Dukan CROAZIERAFELURI PRINCIPALEGUSTARI

QUICHE cu SOMON si SPANAC (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

QUICHE cu SOMON si SPANAC (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Denumirea este asociata cu bucataria frantuzesca si desi pare ceva foarte nobil, nu necesita cine stie ce ingrediente pretentioase, aici imaginatia e la indemana oricui, este un fel de tarta sarata. Fie ca-i spunem tarta sau pur si simplu  placinta, dar neacoperita, este musai sa aiba la baza un aluat copt mai inainte. Aspectul cu crusta ondulata, face ca preparatul sa para destul de festiv, insa Quiche se prepara destul de rapid si poate fi consumat la micul dejun sau o gustare, ca antreu la masa de pranz. Sau, de ce nu ca o usoara cina?! 🙂

Ingrediente crusta:

Ingrediente umplutura:

  • 100 grame spanac proaspat
  • 1 ardei capia rosu
  • 1/2 tija de praz
  • 10 grame ulei de masline
  • 3 oua
  • 125 grame somon afumat
  • 125 grame bransa cremoasa degresata
  • 125 grame iaurt grecesc semi-degresat 2% grasime
  • 100 grame cascaval ras degresat (optional)
  • sare / piper / oregano/ busuioc

Mod de preparare:

Mai intai trebuie sa va spun ca aluatul de crusta ajunge la cca. 300 grame, suficient pentru o tava de tarta cu baza detasabila, nici prea mare, nici prea mica, cu diametrul de 20 cm. Asadar, am adaptat aceste cantitati incat sa fie suficiente pentru aceasta dimensiune a tavii pe care eu o am si o ador pentru ca fac niste tarte fabuloase in ea, asta asa ca sa ma laud si eu putin.🥰

Preparam mai intai crusta. In robotul de bucatarie sau ajutandu-ne de un mixer sau pur si simplu amestecand cu o spatula. Crusta se face foarte simplu. Nu trebuie framantat prea mult.

Punem in robot toate ingredientele pentru crusta, mai putin apa.

Blendam putin, pana obtinem o compozitie nisipoasa.

Adaugam apa rece si mai blendam putin pana aluatul se leaga. In apa eu am pus cuburi de gheata si chiar daca nu le-am lasat sa se topeasca definitiv, s-au zdrobit si s-au topit in timp ce blendam. Apa trebuie adaugata treptat, pentru ca in functie de cat de uscata este faina si in functie de tipul fainii pe care o folositi poate fi necesar mai multa sau mai putina apa, motiv pentru care v-am si scris cca. 30-40 grame apa rece. Chiar daca la inceput nu sunteti foarte priceputi in aluat de tarta nu va temeti, pentru ca daca se inmoaie putin mai mult aluatul, acesta se intareste ulterior pentru ca trebuie sa stea la frigider inainte de a-l intinde. 🤗

Strangem aluatul intr-o bila. Bila pe care eu am si cantarit-o ca de fiecare data. 😍 Si dupa cum vedeti, am obtinut cum va spuneam cca. 300 gr.

Punem bila in folie alimentara, o infasuram si o dam la frigider cca. 30 minute sau la congelator, pentru a se intari (daca folositi unt se intareste mai repede). Eu am facut multe tarte cu aceast gen de crusta cu unt, insa de data aceasta chiar nu aveam in casa unt si am folosit ulei de masline si sincer chiar mi se pare mult mai buna crusta. 😋

Acum e timpul sa ne ocupam de umplutura. Sincer din lipsa de timp nu am mai facut poze dar este atat de simplu incat nu cred ca o sa va impiedice asta sa incercati aceasta reteta de care eu m-am indragostit. 

Intr-o tigaie usor incalzita, punem 1 lingura de ulei de masline (cele 10 grame), prazul tocat rondele, ardeiul capia tocat cubulete si spanacul.

Sotam legumele pentru cca. 6-7 minute, pana cand devin moi si apoi dam tigaia deoparte sa se racoreasca. Pentru ca nu prajim si nu folosim ulei mult, punem capacul pentru a forma abur si astfel apa rezultata prin condens ne ajuta la sotat.

Intre timp, pregatim somonul, taindu-l in cubulete potrivite, daca folositi baton cum am avut eu. Daca folositi file afumat, il rupeti in fasii mai mici.

Batem cele 3 oua cu o furculita, adaugam branza cremoasa, iaurtul, cascavalul ras, condimentam dupa gust cu sare, piper, oregoano si busuioc. Adaugam tigaia cu legume sotate si racorita, apoi  somonul si amestecam usor cu o spatula. Cam asta e tot pentru a avea o umplutura delicioasa pe care o lasam deocamdata deoparte si ne ocupam de crusta.

Scoatem bila din frigider si intindem aluatul cu sucitorul, intre doua foi de hartie de copt, astfel nu mai trebuie sa folosim faina pentru a pudra blatul de lucru si nici grasime. Grosimea aluatului trebuie sa fie de aproximativ 0.5 cm.

Infasuram foaia de aluat pe sucitor, o asezam pe tava si apoi o fixam cu degetele. 

Trecem cu sucitorul peste marginea aluatului, apasam si astfel decupam surplusul.

Puteti estima grosimea aluatului sa-l intindeti in asa fel incat sa nu ramaneti cu surplus de aluat, dar daca nu nimeriti sa faceti din prima incercare acest lucru, din surplusul de aluat puteti coace cateva saratele (biscuiti sarati si crocanti deliciosi).

Intepam aluatul din loc in loc cu furculita pentru a nu se umfla la copt. Am facut aluaturi dietetice de tarte, pe care la coacerea in orb am pus hartie de copt si boabe de fasole (sau bile speciale) pentru a nu se umfla, dar la acest aluat chiar nu este necesar.

Coacem crusta in orb la 180 grade cca. 20 minute – cuptor electric cu incalzire sus-jos fara ventilatie pe treapta din mijloc.

Scoatem crusta din cuptor si turnam umplutura deja preparata.

Practic imbinam tot ceea ce am pregatit si obtinem un quiche cat mai aproape de gratia boema si romantica a Frantei.💕

Dam din nou la cuptor cca. 30-40 min tot la 180 grade, cuptor electric cu incalzire sus-jos fara ventilatie pe treapta din mijloc.

Et voila!

Un quiche, ce poate fi consumat rece sau cald, dimineata, la pranz sau seara.

Evident, se umfla la fel ca un sufleu, asa cum vedeti si in video. Dupa racire mai scade putin, dar este grozav de gustos.😋

Ce pot sa va spun e ca tarta asta este absolut delicioasa! Este cea mai buna tarta sarata pe care am mancat-o in ultima vreme. Am mancat din ea 4 zile, pentru ca asa am conceput-o. In dieta dukan zile de proteina & legume (PL/PV), respectant ingredientele si cantitatile date, poate fi consumata de o singura persoana in 4 zile.

Nu-i musai sa faceti cu somon, sunt convinsa ca v-ati dat seama. Puteti sa alegeti fel si fel de combinatii grozave. Imi plac foarte mult tartele, blatul crocant dar in acelasi timp fraged, cu umpluturile atat de versatile imi dau fiori 😁 Si da, versatile, pentru ca acest blat de tarta il putem folosi atat la deserturi cat si la aperitive delicioase. Aruncand un ochi prin frigider, repejor iti dai seama ca, fie desert, fie un preparat sarat, poti gasi variante multiple ca sa amesteci cateva ingrediente pentru a prepara o tarta.

Cascavalul eatlan, proteic si cu doar 3% grasime, l-am primit de la prietena mea Retete Dukan a la LuZi din UK. Pacat ca la noi in Romania inca nu a ajuns acest produs. Cine stie, poate ca prin promovare gratuita, cum fac eu acum 😏 gusturile si necesitatile romanilor vor avea surprize si il vom vedea cat de curand si in magazinele noastre. 🤗

Nu este un impediment pentru voi cei care sunteti nevoiti sa folositi cascaval degresat, caci puteti prepara voi cascaval dietetic dupa reteta de 👉 AICI sau puteti folosi mozzarella light (9% grasime) ca aliment tolerat.

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.

Gustul à la française al unei quiche cu somon si spanac, sunt convinsa ca nu o sa va lase nepasatori. ❤ Cu siguranta veti incerca aceasta reteta si veti calatori odata cu miresmele si culorile imbietoare!

Bon appétit!

Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *