DESERTURIDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

APPLE bread (Fara faina alba/ Sugar Free/ Low Carb/ Low Fat/ Gluten free)

APPLE bread (Fara faina alba/ Sugar Free/ Low Carb/ Low Fat/ Gluten free)

O noua reteta delicioasa, pentru ca merele sunt la indemana oricui si sunt foarte sanatoase.🍎🍏🍎

Fara prea multa introducere, caci sunt sarbatori, toata lumea este ocupata, bla bla bla si nu vreau sa-mi atrag „vorbe” .😂🥰 Voi dragilor, stiu ca uneori vreti doar reteta, insa trebuie sa-i intelegeti si pe cei mai novice in ale bucatariei ca vor sa invete si trebuie sa-i ajutam cu explicatii mai amanuntite. 🤗

Ingrediente:

Am reusit sa prepar acest desert in totalitate fara gluten, folosind faina integrala de ovaz,  pentru a se bucura cat mai multe persoane de el.  Pentru cei care nu au probleme cu glutenul, o pot inlocui cu faina integrala din grau, sau daca nu tin la silueta cu faina alba din grau.😛

Va las si foto cu faina integrala de ovaz fara gluten, poate sunt persoane interesate.

Mod de preparare:

Nu aveti nevoie de niciun echipament “elegant” pentru a face aceast chec cu mere.🤣

500 grame mere taiate cuburi (eu le-am lasat cu coaja), sucul de la ½ lamaie si 60 grame apa le punem la foc mic intr-o craticioara.

Lasam sa fiarba, acoperite cu capac cca. 20-30 minute pana ce merele se inmoaie si sucul scade.

Luam craticioara dupa foc si lasam la racit.

Turnam continutul in vasul blenderului vertical si pasam pana ajunge la consistenta de piure. Am obtinut 400 grame piure de mere. In functie de cat de zemoase sunt merele, de soiul lor si de cat scade lichidul pe foc, e posibil sa obtineti mai mult sau mai putin gramaj, insa nu este nicio problema, reteta poate fi preparata.

Cantarim ingredientele uscate – faina integrala, faina de migdale, laptele praf, izolatul proteic din zer, mixul fara carbohidrati, indulcitorul cu aroma de vanilie si cel cu aroma de scortisoara, cuisoarele macinate si le amestecam intr-un bol cu praful de copt.

Intr-un bol incapator si adanc mixam ouale cu un praf de sare si cele 75 grame indulcitor brun, pana se omogenizeaza bine si devin o spuma densa.

Adaugam apoi iaurtul, piureul de mere si mixam la viteza mica pentru a le incorpora. Puteti folosi indulcitor brun dar si cel clasic alb, insa gustul indulcitorului brun cu aroma lui de caramel este uimitor in aceasta reteta.

Adaugam amestecul de fainuri in 3 reprize si amestecam compozitia. Puteti face asta si cu un tel in forma de para.

Obtinem o compozitie vartoasa, dar care cade din lingura desi nu este fluida.

Eu am copt intreaga compozitie impartind-o in doua, in tavi de chec din otel, foarte calitative cu invelis antiaderent si dimensiuni de 18 x 9 cm, fara sa fie necesar sa tapetez cu hartie de copt, am pulverziat doar putin ulei de cocos.

Daca nu sunteti siguri pe tava ca fiind antiaderente, turnati compozitia in tava de chec, dupa ce ati tapetat-o cu hartie de copt.

Nivelam usor suprafata, apoi pentru ca desertul nostru sa creasca frumos inmuiem o gripca in ulei de cocos si crestam cu miscari stanga – dreapta, fix pe centrul tavii.

Am vazut asta pe internet si mi s-a parut foarte interesant, am incercat si la checuri cu faina alba din grau cand am preparat pentru nepoteii mei si am fost foarte incantata.

Aluatul creste in mijloc pe taietura, drept, fara sa-si modifice forma. Ca sa intelegeti ce spun va las cateva fotografii cu chec clasic din faina alba din grau.

Ei si daca tot am pomenit de chec clasic, „o iau putin pe aratura” 😁 sa ma laud si eu cu mandretea mea de nepotica. 😍 M-a rugat sa facem impreuna un chec, nu din mare pofta ce ar fi avut, ci din drag de a se infaina si a se juca. Zis si facut! Am facut impreuna 2 checuri, dupa care, eu am gustat o felie sa vad ce a iesit (gustos de altfel, ce sa zic … 🤣), iar ea … o muscatura si gata! 🙈 Checurile facute (2 la numar) au ajuns la serviciu si au fost foarte apreciate de colegii mei. 😋

Morala: joaca-te, relaxeaza-te in fel si chip, chiar si asa cum am facut eu, oferindu-le copiilor atentie si interes pentru placerea pe care o au, dar nu e musai sa si halesti tot. 😏😃

Tot ce e cu masura e indicat, pentru ca cea mai inalta masura a valorii o dai de fapt in timpul confruntarilor la care te supune viata.🤗

Revenind la „oile” noastre … unde ramasesem? 😁 Aaaaa da, la gripca. Am crestat cele doua checuri si am presarat cateva merisoare deshidratate (optional), dupa care le-am bagat la cuptor.

Daca aveti o forma din silicon nu este necesar sa o mai tapetati. Puteti coace si in monoportii – briose sau mini checuri.

Coacem in cuptorul preincalzit la 175 grade C, cuptor cu convectie (incalzire sus-jos cu ventilatie) pe treapta din mijloc, 25 min., apoi acoperim checul cu o folie din aluminiu alimentar si mai coacem inca 20 min. (testul cu scobitoarea).Pentru cuptorul clasic cu gaz, mariti temperatura la 180 grade C, posibil sa dureze coacerea mai mult cu vreo 10-15 minute, dar procedati la fel cu acoperirea checului.

Voila! Checul creste foarte frumos si nu se “prabuseste”. 😍

Poate fi mancat simplu sau pudrat cu indulcitor pudra. Ma bate gandul sa-i fac o glazura. 😋😅

Pentru un chec dietetic, chiar nu trebuie sa faceti nazuri, caci nu arata chiar ca cel cu faina alba din grau si zahar cu duiumul. 😂 Special v-am atasat mai sus fotografiile cu checul clasic, ca sa nu faceti nazuri, caci de-l gustati pe acesta dietetic, o sa mai vreti cu siguranta. 😋🥰 Basca ca, colegii mei la serviciu s-au „batut” pe el. 🤣

Trebuie doar sa-l scoatem pe un gratar la racit, pentru a nu face condens, situatie in care se poate umezi daca-l lasati sa se raceasca in tava de copt.

In dieta dukan, ambele checuri se pot consuma incepand cu etapa croaziera, de catre o singura persoana in 5 zile. Contine 2 ingrediente tolerate: faina integrala si marul.

Pentru ca abia ce facusem sosul de vanilie, gasiti reteta 👉 AICI daca nu ati apucat inca sa o vedeti, am glazurat checurile. Merge de minune cu acest sos de vanilie.

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.🤗

“Apple bread”, Pumpkin bread” sau chec cu piure de mar ori dovleac, sunt o varianta sanatoasa, fara zahar, fara faina alba din grau, basca si fara gluten. Sunt retete cu gust deosebit, datorat si fructului sau legumei (folosite ca ingredient principal), de unde si denumirea lor. Ambele sunt retete asemanatoare cu vestita “Banana bread”.

Unde-i miros de mere si scortisoara, hop si eu!😋

Sper sa va placa aceasta reteta si sa o pregatiti si savurati cu drag.

Pofta buna s-aveti si o viata sanatoasa!

Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *