O gustare rapida, la indemana oricui si in acelasi timp sanatoasa, evitand prajirea in baie de ulei.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 500 grame carne de vita
- 2 ardei capia rosii
- 2 cepe albe uscate
- 2 morcovi
- 1 capatana de usturoi
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 oua
- 5 linguri fulgi de drojdie inactiva (liant si afanator cel mai bun rol in eliminarea surplusului de apa)
- pesmet
- sare si piper proaspat macinat
- 1-2 lingurite seminte de susan(optional)
Mod de preparare:
Carnea se taie cuburi si se toaca.
Legumele taiate bucati, usturoiul curatat si patrunjelul, se toaca deasemeni(varianta robot este cea mai practica).
Se amesteca pentru a omogeniza bine carnea si legumele tocate, se adauga 2 linguri fulgi de drojdie inactiva, 2 oua si se potriveste de sare si piper. Optional daca doriti alte condimente, dar atata timp cat combinam cu legume proaspete, varianta cu patrunjel este suficienta.
Din pasta obtinuta se modeleaza bile mici dupa preferinta ca marime ajutandu-te de palmele unse cu ulei de masline si se tavalesc printr-un amestec facut din pesmet, celelalte 3 linguri fulgi de drojdie inactiva si 1-2 lingurite seminte de susan(optional).
Se coc la cuptor preincalzit 180-200 grade cca. 30-40 min. intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de silicon.
Foarte gustoase si usor de preparat, dar mai bine va las pe voi sa le incercati si sa-mi dati de veste de v-au placut 🙂
In dieta Dukan se pot consuma incepand cu etapa Croaziera zilele de proteina & legume (PL).
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
1 Comentariu