Cheesecake-ul, de regula este un desert racoros si delicios, iar crema de branza nu trebuie sa lipseasca. Ea fiind atat de versatila, poate fi combinata in multe variante, folosind de la diverse fructe, gemuri, dulceturi, arome, cacao, ness, ciocolata sau unturi vegetale tartinabile.
Ingrediente:
Blat
- 200 grame biscuiti integrali fara zahar (sau 200 grame wasa integrala)
- 80 grame unt de arahide
- 50 grame apa rece
Crema
- 500 grame branza cremoasa degresata (de tip quark)
- 250 grame lapte condensat fara zahar adaugat (7% grasime)
- 50 grame izolat proteic din zer
- 100 grame Indulcitor cu Stevia – Green Sugar Premium (daca folositi un alt indulcitor dozati dupa gust)
- 25 grame Indulcitor natural cu Stevia si aroma de vanilie Bourbon 25 – Green Sugar (sau esenta de vanilie)
- 50 grame zeama de lamaie
- coaja rasa de la o lamaie
- 15 grame gelatina
- 40 grame apa (pentru hidratat gelatina)
Piure de fructe
- 300 grame coacaze rosii (proaspete sau congelate)
- 50 grame apa
- 50 grame Indulcitor cu Stevia – Green Sugar Premium (daca folositi un alt indulcitor dozati dupa gust)
Mod de preparare:
Ingredientele se pot adapta cu usurinta, cantitativ dupa nevoi. Ingredientele pot fi si cu o grasime mai ridicata daca nu tineti o dieta restrictiva low carb/low fat sau daca vreti sa le faceti o surpriza celor dragi si vreti doar sa eliminati zaharul alb din alimentatie. Daca doriti sa preparati intr-o tava mai mare de 20 cm diametru, mariti cantitatea la branza si lapte condensat cu cate 100 grame la fiecare, astfel o sa iasa mai inalt. Pentru blat puteti alege bicuiti integrali (bine ar fi – fara zahar adaugat ), gasiti 👉 AICI o multitudine, iar in locul untului vegetal care este de fapt o grasime sanatoasa, dupa preferinta, se poate folosi unt de origine animala. Pentru etapa croaziera a dietei dukan alegeti wasa integrala.
Biscuitii sau feliile de wasa le rupem bucati si le maruntim in robotul de bucatarie 3-4 minute, nu foarte marunt caci nu ne dorim sa obtinem o pudra. Incalzim untul de arahide pe baie de abur si il adaugam in robot peste bicuitii maruntiti, adaugam si cele 50 grame apa rece, vrum vrum de 3-4 ori si gata. Capata consitenta nsipului umed in asa fel incat daca strangem in pumn putem forma o gramajoara.
Tapetam cu hartie de copt baza detasabila a unei tavi rotunde cu diametrul de 20 cm, iar pe marginea interioara punem folie de acetat daca doritm sa ne iasa uniform si aspectuos.
Rasturnam compozitia si presam intr-un strat uniform ca grosime. Pentru a presa puteti folosi o lingura, un pahar sau o cana. Dam tava la frigider pentru a se intari blatul.
Preparam piureul din fructe pentru a avea timp sa se racoreasca putin deoarece nu trebuie folosit fierbinte.
Intr-o craticioara punem la foc mic coacazele rosii (eu am avut congelate) peste care adaugam 50 grame apa. Fierbem cca. 10 minute pana se inmoaie. Spre final adaugam cele 50 grame indulcitor, amestecam pana se topeste indulcitorul si oprim focul. Transferam continutul in vasul blenderului vertical si mixam pana ce devine un piure fin. Eu am obtinut la final 330 grame piure. Puteti folosi ce fructe va plac voua: capsuni, mure, afine, etc. (in dieta dukan doar fructele ce sunt catalogate ca alimente tolerate, vezi Lista alimentelor tolerate 👉 AICI).
Pregatim crema de branza.
Intr-un bol incapator adaugam: branza cremoasa, indulcitorul – de preferat pudra (daca aveti granulat il puteti rasni in rasnita de cafea), indulcitorul aromat de vanilie (sau esenta de vanilie dupa gust), izolatul proteic din zer, coja rasa si zeama de lamaie. Mixam 3-5 minute pana incorporam toate ingredientele si lasam deoparte.
Incalzim la foc mic laptele condensat nu trebuie adus la punctul de fierbere ci doar incalzit (pentru a avea puterea sa topeasca gelatina).
Hidratam gelatina in apa rece si apoi o adaugam in laptele condensat incalzit, amestecand cu o spatula pana se dizolva.
Turnam laptele condensat peste crema de branza si mixam pentru a-l incorpora.
Impartim crema de branza in doua parti. In bolul in care am preparat-o lasam cca. jumatate din crema (400-500 grame), iar in alt bol restul de crema peste care adaugam piureul de fructe racit si obtinem astfel o crema alba si una colorata.
Scoatem blatul din frigider si punem mai intai crema colarata de fructe, trantim de 2-3 ori tava pe blatul de lucru pentru a scoate aerul si a se aseza uniform crema. Tava merge direct la rece la frigider cca. 15 minute. Dupa cele 15 minute punem si crema alba deasupra. Am ales sa asez astfel starturile, pentru ca putem evidentia mai frumos decorul pe care il facem pe stratul alb. 😍
Tava merge din nou la rece la frigider (eu am lasat-o 2 ore si s-a inchegat foarte bine) sau la congelator (un timp mai putin – dar atentie sa nu congelati, doar pana ce se incheaga).
Asteptarea nu este foarte lunga, dar rabdarea o sa va dea de furca caci veti sta cu gandul la degustare.😋
Iar daca creativitatea este una dintre cele mai importante calitati, nu mai ramane decat sa ornati cum simtiti si cu ce aveti voi la indemana. Nu se spune degeaba ca intai se satura ochii, apoi stomacul. 😜 Departe de mine gandul de a ma etala intr-un cofetar, dar imi place si o fac cu pasiune si din drag. Sper ca mi-a iesit! Din pacate nu am reusit sa fiu in ton cu titlul, nu am mai avut coacaze pentru decor, insa am flosit cateva capsuni proaspete, razatura si felii de lime, razatura de lamaie si zmeura liofilizata.
Se desprinde foarte usor, doar deschideti si indepartati inelul detasabil, apoi indepartati folia de acetat.
Voila! ❤
Ca aspect si textura, cheesecake-ul a iesit excelent, are o crema foarte pufoasa si cremoasa, deloc gumoasa. Trebuie sa-l incercati ca sa va dati seama si de gustul divin.
Doreste cineva o portie?
Pentru etapa croaziera a dietei dukan, nu uitati ca: lactatele si branzeturile ce depasesc 2% grasime si pot ajunge pana la maxim 14% grasime devin alimente tolerate! Fie ca sunt permise (total degresate) sau tolerate (semi-degresate), acestea trebuie sa faca parte din cantitatea de 800 g autorizata pe zi. Daca doriti sa evitati laptele condensat din comert cu 7% grasime ca aliment tolerat, puteti prepara reteta cu laptele condensat dietetic a carui reteta o gasiti pe blogul meu 👉 AICI.
Astfel veti avea doar 2 ingrediente tolerate: biscuitii integrali sau feliile de wasa in functie de ce doriti sa alegeti si fructele. Untul vegetal sau untul de origine animala tot in functie de ce alegeti sunt grasimi permise – limitat zilnic. O felie de cheesecake n-a ucis pe nimeni, pana la urma tineti cont ca nu mancati calorii goale cum ar fi faina alba din grau+zahar. 😏
Chiar daca nu contine smantana grasa si unt, va veti indragosti de acest cheesecake. Este atat de pufos, aerat, super delicios si sigur nu veti avea grija kilogramelor ce se pot acumula consumand o crema grasa plina de zahar.
Feedback-ul este partea cea mai placuta in relatia cu oamenii. Va multumesc de fiecare data cand imi scrieti sau incercati retetele, dar cel mai mult ma bucur ca-mi trimiteti foto cu preparatele incercate si ca sunteti placut surprinsi de ce putem realiza.
Pentru alte cheesecake-uri dietetice si gustoase, gasiti retete pe blog, accesand linkurile de mai jos:
- Cheesecake cu Capsuni fara coacere
- Cheesecake cu Ciocolata fara coacere
- Cheesecake cu Mere fara coacere
- Mini Cheesacake cu Cacao fara coacere
- Cheesecake cu Caise fara coacere
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.🤗
Pofta buna s-aveti si-o dimineata cu aroma fructata, la cafea !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
0 Comentarii