in foto, pentru ca ne vor ajuta la invelirea cheesecake-ului.
Jeleu
Curatam bine cele 2 portocale si le desfacem in feliute.
Asezam circular feliile de portocale pe fundul tavii imbracata in folie alimentara.
Peste cele 5 grame de gelatina turnam 20 ml. fanta rece si o lasam la hidratat 5-6 minute.
Intr-o craticioara incalzim 230 ml. fata fara zahar, apoi o dam la o parte de pe foc si adaugam gelatina hidratata.
Daca doriti sa va iasa mai inalt jeleul, puteti mari cantitatile, insa aveti grija sa calculati in asa fel ca gelatina folosita sa inchege lichidul.
Turnam incet jeleul preparat (fanta + gelatina) si dam tava la rece pana ce se incheaga.
Crema
Intr-un bol incapator punem crema de branza, iaurtul, indulcitorul si vanila. Mixam pana le omogenizam, dar nu trebuie sa insistati prea mult cu mixatul pentru a nu scoate prea mult apa din lactate. De multe ori eu amestec energic cu o spatula din silicon mai ales daca cantitatea ingredientelor nu este mare.
Adaugam si izolatul proteic din zer (are rolul de a creste valoarea proteica si da cremozitate compozitiei) si il incorporam bine. Se poate renunta la el daca nu doriti sa mariti valoarea proteica sau daca nu-l aveti momentan in casa.
Peste cele 10 grame de gelatina turnam 30 ml. apa rece si o lasam la hidratat 5-6 minute.
Incalzim putina apa pe foc sau la mw intr-un bol mai maricel, pentru a avea loc in el sa introducem vasul cu gelatina hidratata, pentru a o topi ( procedeu numit bain marie ).
Turnam gelatina topita peste crema de branza si amestecam energic pentru a omogeniza.
Adaugam si coaja rasa de portocala.
Daca nu tineti cont de dieta, acum puteti mixa 200 ml. smantana pentru frisca si sa o adaugati peste crema de branza. Cum in dieta dukan nu este permisa smantana decat daca ar fi cu o grasime pana in 7% ( ca si tolerat in croaziera) va spun ca desertul iese delicios si fara frisca.
Asamblare
Cand jeleul este gata inchegat, il scoatem din frigider, la fel si blaturile insiropate.
Turnam jumatate din crema de branza peste jeleu.
Peste crema asezam unul din discurile blatului.
Continuam cu restul de crema peste care asezam cel de-al doilea disc de blat insiropat.
Astfel blatul pe care-l vedeti la suprafata o sa fie de fapt baza cheesecake-ului.
Invelim cu folia alimentara ramasa pe margini, va spuneam ca nu trebuie sa o taiati in momentul in care pregatiti forma pentru asamblare si dam la frigider pentru cca. 2-3 ore pana ce se incheaga.
Gata inchegat cheesecake-ul, mai ramane doar sa indepartam folia alimentara, sa asezam o farfurie pe care vrem sa servim desertul peste forma si sa rasturnam.
Indepartam inelul detasabil cu mare usurinta, pentru ca am avut grija sa imbracam bine tava, iar desertul arata minunat. Cateva frunzulite de menta proaspata ca decor, se potrivesc foarte bine si la cromatica dar si la gust, zic eu 😉
Voila!
Floricica portocalie „nu este comestibila” 😉 pentru ca reprezinta un amalgam de zahar si carbohidrati 😂 Doar pentru ca am primit cadou aceste fursecuri, am pus unul de decor, caci prea se potrivea acolo !😜🤫
Poate unora vi se par grele, lungi si „complicate” anumite retete! Insa, va spun cu mana pe inima si cu ferma convingere, senzatia aceasta vi se poate datora faptului ca va explic pas cu pas, cuvant cu cuvant, fotografie cu fotografie; lungind astfel continutul, fara rea intentie ci doar din dorinta de a fi cat mai explicita. Si marea multumire nu se lasa asteptata, caci tare drag imi este sa vad cum incercati retetele si cum abia asteptati sa le editez pe bolg 🤗 Imi place sa incerc lucruri noi, sa experimentez sa reinterpretez, imi place simplitatea asta „complicata”(datorita ingredientelor … mai multe la numar …poate … dar fara ingrediente de calitate nu poti sa realizezi un asa preparat) pentru cei ce cred ca sunt retete greu de preparat. Pentru mine simplitatea sta in gust, culoare si aspect.
Cheesecake-ul se feliaza rece, foarte usor cu un cutit bine ascutit. Se poate prepara si cu blatul neinsiropat, dar mie imi plac prajiturile insiropate 😋 Alegerea va apartine!
O prajitura usoara si racoritoare, o nota fresh cu un gust dulce acrisor intr-o combinatie perfecta. Un motiv in plus sa schimbati registrul de iarna, unde ciocolata este in topul preferintelor. In vara asta faceti o exceptie, pentru ca uimitor de vi se pare, sa stiti ca iubitorii de ciocolata prefera si aroma de citrice 😜
In dieta dukan desertul poate fi consumat in etapa croaziera de o singura persoana intr-o zi! Wauuuu! Dar nu va sfatuiesc sa faceti abuz, pentru ca oricum nu aveti cum sa-l mancati pe tot intr-o zi 😜 Daca aveti dubii va reamintesc lista alimentelor tolerate in dieta dukan iar pentru reamprospatarea memoriei va trimit la citit AICI 😃 Si va spun ca cheesecake-ul contine doar un ingredient tolerat – portocala.
Asadar 2 portocale = 2 ingrediente tolerate!
Sper ca filmuletele sa va convinga! Daca prima reactie este intoteauna ”E prea frumos pentru a fi mancat”, atunci cand il gustati, orice urma de vinovatie dispare 😍
Va satisface cu siguranta cele mai exigente gusturi, devenind astfel alegerea perfecta pentru un desert fresh. O placere fara remuscari cand esti la dieta si nu numai, stiu cu siguranta ca cei ai casei il vor gusta 👌🥳
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.
Nu conteaza daca imi cititi blogul de la inceputuri sau l-ati descoperit pe parcurs, nici daca mi-ati lasat un comentariu si ne-am imprietenit pe Facebook / Instagram sau, dimpotriva, ati stat in umbra in tot acest timp. Tot ce conteaza este sa incercati sa preparati acest cheesecake delicios 🤗
Enjoy and don’t regret it 🍊🍊🍊
O cafea intr-o dimineata pozitiva, un soare stralucitor si cate o felie de FRESH orange CHEESECAKE pentru voi toti! Va astept! 🤗☕
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵
Cu zmeura
0 Comentarii