DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

PUMPKIN Sponge (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten Free)

PUMPKIN Sponge (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten Free)

Nu am sa va insir acum numeroasele beneficii pentru sanatate, pe care le obtine organismul prin consumul de dovleac, insa pentru dieta va spun doar atat:

Dovleacul este o sursa excelenta de fibre, dar are un continut extrem de scazut de calorii, oferindu-ti astfel satietate fara costul kilogramelor in plus!

1

Alegerile preparatelor cu dovleac sunt nesfarsite si, cu adevarat, delicioase!

Si m-am gandit la o prajitura usor de preparat, delicioasa si pufoasa la savurat.

111

112

Ingrediente:

Mod de preparare:

Curatam dovleacul de coaja si il dam pe razatoarea mare.

2

Punem dovleacul intr-un vas antiaderent la “calit”, la foc mic, impreuna cu indulcitor (dupa gust, am pus foarte putin indulcitor pentru ca dovleacul a fost dulce – folosesc un wok, mi se pare o alternativa foarte buna).

3

Amestecam cu o lingura/spatula, iar cand apa s-a eliminat din el atunci stim ca este gatit.

4

Lasam dovleacul la racit, iar cand s-a racit adaugam scortisoara macinata.

5

Separam albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma le mixam cu 3 linguri de indulcitor pudra si uleiul, pana obtinem o crema spumoasa.

6

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat restul de 3 linguri indulcitor pudra ramas si mixam pana incorporam indulcitorul.

7

Incorporam albusul spuma in crema de galbenus.

8

Adaugam cele 6 linguri faina Mix de fibre fara carbohidrati, praful de copt si anasonul, amestecand usor pana la omogenizare.

9

Adaugam dovleacul “calit” – 250 grame este suficient si amestecam pentru a-l incorpora.

Cu restul dovleacului ramas il putem pastra la congelator sau putem face o alta prajitura.

10

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau intr-o forma de silicon (am pus intr-o forma de tarta din silicon cu diametrul de 23 cm).

11

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 40-45 minute.

12

Dovleacul inevitabil se duce la fundul tavii daca este usor “calit”, insa, aproape ca l-am adus la consistenta de crema si s-a amestecat in blat,  dupa ce prajitura se raceste, o intorci si acesta ajunge deasupra.

O decorezi cu indulcitor pudra, scortisoara macinata si rece este grozava.

13

14

In dieta dukan se poate consuma incepand cu etapa Croaziera zilele de proteina pura & legume (PL).

Pofta buna s-aveti!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !

print

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *