Si cu aceasta, am mai bifat o reteta in lista mea de “to do” pe langa deja cele patru retete delicioase preparate cu aceasta faina si va invit sa le incercati si voi nu inainte sa va spun ca ma declar foarte multumita de acest produs ⇓ ⇓ ⇓
Pancakes / Piscoturi /Chifle si Prajitura razuita cu gem
Mix pentru baghete si chifle – NoCarb, este foarte usor de lucrat cu el in compozitia aluaturilor fie combinat cu alte ingrediente, fie pur si simplu facem chifle ori baghete asa cum a fost conceput initial.
Mix pentru baghete si chifle – NoCarb nu contine :
- Carbohidrati
- Gluten
- Amidon
- Soia
- Lactoza
De data aceasta am combinat-o cu taratele de ovaz si alte ingrediente, insa a iesit un preparat imbunatatit proteic, low carb, low fat, sugar free.
Ingrediente:
- 4 oua
- 30 grame lapte praf degresat ≤1% grasime (cca. 3 linguri)
- 30 grame Mix pentru baghete si chifle fara Carbohidrati – NoCarb (cca. 3 linguri)
- 15 grame proteina de soia (cca. 2 linguri)
- 30 grame tarate de ovaz macinate (in rasnita de cafea – cca. 3 linguri)
- 100 grame branza cremoasa degresata
- 1 lingurita rasa faina de konjac
- 50 ml apa minerala
- ½ lingurita sare
- 1 plic praf de copt
- seminte de in / susan / chia (la alegere) pentru decor
Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri si le mixam spuma cu un praf de sare.
Intr-un bol amestecam galbenusurile cu branza cremoasa degresata si ingredientele uscate mai putin Mixul pentru baghete si chifle fara Carbohidrati – NoCarb, subtiind compozitia cu apa minerala. Eu am amestecat mai intai cu telul turnand apa minerala, apoi am mixat cu mixerul pentru a omogeniza mai bine compozitia.
Incorporam lingura cu lingura albusul batut spuma si Mixul, amestecand cu o spatula pentru a pastra compozitia aerata.
Umplem cu lingura formele din silicon. Daca va plac aceste forme de mini baghete le gasiti la Magazin Web Pandortex AICI.
Nu este nicio problema daca inca nu le aveti puteti coace in orice forma doriti din silicon sau tava tapetata cu hartie de copt.
Presaram baghetele cu seminte la alegere, eu am ales susan alb, susan negru, chia si seminte de in.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 40 min., in functie de cuptor, timp in care baghetele capata o crusta aurie.
Super pufoase, gustoase si deloc umede la interior chiar daca nu am folosit o faina alba din grau sau macar o faina integrala.
Le putem prepara si in varianta dulce adaugand indulcitor dupa gust, eventual si o aroma preferata, dar zic ca un plic de Zahar de mesteacan finlandez fin vanilat (sau esenta de vanilie) merge de minune la aceste mini baghete 😉
Alaturi de un pahar cu lapte semi-degresat, sau un iaurt, sunt delicioase si gata ai rezolvat-o cu micul dejun 😉
In dieta dukan mini baghetele se pot consuma incepand cu etapa Atac de catre o singura peroana in doua zile, daca presarati doar seminte de chia, celelalte seminte fiind considerate ingrediente tolerate incepand cu etapa Croaziera.
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
0 Comentarii