Dukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERAGUSTARI

RULADA de CASCAVAL (Low carb/ Low fat)

RULADA de CASCAVAL (Low carb/ Low fat)

Fie ca preparam un cascaval simplu sau unul afumat, m-am gandit sa va arat cativa pasi pentru a va putea descurca cu usurinta si a prepara aceasta rulada gustoasa.

Cum in dieta Dukan, carnati sau crenvursti light de pasare (pui sau curcan) maxim 10% grasime sunt permisi din Croaziera in limita a 50 g pe zi, eu am folosit Crenvursti WUDY Classico.

Wudy au 20 gr. grasime dar zero gr. glucide, zero gr. zaharuri. Alte marci de crevursti or avea grasime de pana in 10% dar contin multe alte ingrediente interzise.

Chiar daca nu tineti o dieta anume, sunt recomandati  dat fiind faptul ca proportia carnii folosite este foarte mare. Desi, carnea este separata mecanic (caci nu prea mai gasim mezeluri procesate altfel, din pacate) principalii nutrienti mentionati in declaratia nutritionala, precum cantitatea de proteina, grasimi, acizi grasi saturati, continutul de sare, au valori normale si foarte important este faptul ca nu contin multi aditivi alimentari, adica E-uri suspecte de aparitia anumitor afectiuni medicale si nici zaharuri. Nu contin amidon din cartof, lapte si lactoza.

Dar gata cu “reclama” neplatita 🙂 insa am facut aceste precizari pentru cei ce tin dieta Dukan si-si pun intrebari despre acesti crenvursti, in speranta ca se vor lamuri.

Or, daca cascaval simplu cat si afumat am vazut cum se prepara, atunci nu-mi ramane decat sa va specific cateva detalii.

La momentul in care avem deja cascavalul topit si omogenizat bine in robotul de bucatarie, crenvurstii trebuie sa-i  avem la indemana, pentru ca, daca dorim ca rulada noastra sa iasa legata si omogena vom lucra cu cascavalul cald.

Cu ajutorul unei linguri mari inmuiata in ulei de masline extravirgin(caci altfel cascavalul se lipeste)luam din cascaval cantitate atat cat dorim sa facem rulada si o asezam intre doua folii de plastic alimentar.

Intindem cu sucitorul foaia de cascaval, dupa care indepartam folia de deasupra.

Asezam crenvurst si dupa preferinta putem asezona cu piper proaspat macinat(optional).

Ne ajutam de folia ramasa si rulam cascavalul cu tot cu crenvurst in interior.

Ifoliem cu aceeasi folie cu care am rulat toata rulada de jur imprejur si legam strans la capete.

Gata rulada noastra 🙂

 

Taiata arata foarte bine, destul de compacta!

In dieta Dukan se poate consuma incepand cu etapa Croaziera.

Cam atat, asadar dragilor,

Pofta buna s-aveti!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵

print

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *