M-am tot gandit sa fac ceva cu acest Praf pentru briose cu gust de cacao si pentru ca briose am tot facut, mi-am zis ca bun ar fi checul!
Ingrediente blat:
- 6 oua
- 50 grame lapte praf degresat
- 100 grame – Praf pentru briose cu gust de cacao
- 15 grame cacao degresata
- indulcitor
- 1 praf de copt
- sare
- 150 ml. lapte lichid degresat sau semidegresat
- 2 linguri ulei de masline extravirgin sau 1 lingura ulei de cocos (in dieta Dukan fiind ingrediente tolerate 1 lgt./zi)
- esenta rom
- aroma de ciocolata
- aroma de visine (optional)
Ingrediente sirop:
- apa plata
- indulcitor
- aroma de ciocolata
- esenta de rom
Ingrediente glazura:
- 150 ml apa plata sau lapte lichid degresat sau semidegresat
- indulcitor
- 1lingura ulei de masline extravirgin ce poate fi inlocuit cu ulei de cocos – 1 lgt. tolerat/zi sau unt de cacao (acesta din urma putand fi consumat in dieta Dukan incepand cu etapa Consolidare)
- 20 grame lapte praf degresat
- 20 grame cacao degresata
- aroma de ciocolata
Mod de preparare:
Intr-un bol mestecam ingredientele uscate : laptele praf degresat, Praf pentru briose cu gust de cacao, cacao degresata, indulcitor si praf de copt.
Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le mixam, adaugand treptat cele 2 linguri ulei de masline extravirgin (sau ulei de cocos), pana ce cresc in volum si se deschid la culoare.
Adaugam amestecul uscat, incorporam la viteza mica a mixerului, subtiind cu laptele lichid.
Aromam compozitia cu cele de mai sus, sau alte arome dupa preferinta.
Albusurile cu un praf de sare le mixam spuma tare.
Peste compozitia de cacao adaugam albusul spuma si incorporam cu o spatula sau cu un tel, avand grija sa ramana aerata.
Compozitia rezultata trebuie sa aiba o consistenta de chec.
Turnam compozitia in forme de chec din silicon sau forme tapetate cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. o ora, in fct de cuptor, testul scobitorii.
Din cantitatile de mai sus au iesit doua checuri.
Putem sa le consuma ca atare, insa foarte gustoase sunt ciocolatoase 😉
Prin urmare, intepam checurile din loc in loc pe toate partile cu un betisor de frigaruie si le insiropam bine cu un sirop obtinut din amestecarea ingredientelor mentionate mai sus.
Pentru prepararea glazurii amestecam ingredientele uscate (lapte praf si cacao degresata) intr-un vas de blender.
Fierbem apa (sau laptele) cu uleiul de masline extravirgin (sau untul de cacao) si o turnam treptat peste ingredientele uscate, omogenizam amestecand energic cu blenderul si adaugam aroma de ciocolata.
Transferam checurile insiropate pe o tava si turnam peste ele glazura de cacao calda.
Sau putem alege varianta de a scufunda checul in Crema pasticcera-cacao reteta aici insa avem grija ca aceasta crema sa nu o fierbem pana la stadiul de inchegare completa intrucat astfel nu mai putem avea o distribuire cat de cat uniforma pe intreaga suprafata a checului.
Ornam dupa preferinta, radem ciocolata neagra fara zahar, presaram chipsuri deshidratate din nuca de cocos (in dieta Dukan acestea putand fi consumate incepand cu etapa Consolidare).
Checul ciocolatos poate fi consumat in dieta Dukan incepand cu etapa Croaziera.
Pofta buna s-aveti!
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
0 Comentarii