DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERA

PLACINTA cu DOVLEAC low carb (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

PLACINTA cu DOVLEAC low carb (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Plin de fibre, dar cu un continut scazut de calorii  si lipsit de grasimi (20 kcal/100g ), dovleacul este ideal pentru ca ne ofera o senzatie de satietate, satisfacand in acelasi timp pofta de dulce. Numeroasele beneficii ale dovleacului pentru sanatatea noastra, le gasiti cu un simplu search pe google si cu siguranta vi le-am mai citat si eu prin retetele dietetice pe care le-am scris pe blog. 🤗


Asadar, nu va fac capul mare 😀 si daca sunteti admiratori ai dovleacului, ca si mine, integrati dovleacul in alimentatia voastra fara sa transformati un desert cu dovleac intr-o bomba calorica nesanatoasa. 😏

Ingrediente:

Aluat

Umplutura

Ca la orice aluat de placinta, sigur ca v-ati dat seama ca umplutura poate fi adaptata cu ce aveti prin casa sau ce aveti pofta. 😋 Spun asta pentru ca aluatul se preteaza pentru orice varianta alegeti, fie sarata si nu adaugati indulcitor si arome, fie dulce si alegand ce fructe doriti. Eu am ales dovleacul pentru ca imi place foarte mult, insa la fel de buna si gustoasa iese placinta si cu mere, branza dulce, etc.

optional :

  • 5 grame ghimbir pudra
  • 5 grame nucsora pudra
  • 5 grame cuisoare macinate

Mod de preparare:

Ne ocupam de umplutura, pentru ca acesta necesita putin timp pentru curatare si preparare.🤦‍♀️

Problema serioasa … 🎃! Desi sunt fan dovleac, sa nu ma pui sa tai si sa curat, caci esti cel mai mare dusman al meu. 😂 Evident am speculat putin terenul si cand l-am prins pe sotul cu timp, l-am pus la treaba. Deci asta este meritul lui. Trebuie sa recunosc ca a contribuit. 😉🥰

Curatam dovleacul de coaja, offff … coaja aia lemnoasa. 🤣 Il taiem bucati si il radem pe razatoare. Da ce, credeti ca femeia nu e inventiva?!🤔 Pai cum sa mai tin sotul dupa poftele mele nastrusnice? Mi l-a curatat, mi l-a taiat bucati si fuse si se duse. 😁 Asadar, m-am descurcat onorabil cu bucatile de dovleac taiate cubulete, caci le-am pus in robotul de bucatarie si vrum vrum de cateva ori si mai ca mi-l facea pasta, daca nu ma opream la timp. 😃

Calim dovleacul intr-o cratita antiaderenta la foc mic pana se inmoaie amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca (eu pun capacul si astfel sub presiunea formata, de la abur se caleste mai repede). Oricum, nu-i pericol mare,  cand incepe sa se inmoaie isi lasa apa si atunci cand apa scade, gusti si iti dai seama ca este suficient de calit si moale.

Tragem cratita de pe foc si adaugam indulcitorul pulbere, cel aromat cu scortisoara, ghimbirul, nucsoara si cuisoarele. Si asta este tot cu umplutura, o lasam la racit.

Asa cum va spuneam putem foarte simplu sa folosim 500 grame mere rase (sau mai mult, in functie de cat de generos vrem sa fie stratul de umplutura), calite cu indulcitor dupa gust, iar dupa racire adaugam scortisoara macinata sau Indulcitor natural cu Stevia si aroma de scortisoara – Green Sugar. Eu folosesc acest indulcitor foarte des, ca de altfel si celelate variante aromate. De cand le-am descoperit mi se par fabulos de aromate si inlocuiesc esentele/aromele cam la orice desert. Ador si varianta cu rom❤

In timp ce umplutura se raceste, preparam aluatul.

Cantarim ingredientele uscate – taratele de ovaz, faina integrala si le amestecam cu praful de copt si sarea.

In bolul in care am pus amestecul de fainuri, facem o gropita si turnam untul topit si racit (sau uleiul, in functie de ce alegeti). Adaugam rand pe rand: otetul de mere, iaurtul grecesc si indulcitorul (eu am avut pudra – daca nu aveti decat granulat il puteti rasni in rasnita de cafea pentru ca se incorporeaza mai bine) si cel aromat (sau esenta de vanilie).

Amestecam cu o spatula din silicon pana incorporam toate ingredientele, apoi framantam cu mana pana ce obtinem aluatul. Nu va speriati caci nu o sa fie foarte lipicios, insa trebuie adunat cu spatula intr-o bila pe care o infoliem si o dam la frigider cca. 30 minute, pentru ca fainurile sa se hidrateze bine, iar aluatul sa se intareasca putin.

Scoatem aluatul dupa cele 30 min. de stat la frigider si il impartim in doua parti egale. Aluatul obtinut a avut 540 grame.

Intindem fiecare bucata de aluatul pe rand, intre doua foi de hartie de copt. Asta ne ajuta sa nu mai folosim faina pe baltul de lucru si foaia de aluat sa se intinde foarte usor. Foaia de aluat o intindem de cca. 0.5 cm grosime, nu foarte subtire.

Decupam fiecare foaie de aluat atat cat sa ne ajunga pentru tava in care alegem sa coacem placinta. Astfel bucatile decupate pentru a obtine forma pe care ne-o dorim le suprapunem peste aluat si intindem din nou pana ajungem la forma finala.

Fie dreptunghiulara, patrata sau rotunda, conteaza mai putin forma, puteti folosi hartie de copt sau sa pulverizati putin spray ulei la baza tavii.

Asezam o foaie de aluat, o intepam din loc in loc cu furculita. Daca nu sunteti siguri ca in tava voastra se poate coace placinta fara sa se arda (fiind unsa doar cu putin spay ulei) puteti pune hartie de copt.

Apoi peste foaia de aluat punem umplutura, o intindem pe toata suprafata si acoperim cu cea de-a doua foaie de aluat.

Ungem cu un galbenus de ou amestecat cu 1 lingurita de lapte, intepam cu furculita din loc in loc si foaia de deasupra, iar vedeta gustului, aromei si a crustei finale o vom obtine daca presaram deasupra Indulcitor natural brun cu Stevia – Green Sugar Gold. Aroma de caramel a acestui indulcitor se potriveste de minune cu placinta noastra si formeaza o crusta crocanta super delicioasa. 😋

Coacem in cuptorul electric, incalzire sus-jos preincalzit la 180 de grade Celsius, pentru cca. 30 min. Acoperim placinta cu o hartie de copt inmuiata in apa si stoara bine si mai coacem inca cca. 15 min.

Mie mi-au iesit doua placinte din acest aluat pentru ca am copt in doua tavi mai mici.

Cea dreptughiulara este o tava de tarta cu baza detasabila (35 x 11 x H2,5), este grozava pentru astfel de preparate, pe care eu o am in „recuzita” si mi-e foarte draga, iar cealata rotunda este o tavita mica de 12 cm diametru, tot de o calitate incontestabile cu strat antiaderent. La placinta mica i-am facut un grilaj deasupra pentru ca nu mai ajungea aluatul pentro foaie intreaga sa acopar umplutura, dar a iesit foarte dragalasa si super delicioasa. 🥰Nu-i musai sa aveti aceste tavite, zic doar ca sunt calitative si practice, puteti sa coaceti chiar si in vase de yena termorezistente sau in alte tavi.

Et voila!

In dieta dukan zile de proteina & legume (PL/PV), pentru ca dovleacul este o leguma, placintele rezultate poate fi consumate de o singura persoana in 5 zile si contine portia de tarate de ovaz obligatorie pentru aceste 5 zile si doar un ingredient tolerat – faina integrala de grau. Untul folosit sau uleiul, reprezinta grasimea permisa in dieta pentru aceste 5 zile de consum.

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.🥰

Aluat moale la interior cu o crusta deosebita la exterior, o umplutura generos de aromata … periculos de sanatos! Ce sa-ti mai doresti?! 💕

Sper sa va placa aceasta reteta, sa o pregatiti si savurati cu drag.😍

Mie imi place sa mananc un desert sanatos, sorbind din cafea, asadar va astept cu drag. ☕

Pofta buna s-aveti si o viata sanatoasa!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *