Gustul dulce-acrisor se asociaza de minune cu o mancare gatita cu carne, cu o friptura, cu branzeturi sau pur si simplu.
Pe cat de simplu se prepara pe atat de repede se mananca si nu este o filozofie in a prepara o astfel de salata.
Din convingerea ca stiti pasii, nu am mai facut fotografii care sa insoteasca tot parcursul prepararii.
Ingrediente:
- 6 ardei capia (cantitatea o alegeti in functie de necesitate)
- 1 lingura de otet
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 100-150 ml. apa
- ½ lingurita indulcitor lichid
- 3 catei de usturoi (optional)
- sare
- piper (optional)
Mod de preparare:
Coacem ardeii pe plita sau gratar.
Ii intoarcem pe fiecare parte pana se inegresc.
Ii punem intr-un vas, presaram sare grunjoasa si ii acoperim etans cu o folie alimentara de aluminiu sau un capac, pentru a transpira si a-i putea curata foarte usor.
Curatam ardeii eventual sub jet de apa (unii bucatari considera ca si-ar pierde gustul de copt daca sunt curatati sub apa, insa stiti ca, numai voi puteti sa constatati si sa testati cum va place mai mult).
Ii asezam intr-un vas adanc, adaugam peste ei un dressing din apa, otet, ulei, indulcitor si usturoiul taiat sau pisat, reglam gustul dupa preferinta.
Ardeiul un excelent stimulator al imunitatii, l-am ornat cu frunze de busuioc proaspat caci da tare bine si la gust nu doar la aspect 😉
In dieta dukan perfecta pentru zilele de proteina & legume (PL) din etapa Croaziera.
Pofta buna s-aveti !
0 Comentarii