Dukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERASOSURI

SOS RAGU Bolognese (Low carb/ Low fat)

SOS RAGU Bolognese (Low carb/ Low fat)

Ragu Bolognese in italiana, este un sos care este folosit la multe feluri de mancare in mod special la paste sau lasagna.

Fiind un sos cu gust apreciat in intreaga lume dar si modificat de multi bucatari, fiind atat de cunoscut si versatil, de ce nu l-am prepara si dietetic ?!

1

Ingrediente:

  • 500 grame carne tocata (slaba/ degresata) de curcan/ pui/ vita/ muschi de porc (recomandat a fi tocata acasa nu cumparata din comert gata tocata)
  • 1-2 buc. ceapa alba uscata (in functie de cantitatea de carne folosita)
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 400 – 500 grame sos de rosii proaspete (preparat in casa) sau rosii decojite tocate ori la conserva/ pasta de tomate diluata/
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • cimbru, busuioc, oregano (din aceste condimente alegeti ceea ce agreati)
  • 2 – 3 catei de usturoi tocat marunt (optional)
  • 50 ml. vin rosu (optional)

Mod de preparare:

Mai intai tocam carnea (am tocat la robotul de bucatarie piept de curcan).

2

Intr-un vas antiaderent (eu folosesc un wok) turnam 2 linguri ulei de masline extravirgin peste care adaugam ceapa taiata cubulete si o inabusim la foc domol 4 – 5 minute (acoperind cu un capac) pana cand se inmoaie si devine sticloasa, daca vi se pare amestecul sec adaugati o lingura de apa calda pentru ca acesta sa nu se arda. Dupa preferinta mai puteti adauga o telina mica data prin razatoarea mare, 2-3 tije de telina (apio) si un morcov ras.

Adaugam carnea tocata si o lasam sa se gateasca usor, tot la foc domol, pana ce aceasta pierde din sange, isi schimba culoarea, se rumeneste putin si se elimina sucul propriu ce-l lasa.

3

Stingem totul cu vin alb si marim un pic flacara ca sa se evapore alcoolul. 50 ml vin (in dieta dukan, aliment tolerat – croaziera, consolidare si stabilizare definitiva –  3 lg/zi).

Punem sosul de rosii, potrivim de sare, piper si condimentam dupa preferinta. Reteta clasica italiana se prepara fara condimente precum oregano, busuioc, rozmarin sau cimbru, doar cu sare si piper. Mie imi plac aceste condimente care dau gust in orice mancare, asa ca nu le evit.

Daca folositi un sos de rosii facut in casa atentie la condimente si sare, aici nu am mai pus pentru ca sosul de rosii avea deja tot ce-i trebuia.

4

Adaugam 1 cana de apa calduta si fierbem in continuare pana ce lichidul se evapora (mai ales daca sosul de rosii este mai gros), astfel asigurandu-va ca si carnea este fiarta. Daca carnea este de pui/curcan cca. o ora este suficient sa fierbem. Daca carnea este de vita/porc ajungem pana la o ora si jumatate cu fiertul. Dupa ce a scazut bine se poate repeta fierberea adaugand din nou apa, ajungand astfel cu fierberea pana la 3-4 ore, mai ales daca preparati sosul cu carne de vita. Gatirea lenta face minuni, practic sosul se gateste singur nu trebuie decat sa mai amesteci in el si sa fii atent sa nu se lipeasca, mai ales cand incepe sa scada.

5

Ulterior dorind sa preparati paste gratinate, va recomand sa lasati sosul bolognese cu mai mult lichid, insa daca pastele se vor consuma ca atare il reduceti pentru ca nu trebuie sa fie zemos.

6

Sosul Bolognese se prepara in foarte multe feluri si cu ingrediente diferite, retete in care vom intalni carne tocata amestec, vin, apa, lapte dulce sau parmezan, insa aceasta mi se pare cea mai apropiata pentru o dieta slaba in calorii. Fiind un sos fiert indelung el se poate tine la frigider cateva zile bune, in cutii de plastic sau poate fi congelat in pungi sau cutii.

In dieta Dukan se poate consuma incepand cu etapa Croaziera zilele de proteina & legume (PL).

Cam asta a fost de zis 😉

7

Pofta buna s-aveti!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !

print

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *