DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERA

TIRAMISU(Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

TIRAMISU(Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Un desert traditional Italian, adorat si de noi, in italiana „Ridica-ma!”, datorita continutului de cafeina te energizeaza pentru intreaga zi.

Asadar va recomand sa-l preparati seara pentru a va pune “pofta-n cui” pana a doua zi cand puteti sa-l savurati.

Multe retete am gasit pe blogurile si site-urile culinare in nisa, insa mi-a atras atentia si am facut o singura data reteta Laurei Adamache. Mi-a iesit blatul putin umed, blat care deja mai avea de suportat procedeul de insiropare si, mi-am zis sa adaptez in primul rand dupa nevoi si necesitati cantitatile. Multumesc pentru inspiratie, cu mare recunostinta Laurei.

Asadar, modificand putin ingredientele care mi-au adus o satisfactie pe masura in ceea ce priveste reusita blatulului dar si cremei; incepand cu Faina Mix de fibre fara carbohidrati, gelatina vegetala si aroma de tiramisu specifica, va las varianta mea si credeti-ma, cine a mancat din el a considerat ca nu este nici o deosebire la gust fata de un tiramisu clasic.

Ingrediente blat:

Ingrediente crema:

  • 2 galbenusuri ou (cele ce raman de la prepararea blatului pentru ca nu vom folosi la blat decat 4 galbenusuri)
  • 70 grame amidon alimentar din porumb
  • indulcitor
  • esenta vanilie
  • aroma de unt
  • 700 ml lapte degresat sau semidegresat
  • ¼ lingurita rasa de gelatina vegetala cca. 1 gram ( sau 4 foi gelatina)
  • 750 grame branza quark(exquisa 0.2% ) sau orice branza cremoasa degresata

Ingrediente sirop:

  • 200 ml cafea (am preparat-o la filtru, merge si cafea decofeinizata daca nu doriti cafea cu cofeina)
  • 200 ml cola zero sau pepsi light
  • aroma tiramisu
  • esenta rom
  • indulcitor

Mod de preparare:

Amestecam ingredientele uscate de la blat (amidon, lapte praf, gluten, Faina Mix de fibre fara carbohidrati si praful de copt).

Adaugam peste acestea un amestec facut din celelalte ingrediente ramase(iaurt, lapte, ness, indulcitor si esente).

Separam albusul de galbenus la cele 6 oua si adaugam peste compozitie doar 4 galbenusuri (2 galbenusuri le oprim pentru crema).

Omogenizam bine compozitia cu un tel sau cu mixerul.

Batem albusurile (de la cele 6 oua) spuma si le incorporam cu telul in compozitia omogenizata.

Intr-un vas mai adanc (tava/vas yenna) pe care-l tapatam cu hartie de copt inmuiata in apa si stoarsa bine, turnam blatul si il nivelam pe toata suprafata. Compozitia este suficienta pentru un vas dreptunghiular avand dimensiunile de 28/18 cm.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 35 min.Testati cu scobitoarea.

Preparam cafeaua la filtru, o lasam la racit, adaugam cola zero sau pepsi light, esentele si indulcitorul.

Cand blatul este gata, il scoatem din vasul in care l-am copt si indepartam folia de copt, lasandu-l pe un gratar la racit.

Intre timp ne ocupam de crema.

Crema se prepara ca aici, cu diferenta ca am adaugat gelatina vegetala odata cu omogenizarea ingredientelor.Gelatina vegetala este grozava caci este foarte usor de folosit, spornica pentru ca se foloseste in cantitati foarte mici si da o consitenta ferma, ramanand in acelasi timp si cremos preparatul.

Astfel nu mai sunteti nevoiti sa urmati procedeul de a hidrata si topi foile de gelatina, procedeu care multora le da gres din varii motive.

Cand crema este racorita dar nu rece, adaugam cele 750 grame branza quark (exquisa 0.2%) sau orice branza cremoasa degresata doriti, mixam si omogenizam.

In situatia in care nu v-ati procurat gelatina vegetala, hidratati in apa rece foile de gelatina, stoarse bine le topiti in putin lapte cald(nu fierbinte pentru ca altfel gelatina isi pierde proprietatile de inchegare) si le adaugati peste crema de vanilie si branza gata omogenizata.

Dam la frigider crema si ne ocupam de blatul gata racit.

Taiem blatul in 3 foi.

Tapetam forma (vasul) in care a fost copt blatul cu folie de staniol alimentar si asezam prima foaie de blat pe care o insiropam bine cu siropul gata preparat.

Adaugam un strat de crema apoi punem a doua foaie de blat, insiropam si iar un strat de crema.

Ultimul cel de-al treilea blat (capacul) il insiropam pe suprafata care a atins cutitul la taiere si il adaugam deasupra cu capacul in sus.

Deasupra ornam cu restul de crema ramasa dupa timp si imaginatie (pur si simplu intindem cu o spatula sau trasam dungi cu un pos).

Lasam preparatul la frigider cca. 3-4 ore cu rabdare si “pofta-n cui “ deocamdata, pana ce blatul se intrepatrunde bine cu siropul si aromele.

Racit fiind, indepartam folia de staniol alimentar si putem acum pudra cu cacao, felia si savura!

In dieta dukan TIRAMISU este permis incepand cu etapa Croaziera intrucat contine 2 ingrediente tolerate (amidon alimentar din porumb si lapte praf degresat – acesta din urma daca este de 0,1% grasime trece la ingrediente premise). Poate fi consumat de o singura persoana in 4 zile.

Pofta buna s-aveti!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

print

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *