DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERA

PRAJITURA cu FOI fragede si CREMA de CACAO (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

PRAJITURA cu FOI fragede si CREMA de CACAO (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Timpul ne preseaza pe toti, uneori obsedati de munca, alteori invatand pana la epuizare, inundati de dorinta sa reusim sa facem cat mai multe, ajungem stresati, ne impotmolim in cotidian si uitam. Uitam sa traim pentru noi, sa ne gasim echilibru, uitam pur si simplu sa cream 😊

E necesar si foarte util sa redevenim creativi, pentru ca a fi creativi e a da sens vietii si activitatilor noastre. Nu ne dam seama, dar, de cele mai multe ori, ne investim creativitatea pe care nu credem ca o avem in cate ceva. Eu, de exemplu, am ales sa ies din cand in cand din sfera cotidiana si sa bucatarasec dietetic, sa scriu in acest blog pentru a impartasi cu voi ceeea ce fac cu mainile mele. De ce sa deschid un blog de … retete de dieta, in cazul meu sa zicem, daca nu vreau ca mesajul meu sa ajunga la cat mai multi oameni ? Asta imi doresc, ca cei ce sunt interesati sau au nevoie de ceea ce fac eu aici, sa interactioneze si sa gaseasca utilitate in hobby-ul meu 🤗

Voi ce ati ales pentru voi ? Poate unii faceti minunatii hand made de genul bijuterii artizanale, martisoare, diverse accesorii, imbracaminte, macar hobby-uri,  s.a.m.d. … ceva din care sa se vada rezultatul muncii voastre, dar ceva prin definitie creativ.

Activitatea creativa de orice natura, ne face mai fericiti decat daca urmam niste reguli standardizate si ne da satifactie si relaxare. Adaugam un sens vietii noastre faptul ca am dus la capat ceva-ul acela care ne reprezinta 😉

Motiv pentru care si azi am ales sa fiu creativa 😜

Ingredientele date sunt pentru o  tava cu dimensiunile 38 x 30 cm. Daca folositi o tava mai mica foile vor iesi mai inalte.

Ingrediente foi fragede :

Ingrediente crema :

Ingrediente ornat :

Ciocolata alba:

Jeleu :

Jeleu preparat din ceai de fructe de padure, colorant alimentar rosu, indulcitor si gelatina sau 1 plic de tort gelee fara zahar (rosu) pe care-l aromati cu esente/arome preferate si il indulciti cu indulcitor – eu pe acesta l-am folosit. Stiu o sa-mi spuneti ca tort gelee recomandat are in continut amidon din cartof, dar oare cat credeti ca, conteaza 7 gr. ? Nesemnificativ in dieta dukan. Daca gasiti in Romania tort gelee fara zahar adaugat din amidon alimentar din porumb cu atat mai bine, daca nu preparati prima varianta cu ceai si nu mai aveti remuscari de va este teama ca acele 7 gr. va da peste cap dieta 😉

Mod de preparare foi :

Amestecam ingredientele uscate – taratele, laptele praf, izolatul proteic din zer si praful de copt.

Separam galbenusurile de albusuri.

Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare, adaugand si indulcitorul treptat cand prind consistenta.

Peste spuma de albusuri adaugam rand pe rand cate un galbenus, esenta de vanile, aroma de unt si mixam in continuare pana le incorporam.

Adaugam peste albusuri treptat, lingura cu lingura, amestecul de ingrediente uscate ajutandu-ne de o spatula sau un tel pentru a pastra compozitia cat mai aerata.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am pulverizat cu sprayul un puf de ulei de cocos, dar este optional, pentru ca la indepartarea hartiei de copt nu intampinam greutate, se desprinde foarte usor.

Nivelam intreaga suprafata si coacem la 180 grade in cuptorul preincalzit cca. 30 min (in functie de cuptor ), pana cand blatul se rumeneste usor.

Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se raceasca. Dupa ce se raceste il taiem in 3 fasii egale ca marime, obtinand astfel 3 foi de prajitura, lungi si inguste.

Lasam foile fragede obtinute deoparte si ne ocupam de crema.

Separam cele 2 oua.

Galbenusurile peste care adaugam un praf de sare si indulcitor, le mixam cateva minute pana cresc in volum si se albesc.

Adaugam amidonul si cacaoa, amestecam la viteza mica subtiind cu cca 50-100 ml. din laptete total (400 ml).

Restul de lapte impreuna cu aromele,  il punem la fiert intr-un vas, antiaderent de preferat, pentru ca in el vom continua prepararea cremei si nu vom avea surpriza ca aceasta sa se prinda.

Cand laptele atinge punctul de fierbere, fara a-l lasa sa dea in clocot, il turnam peste amestecul de galbenusuri si amestecam pentru a dilua.

Tot amestecul il turnam inapoi in vasul in care am fiert laptele si fierbem la foc mediu, amestecand mereu cu telul pentru a nu se prinde, pana se ingroasa.

Crema pasticcera de cacao este gata, o rasturnam intr-un bol adanc si o acoperim cu folie de plastic alimentar pentru a nu prinde pelicula.

Cele 2 albusuri cu un praf de sare le batem spuma tare.

Incorporam treptat albusul spuma in crema de cacao fierbinte. Amestecam usor cu o spatula prin miscari circulare de de sus in jos.

Crema noastra creste in volum capatand un aspect aerat.

Este demential de gustoasa, aromata si fina 😋 iar teama ca ai consuma albusuri crude dispare pentru caci acestea s-au gatit odata ce au fost adaugate in crema fierbinte !

Int-o tava in care vrem sa montam prajitura, asezam o foaie peste care adaugam crema noastra gata preparata ( 1/2 din crema), dupa care o nivelam.

Alternam cu a doua foaie si peste ea resul de crema. Nivelam frumos suprafata cremei si adaugam a treia foaie.

Dam prajitura la rece pana ce preparam ciocolata alba.

Fierbem apa cu indulcitor si esenta de vanile, adaugam laptele praf amestecat cu faina de konjac, treptat, amestecand energic pana ce se omogenizeaza bine.

Intindem ciocolata calda cu o spatula peste prajitura rece. Nu o lasati sa se raceasca pentru ca nu o veti mai putea intinde, faina de konjac actioneaza si se intareste.

Dam prajitura la rece pana ce preparam jeleul conform instructiunilor inscriptionate pe ambalaj.

Daca alegeti varianta – Jeleu preparat din ceai de fructe de padure, colorant alimentar rosu, indulcitor si gelatina, poate o sa vi se para mai complicat, insa nu trebuie decat sa tineti cont de cateva aspecte.

Pentru cca. 100 ml apa avem nevoie de 10 gr. gelatina granule pentru ca aceasta sa fie hidratata corespunzator. Se lasa 10 minute la inmuiat in apa. Intre timp preparam ceaiul de fructe.

Gelatina hidratata este suficienta pentru inchegarea a 500 ml. lichid conform instructiunilor, va sfatuiesc sa folositi cca. 350 ml. ceai.

Peste ceaiul preparat adaugam indulcitor dupa gust, putin colorant rosu (optional) daca dorim o culoare intensa si gelatina hidratata. Ceaiul nu trebuie sa-l raciti dar nici sa-l mai fierbeti din clipa in care ati adaugat gelatina, altfel distrugeti proprietatea de inchegare a gelatinei.

Tusa finala este sa turnam acest jeleu peste prajitura. Turnati-l cald, daca se raceste nu mai poate fi intins uniform. Se poate reincalzi dar nu sa-l aduceti la punctul de fierbere.

Prajitura merge din nou la frigider cateva minute pana se intareste jeleul.

Am transferat-o pe un platou curat, caci evident jeleul se prelinge pe margini daca nu o montam intr-o tava mai inalta care sa tina fixate marginile, sau un inel special.

Voila !

Am aromat jeleul meu cu aroma din fructe de padure, iar gustul este divin 🤗

Pentru un aer festiv sau un look deosebit se poate orna cu fructe de padure, eu am ales coacaze rosii.

Se feliaza cu usurinta cu un cutit de paine zimtat, fara sa se sfarame, iar crema este ferma, in acelasi timp si aerata fara sa curga deloc ☺️

In dieta dukan preparati prajitura cu cu lapte praf si cacao degresate ≤ 1% grasime si veti avea ca ingredient tolerat doar amidonul din porumb alimentar.

Poate fi consumata in etapa Croaziera de catre o singura persoana in 2 zile si astfel va consumati portia de tarate de ovaz si o portia de tolerat (amidon) – recomandate zilnic.

Asta daca nu dau navala si cei care nu tin dieta, familia si prietenii, insa va asigur ca nu veti putea “dovedi” de unul singur in doua zile toata prajitura  😂

Merita s-o incercati, gustul este irezistibil 😘

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵

 

print

4 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *