Pentru ca este un preparat ageeat de mai toata lumea, ce-ti face pofta numai cand ii adulmeci mirosul, iar multi se gandesc cum sa -l prepare in asa fel incat sa fie dietetic, am sa va zic cum prepar eu si-mi fac pofta 😉
Ingrediente:
- 1 varza
- 1 morcov
- 1 ceapa uscata
- 1 ardei gras
- 1 piept de pui afumat (sau muschiulet de porc afumat sau carnati preparati in casa din amestec de carnuri slabe si afumati)
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 1/2 lingurita sare
- piper proaspat macinat
- 1 lingurtita cimbru uscat sau crengute
- 2 – 3 foi de dafin
- 1 kg rosii proaspete (sau pasta de tomate fara adaos de zahar)
Mod de preparare:
Cum va este mai usor, varza o taiem fideluta cu cutitul sau o dam pe razatoare.
O framantam cu sarea si o lasam cateva minute pentru a-si lasa sucul, dupa care o stoarcem in podul palmelor si aruncam acest suc.
Morcovul il dam pe razatoarea mare, iar ardeiul si ceapa o taiem cubulete.
Pieptul de pui afumat il taiem cupulete.
Intr-un vas antiaderent (wok) punem cubulete de pui afumat, le stropim cu o lingura ulei de masline extravirgin si le inabusim la foc domol.
Adaugam apoi legumele, punem capacul vasului si le inabusim pana se inmoie.
Acum este timpul sa adaugam varza taiata, o lasam cca. 10 minute sa se inmoaie, caci sigur nu v-a incapea toata o data.
Amestecam usor, varza se lasa facand loc pentru restul, iar daca-i punem si capacul cu atat mai bine, se abureste si isi lasa zeama.
Condimentam cu piper, cimbru si foaie de dafin, sare nu am mai pus pentru ca am framantat deja cu sare inainte, adaugam apa incalzita cat sa acopere varza si carnea, dam la cuptorul preinacalzit la 200 grade cca. 1 ora.
Intre timp daca aveti la indemana rosii proaspete faceti un suc simplu, blendati in robotul de bucatarie rosiile pe care le taiati in prealabil in bucati mari, nu este necesar sa le decojiti pentru ca robotul le va toca destul de bine, insa se pot da si pe razatoare.
Sucul de rosii cca. 0,5 litri se adauga dupa ce varza a stat la cuptor pret de o ora, timp in care ar trebui sa se inmoaie.
Adaugam si mararul verde tocat, eu sincer am uitat de data asta desi imi place foarte mult 😉
Daca nu aveti la indemana rosii proaspete, diluati pasta de tomate in putina apa calduta.
Lasam din nou la cuptor pentru a se rumeni, cca. 30 minute sau mai mult in functie de cat de scazuta si rumenita doriti sa iasa mancarea de varza dulce.
Si nu uitati musai sa pregatiti si o mamaliguta (Low Fat/ Low Carb/ dietetica)!
Aceasta este varza mea cu pui 🙂
Daca de marar am uitat nu aveam cum sa uit si de ardei, fiecare serveste dupa bunul plac, ori mai iute ori mai domol 😉
Motiv pentru care, am repetat de mai multe ori, nu am mai uitat de marar verde si de data aceasta am facut varza cu carnati preparati in casa din amestec de carnuri slabe si afumati.
Am urmat aceeasi pasi, iar cand am turnat sucul de rosii, deasupra am asezat cateva pulpe de pui dezosate si fara piele(caci stiti voi acolo-i grasimea 😉 ) pe care mai inainte le-am condimentat cu sare, piper, boia dulce si le-am dat la cuptor cam 30 min.
Rumenite frumos si varza si pulpele de pui, cu aroma de afumatura de la carnati, o minune de-ti lasa gura apa, tot cu mamaliguta si ardei iute 😉
Va las cateva imagini poate va fac pofta, iar daca va plac sa va puneti pe treaba si sa gatiti mancarea de varza care culmea … mai este si dietetica.
Perfecta pentru etapa Croaziera – zile de proteina & legume (PL).
Pofta buna s-aveti!
Mancarea arata super delicioasa…intru la Croaziera peste o zi si cu siguranta o sa o fac.
Dar am o intrebare…in loc de rosii proaspete, putem folosi rosii din conserva?
Si in loc de piept de pui afumat putem face cu piept proaspat pregatit la tigaie? (as vrea sa manance si mama din mancarea aceasta, si produsele afumate nu ii fac deloc bine…) Multumesc 🙂