Cea mai fina si simpla crema de cacao pe care o putem aromatiza dupa preferinta, o putem folosi la multe retete de dulciuri sau pur si simplu consuma ca o budinca la pahar.
Ingrediente:
- 4 galbenusuri
- 50 g amidon alimentar din porumb
- 2 linguri cacao degresata
- indulcitor pudra sau lichid dupa gust (cca. 2-3 linguri in functie de gradul de indulcire/ preferinta/ marca)
- 500 ml lapte degresat sau semidegresat
- esenta de rom
- aroma de ciocolata
- aroma de alune (optional)
Mod de preparare:
Amestecam galbenusurile, amidonul, cacaoa, esentele si indulcitorul intr-un vas antiaderent, subtiind treptat prin adaugarea a 100 ml. din cantitatea laptelui rece si inainte sa o asezam pe foc ne asiguram ca sunt perfect omogenizate.
Restul de 400 ml. lapte il incalzim (la mw sau pe foc).
Turnam peste amestecul rezultat laptele incalzit pentru a tempera galbenusurile si fierbem la foc mic.
Amestecam in continuu cu un tel pentru a nu se lipi crema pana compozitia se ingroasa.
Daca nu tinem o dieta stricta putem adauga la final, 50 grame unt light la temperatura camerei.
Cand crema este ingrosata stim ca este gata si arata asa:
Ador crema asta pentru ca este fiarta, in cazul in care nu o folosim imediat o acoperim cu folie de plastic alimentar pentru a nu prinde o crusta tare deasupra.
Or, daca tot am preparat o crema atat de buna, repede am incropit un desert delicios pe care l-am savurat rece, fara teama ca voi regreta la final, o tarta de “iti lasa gura apa”.
Crema este permisa incepand cu etapa Croaziera a dietei Dukan, intrucat contine ingredient tolerat amidonul de porumb.
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
10 Comentarii