DESERTURIDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

CHEC cu CAFEA si NUCA (Fara faina alba/ Sugar Free/ Low Carb/ Low Fat)

CHEC cu CAFEA si NUCA (Fara faina alba/ Sugar Free/ Low Carb/ Low Fat)

Deserturile pot raspunde nevoilor tale, daca ai putina experienta, daca iti place sa experimentezi si evident daca esti pasionat si curios 🤔 cum ar fi sa mananci sanatos?!🤗

Asa se face ca, de multe ori cand termin de mancat ultima reteta preparata si postata, vreau mai mult si mai mult sa incerc gusturi noi si variante deosebite. Reteta de azi, este un deliciu in care aromele si textura nu mi-au jucat feste inca de la prima mixare. 🥰

Ma regasesc printre cele ce spun, nu citez din carti si sper sa incercati si voi aceasta reteta daca sunteti curiosi!

Ingrediente:

Mod de preparare:

Cernem faina integrala si o amestecam cu praful de copt si mixul de gofre fara carbohidrati.

Separam ouale, iar albusul de la cele doua oua si restul de albus (100 grame) il mixam spuma tare cu un praf de sare.

Peste galbenusuri adaugam indulcitorii si mixam pana se deschid la culoare si isi maresc volumul. Daca folositi un alt indulcitor, dozati dupa gust, iar daca nu aveti indulcitorii aromati cu vanilie si rom, adaugati esenta de vanilie si esenta de rom.

In compozitia de galbenusuri adaugam si amestecam cafeaua racita (pregatita in prealabil), untul topit si racit si aroma de caramel. Mie imi place foarte mult cum a iesit la gust in aceasta combinatie de cafea-caramel. Voi puteti folosi orice alta aroma va place.

Incorporam cu telul si amestecul de fainuri cu praful de copt.

Adaugam nuca maruntita (optional si ciocolata maruntita).

In etapa Croaziera a dietei dukan alegeti doar unul din ingrediente, nuca sau ciocolata, pentru a avea 2 ingrediente tolerate:

  • faina integrala + nuca
  • faina integrala + ciocolata

Pentru etapa Consolidare puteti folosi ca mine ambele ingrediente si veti avea 3 ingrediente tolerate:

  • faina integrala + nuca + ciocolata

Peste compozitia rezultata incorporam in 3-4 transe albusul spuma, cu o spatula prin miscari usoare pentru a pastra aerul.

Compozitia ajunge pentru un chec mare, sau 2 mai mici. Eu am doua tavi de chec din otel, foarte calitative cu invelis antiaderent si dimensiuni de 18 x 9 cm si nu este necesar sa le tapetez cu hartie de copt.

Tavile de chec le tapetam cu hartie de copt, sau daca aveti tavi ca ale mele, doar pulverizam putin ulei de cocos. Puteti folosi ulei de rapita sau ulei de masline. Puteti coace in vas de yena termorezistent sau in orice alte tavi pe care le puteti tapeta cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C, cuptor cu convectie (incalzire sus-jos cu ventilatie) pe treapta din mijloc cca. 45 min. Pentru cuptorul clasic cu gaz, mariti temperatura la 190 grade C, posibil sa dureze coacerea mai mult cu vreo 10 minute, in functie de cuptorul fiecaruia. Faceti testul cu scobitoarea.

Voila! Checul creste foarte frumos si nu se “prabuseste”😍

Lasam putin sa se racoareasca tavile, apoi scoatem checul si-l asezam pe gratar. Nu lasati checul in tavi pana la racirea definitiva pentru ca se formeaza condens si se umezeste.

Putem orna checul cu ciocolata neagra topita, pentru un plus de aspect si deliciu. 😋

Cele doua checuri, la final cantaresc 700 grame.

Pot fi consumate in dieta dukan, in etapa croaziera de catre o singura persoana in 4 zile, adica jumatate de chec/zi. Daca coaceti in tava de chec mai mare intreaga compozitie, impartiti checul in 4 bucati.

Gustul este grozav de bun, iar textura moale si pufoasa. 😋

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.🤗

Merge de minune, dimineata la cafea! ☕ Va astept si pe voi sa-l incercati si sa-mi dati de veste. 🥰

Pofta buna s-aveti si o viata sanatoasa!

Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *