DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERA

COZONAC dietetic (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

COZONAC dietetic (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Cu ocazia Sfintelor sarbatori Pascale sau de Craciun, toate gospodinele prepara mancaruri traditionale specific zonei din care provin.

Printre acestea cele mai semnificative fiind vopsirea  oualelor, drobul, pasca si cozonacul.

Daca vrei sa pregatesti ceva bun si sa nu te ingrasi (cu toate ca mancarurile de sarbatori sunt irezistibile), iti recomand o reteta dietetica de cozonac ?

Si chiar daca nu tii o dieta si mai ai placeri nevinovate, e bine ca printre acestea sa prepari cateva retete dietetice, mai sarace in carbohidrati si grasimi.

Nu trebuie sa iti pierzi prea mult imp cu framantatul si dospitul caci in cca. 1 ora si 30 min. programul masinii de paine destinat acestor functii isi face treaba de minune.

Ingrediente aluat:

Ingrediente umplutura:

Mod de preparare:

Setam masina de paine la programul destinat framantarii si dospirii aluatului (in functie de marca masinii, acesta dureaza cca. 1 ora si 30 min.) si adaugam ingredientele in ordinea enumerata mai sus.

In timp ce masina de paine isi face programul ne ocupam de umplutura si preincalzim cuptorul la 180 grade.

Pentru umplutura nu trebuie decat sa adaugam ingredientele in vasul blenderului vertical, mai putin nuca si merisoarele (se poate si la mixer sau manual insa se incorporeaza mai greu) si sa turnam apa/lapte caldut atat cat sa incorporam ingredientele.

Avem grija sa nu punem prea mult lichid turnam treptat pentru a nu obtine o crema prea subtire ci una de consistenta unei paste tartinabile ce se poate intinde cu lingura, mixand in continuu pana la omogenizare.

Dupa 1 ora si 30 min., cam asa arata aluatul nostru, a crescut frumos pana la marginea superioara a cuvei:

Rasturnam aluatul pe blatul de lucru nu inainte de a ne unge podul palmelor cu ulei de nuca de cocos, la fel si blatul de lucru.

 Impartim aluatul in doua parti egale.

Cu podul palmelor (nu cu sucitorul) intindem usor fiecare bucata de aluat pe blatul de lucru sub forma unui dreptunghi aproximand lungimea tavii in care coacem cozonacul.

Pe suprafata aluatului intindem umplutura.

In umplutura (dupa ce am mixat-o) am pus nuca maruntita, iar dupa ce am intins-o peste aluat am presarat fructe de merisor (fara zahar) si am mai presarat din nou nuca maruntita.

In dieta Dukan nuca inlocuieste uleiul de masline (nu este un aliment tolerat ci permis), iar merisoarele pot fi consumate incepand cu etapa croaziera ca aliment tolerat.

Puteti adauga fructe goji, iar in crema, aroma gel de nuci.

Rulam cele doua dreptunghiuri umplute si le impletim rasucindu-le unul dupa altul, formand cozonacul 🙂

Transferam cozonacul in tava tapetata cu hartie de copt/silicon sau hartie cerata.

Ungem cu un galbenus de ou amestecat cu 1 lingurita de lapte.

Dupa preferinta putem presara seminte de mac sau cateva nuci.

Coacem in cuptorul preincalzit la 170-180 grade cca. 1 ora si 20 min. in functie de cuptor.

Cozonacul dietetic a crescut foarte frumos (unul din ei mi-a rupt forma de hartie cerata) si credeti-ma, chiar daca nu contine faina alba de grau, bucataria miroase a sarbatoare ?

Foarte gustos si satios, va invit sa-l incercati si sa-mi dati de veste daca v-a placut ?

Pofta buna s-aveti dragilor si Sarbatori binecuvantate !

Fie ca-i Paste sau Craciun, cozonacul nu trebuie sa lipsesca din meniu ?

 


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

print

6 Comentarii

    1. Multumesc frumos Adelina pentru apreciere, cu drag te invit sa mai treci pe la mine si sa te inspiri :*
      Pentru 2-3 zile poate chiar mai putin siteul meu intra in mentenanta pentru a capata o fata noua mult mai accesibila si prietenoasa, o sa-ti placa cu siguranta 😉
      Asadar, sa nu te sperii caci ma reintorc sa gatim impreuna #dukanlifestyle :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *