Acest produs este pe lista alimentelor / ingredientelor permise sau tolerate in dieta Dukan ?
O alta intrebare des intalnita, cu privire la ingredientele utilizate in prepararea retetelor, pusa in mod special de cei ce tin Dieta Dukan!
Gris fara Carbohidrati – NoCarb 250g
Ingrediente: celuloza, guma xantan, faina de konjac.
0% carbohidrati
0% gluten
Valori nutritionale per: | 100 g |
Valoare energetica | 180 kcal |
Proteine | 2 g |
Grasimi | 0.3 g |
Glucide | <0.03 g |
Fibre alimentare | 85 g |
Sodiu | 0.01 g |
Produs in Ungaria
Sursa: http://www.nosugarshop.ro/Gri-fr-Carabohidrai–NoCarb-250g-2616.html
Am sa enumar pe rand ingredientele pe care nu le regasiti (le-am subliniat mai sus) in listele de alimente permise sau tolerate ale dietei Dukan, pentru a va face o idee despre acestea, caci nu are sens sa discutam despre ingredientele ce sunt cuprinse in aceste liste, considerand ca pe acestea le stiti cu totii.
Celuloza:
Te-ai intrebat vreodata ce este celuloza, care este secretul actiunii sale, si de ce se spune ca este benefica pentru sanatate si ca ajuta la pierderea in greutate? Raspunsul il vei gasi in randurile ce urmeaza,
continuarea aici →→→ Sursa : http://www.sfatmedical.ro/Diete_si_nutritie/Mananca_sanatos/Totul_despre_celuloza
In acest produs este vorba de imbogatirea produsului cu celuloza din Konjac, ci nu doar celuloza pura.
Dupa parerea mea personala poate fi consumat produsul, a se vedea reactia organismului si a nu consuma in abuz.
Este mult mai spornic decat grisul din grau, se ingroasa cu o cantitate mai mare de lichid decat cel normal, dat fiind faptul ca in compozitia grisului fara carbohidrati intra si faina de konjac.
Guma xantan:
Guma xantan este un agent de ingrosare natural, utilizat in multe alimente, medicamente si produse cosmetice.
Guma xantan poate aduce mai multe beneficii pentru sanatate:
- Poate actiona ca un laxativ usor si poate trata constipatia.
- Poate ajuta la scaderea glicemiei la persoanele cu diabet zaharat.
- Poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol la persoanele cu diabet zaharat.
- Este utila in realizarea produselor fara gluten recomandate copiilor, celor ce sufera de boala celiaca sau tuturor celor care evita glutenul.
- Este folosita ca un substitut pentru saliva in probleme de sanatate precum gura uscata.
Guma xantan este un aditiv alimentar natural.
Poate fi gasit in deserturi, alimente semi-preparate, sosuri, produse lactate si alimente cu putine calorii. Guma xantan poate inlocui glutenul din painea crescuta cu drojdie si din alte produse de patiserie si poate adauga profunzime in gustul dressing-ului pentru salate.
Guma xantan este un bun inlocuitor pentru gluten.
Glutenul este acel element component din faina datorita caruia produsele de panificatie cresc frumos si stau compacte. Acest lucru creeaza probleme persoanelor care trebuie sa evite glutenul in alimentatia lor, precum cele care sufera de boala celiaca, deoarece produsele de patiserie fara gluten tind sa fie uscate si sfaramicioase. In contact cu lichidele, guma xantan detine o parte din proprietatile glutenului. Prin adaugarea gumei xantan in produsele de patiserie, acestora li se imbunatateste textura, fiind mai putin sfaramicioase, iar consistenta lor devine mai putin nisipoasa.
Liant si emulgator.
Pe langa faptul ca actioneaza pe post de agent liant in produsele de patiserie, guma xantan poate fi utilizata pentru a ingrosa alimentele. Potrivit Gastronomy Network, alcatuirea moleculara a gumei xantan previne formarea cristalelor de gheata, fiind astfel deosebit de utila in produsele congelate si in inghetata. O alta caracteristica a gumei xantan este pseudo plasticitatea, care face ca o substanta sa fie solida cand este stabila, dar usor de turnat atunci cand este transferata. La fel ca si topping-ul de inghetata sau ketchup-ul, iese usor din sticla, iar apoi devine stabila intr-o forma ca de pata in farfurie ori pe alimente.
Are efecte adverse? Dar beneficii pentru sanatate?
Guma xantan este sigura pentru sanatate atata timp cat nu exageram (pana la 15 grame pe zi). In cazul in care ingeram prea mult, aceasta poate provoca unele reactii adverse, cum ar fi gaze intestinale (flatulenta) si balonare. Persoanele care sunt expuse la pudra de guma xantan ar putea prezenta simptome asemanatoare unei raceli, respectiv iritatia nasului si a gatului si probleme pulmonare. Insa inhalarea oricarui praf sau pudre poate cauza astfel de simptome… Daca suferiti deja de greata, varsaturi, apendicita, scaune tari care sunt dificil de expulzat (fecalom), ingustarea sau blocarea intestinului sau aveti dureri de stomac nediagnosticate – apelati la medici specializati si nu utilizati guma xantan fara recomandarea acestora. Desi aceasta este un laxativ, problemele grave de sanatate pot fi tratate numai de personal medical avizat.
Conform webmd.com, guma xantan creaza un bol in intestine care ajuta si ladetoxifiere caci stimuleaza tractul digestiv si impinge materiile fecale cu tot cu toxine. Guma xantan este adaugata frecvent in cosmeticele semi lichide si in lotiuni. Prin adaugarea gumei xantan in agentii cosmetici, aplicarea cosmeticelor devine mai fina si mai uniforma.
Guma xantan poate fi gasita si in medicamente si pastile; este folosita pe post de substitut de saliva in cazul persoanelor care sufera de xerostomie (gura uscata).
Continutul bogat in fibre dar si restul valorilor nutritionale, fac ca acest produs revolutionar, sa poata fi consumat inca din etapa Atac a dietei Dukan.
Nota:
Informatiile au scop pur informativ !
Nu intentioneaza sa ofere sfaturi medicale, nu le considerati ca fiind un substitut al dietei!
Do you have any pointers for composing write-ups? That’s where I
constantly struggle and also I just wind up looking vacant
display for lengthy time.
Hi Jann! Thank you for your visit and your review, you can try with Chrome browser, i can assure you it works a lot beeter. I’m waiting for you visit again and for your impressions.