“Carnea vegetala” cum mai sunt numite ciupercile, au mari calitati nutritive, continut bogat de proteine, vitamine in principal complexul B, vitaminele D, C si E, bogate in minerale precum fosfor, magneziu, zinc, fier, selenium si potasiu.Si nu in ultimul rand, fiind bogate in fibre, ceea ce ajuta la un bun tranzit intestinal si la dieta.
Asa dar, pentru ca am pus la cuptor o tava de ciuperci umplute cu cascaval si putin “coafate” cu piper proaspat macinat, m-am gandit ca trebuie sa fac ceva cu coditele 😉
Din seria “Nimic nu se risipeste” am zis asa:
Ingrediente:
- 200 grame ciuperci
- 1 ardei capia rosu
- 1 morcov
- 1 ceapa alba uscata
- 1 ou
- 1 lingura branza cremoasa degresata
- 50 grame cascaval degresat ras
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- patrujel verde tocat
- sare si piper
Mod de preparare:
Ciupercile si legumele taiate cubulete le calim intr-o lingura de ulei masline extravirgin.
Cand legumele s-au inmuiat adaugam oul, patrunjelul, potrivim de sare si piper, mai lasam 2-3 minute pe foc.
Punem toata compozitia intr-un
blender vertical, adaugam branza, cascavalul ras si blendam.
Cam asta a iesit, simplu, rapid si foarte gustos:
In dieta dukan se poate consuma incepand cu etapa Croaziera – zile de proteina & legume (PL).
Pofta buna s-aveti !
0 Comentarii