Dukan CONSOLIDAREPAINE/PIZZA/PASTE

PASTE BOLOGNESE din FAINA integrala de OVAZ (Fara faina alba/ Low carb/ Low fat)

PASTE BOLOGNESE din FAINA integrala de OVAZ (Fara faina alba/ Low carb/ Low fat)

Preparate cu un Sos Bolognese nu ai cum sa dai gres, fiind un sos cu gust apreciat in intreaga lume dar si modificat de multi bucatari si atat de cunoscut.

Pastele din FAINA integrala de OVAZ fac parte din categoria alimentelor cu indice glicemic mic, sunt metabolizate lent si de aceea dau o mai mare satietate si energie.

1

Ingrediente:

Mod de preparare:

Fierbem pastele cu apa si un praf de sare.

2

Scurgem pastele intr-o strecuratoare.

3

Dupa preferinta, putem sa amestecam pastele calde cu Sosul Bolognese, sau sa le montam pe farfurie adaugand peste ele acest sos.

4

Orice portie de paste are nevoie si de parmezan, dar ca sa ramanem in nisa vom alege cascaval degresat. Dar, aceasta este doar o preferinta !

5

Si ca sa ne facem pofta pe deplin, in aceeasi zi … daca au mai ramas, sau chiar si a doua zi, putem sa gratinam si sa obtinem un deliciu 😉

Asadar Paste Gratinate:

Ingrediente:

  • pastele Bolognese pe care tocmai le-am pregatit
  • iaurt degresat
  • lapte degresat
  • cascaval degresat
  • putin ulei de masline extravirgin (optional) pentru uns vasul in care coacem (gratinam) pastele

Cantitatile ingredientelor le potriviti in functie de cantitatea de paste pe care doriti sa o gratinati.

Mod de gratinare:

Ungem un vas termorezistent cu putin ulei de masline extravirgin sau tapetam o tava cu hartie de copt pentru a evita lipirea si asezam pastele gata pregatite.

6

Facem un amestec din lapte dulce degresat, iaurt degresat si putin cascaval degresat ras.

7

Amestecul obtinut il turnam peste pastele gata asezate.

8

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pana cand compozitia este legata si usor rumena deasupra.

9

Radem deasupra inca putin cascaval degresat, presaram putin busuioc.

10

Dam din nou la cuptor pana ce cascavalul se va topi formand o crusta frumoasa si rumena.

Pentru o savoare pe masura efortului va recomand sa le serviti calde.

11

In dieta Dukan se poate consuma incepand cu etapa Consolidare 1 portie/saptamana -prima etapa si 2 portii/ saptamana – a doua etapa → cca. 220-230 grame paste gatite.

Pentru primele doua etape ale dietei dukan puteti folosi pastele din konjac.

Cu gust neutru si o cantitate neglijabila de calorii, taiteii de konjac pot fi gatiti exact ca și pastele, alaturi de sosuri ușoare de rosii, carne slaba, legume. Cu pastele de konjac puteti transforma delicioasele retete preferate in veritabile retete dietetice 🙂

Foarte satioase si sanatoase !

Pofta buna s-aveti!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !

print

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *