DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

PAPANASI (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

PAPANASI (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Nu cred ca exista cineva care sa nu fi mancat vreodata papanasi sau care sa nu fi poftit la ei. Stiti cu siguranta legenda amuzanta a papanasilor, stiti ca sunt originari din Imperiul Austor-Ungar, dar nu stiti ca de fapt am vrut sa-i fac o surpriza unei persoane foarte dragi mie, cuscra mea, care pe drept se mandreste cu varianta lor prajita, specifica Moldovei, zona de unde ea provine si credeti-ma ca-i o gospodina desavarsita.Sper din toata inima Magduta mea draga sa ramai cu un gust delicios dupa ce ai sa mananci acesti papanasi!

Ingrediente :

Aluat

Ingrediente topping:

  •  iaurt grecesc degresat sau semidegresat
  •  sos de ciocolata fara zahar
  •  dulceata de visine home made cu indulcitor

Am incercat sa adug branza degresata in compozitie pentru a pastra cat mai originala reteta, nu mi-a placut blatul care era cam „greoi”, insa asa cum i-am preparat fara branza sunt mult mai pufosi si gustosi.

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri si le mixam spuma cu un praf de sare.

Amestecam galbenusurile, iaurtul, amidonul de porumb, laptele praf, indulcitorul si esenta de vanilie.

Incorporam albusurile batute spuma in compozitia de galbenusuri, adaugam praful de copt si Faina Mix de fibre fara carbohidrati, amestecand usor cu o spatula sau tel.

Umplem cu ajutorul unei  lingurite formele din silicon cu gaura in mijloc pana aproape de suprafata.Procedam la fel si cu cele rotunde.

O sa va amuzati acum, caci din momentul in care m-am gandit ca trebuie sa fac si papanasi dietetici, fiind un preparat adorat de multi dintre noi, mi-am “stors” mintea in menghina, cum sa gasesc o forma de silicon care sa semene cu o gogosica mica.

Si tot asa google search pana am dat de niste forme din silicon, destinate acadelelor :)) Lolli – cakes si mi-am zis: ale mele sunteti! Pentru papanasi bine-nteles … dar cine stie?! mai imi vine o idee la care sa le pot folosi, pana termin de mancat papanasii.

Asadar am umplut formele si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 30 min.

Compozitia ne ajunge pentru 12 buc. gogosi cu gaura si 20 buc. gogosi rotunde mici.

Nu-i bai ca mai raman 8 buc. gogosi rotunde mici, caci deja m-am gandit sa fac un profiterol dietetic. Lasam sa se racoreasca putin si scoatem gogosile din forme.

 

Pai nu mai ramane decat sa ne abtinem a nu le manca si sa turnam iaurt grecesc(degresat sau semidegresat), sa “aruncam” 1-2 linguri dulceata dietetica de visine(sau dupa preferinta alte fructe) fara zahar.

Daca in dieta Dukan sunteti in a doua etapa Croaziera, etapa in care se pot consuma papanasii, renuntati deocamdata la dulceata dietetica de visine. Puteti asezona cu iaurt grecesc si topping de ciocolata fara zahar fiind un deliciu, cu o dulceata permisa de rubarba (in zilele de PL), ori dulceata de goji, chiar si cu cateva bucatele de fructe mici cu IG mic, 3-4 bucatele la numar (tolerate).

Nimeni nu poate refuza un astfel de desert!

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

print

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *