Nu am sa va insir acum numeroasele beneficii pentru sanatate, pe care le obtine organismul prin consumul de dovleac, insa pentru dieta va spun doar atat:
Dovleacul este o sursa excelenta de fibre, dar are un continut extrem de scazut de calorii, oferindu-ti astfel satietate fara costul kilogramelor in plus!
Alegerile preparatelor cu dovleac sunt nesfarsite si, cu adevarat, delicioase!
Si m-am gandit la o prajitura usor de preparat, delicioasa si pufoasa la savurat.
Ingrediente:
- 6 oua
- 6 linguri faina Mix de fibre fara carbohidrati
- 1 lingura ulei de nuca de cocos (sau de masline extravirgin)
- 6 linguri indulcitor pudra
- 1 plic praf de copt
- ½ lingurita anason (condiment pudra sau seminte)
- 1 lingurita scortisoara macinata
- un praf de sare
- dovleac si indulcitor dupa gust
Mod de preparare:
Curatam dovleacul de coaja si il dam pe razatoarea mare.
Punem dovleacul intr-un vas antiaderent la “calit”, la foc mic, impreuna cu indulcitor (dupa gust, am pus foarte putin indulcitor pentru ca dovleacul a fost dulce – folosesc un wok, mi se pare o alternativa foarte buna).
Amestecam cu o lingura/spatula, iar cand apa s-a eliminat din el atunci stim ca este gatit.
Lasam dovleacul la racit, iar cand s-a racit adaugam scortisoara macinata.
Separam albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma le mixam cu 3 linguri de indulcitor pudra si uleiul, pana obtinem o crema spumoasa.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat restul de 3 linguri indulcitor pudra ramas si mixam pana incorporam indulcitorul.
Incorporam albusul spuma in crema de galbenus.
Adaugam cele 6 linguri faina Mix de fibre fara carbohidrati, praful de copt si anasonul, amestecand usor pana la omogenizare.
Adaugam dovleacul “calit” – 250 grame este suficient si amestecam pentru a-l incorpora.
Cu restul dovleacului ramas il putem pastra la congelator sau putem face o alta prajitura.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau intr-o forma de silicon (am pus intr-o forma de tarta din silicon cu diametrul de 23 cm).
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 40-45 minute.
Dovleacul inevitabil se duce la fundul tavii daca este usor “calit”, insa, aproape ca l-am adus la consistenta de crema si s-a amestecat in blat, dupa ce prajitura se raceste, o intorci si acesta ajunge deasupra.
O decorezi cu indulcitor pudra, scortisoara macinata si rece este grozava.
In dieta dukan se poate consuma incepand cu etapa Croaziera zilele de proteina pura & legume (PL).
Pofta buna s-aveti!
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
1 Comentariu