Irina B. ne propune o reteta delicioasa si usor de preparat 🙂
Reteta cu care participa la concursul “Asta e reteta mea” – luna iulie 2017, in grupul DUKAN LIFE STYLE, organizat de mine in parteneriat cu No Sugar Shop.
Succes Irina in tot ce ti-ai propus si te astept in continuare sa ne incanti cu alte retete delicioase ! Multumim pentru reteta !
Ingrediente:
- 6 oua
- 2 linguri amidon alimentar din porumb
- 1 lingurita faina de konjac
- 1 kg branza cremoasa degresata (daca doriti sa iasa mai mica puneti cantitate de branza mai putina – 500 grame)
- 2 linguri cacao degresata sau semi-degresata
- sofran
- indulcitor
- aroma de unt
- esenta vanilie
- un praf de sare
Mod de preparare:
Separam albusul de galbenusuri.
Peste cele 6 galbenusuri adaugam indulcitor, branza cremoasa degresata, amidonul alimentar din porumb, faina de konjac si aromele.
Le mixam la viteza mica pana incorporam ingredientele uscate si obtinem o compozitie omogena.
Impartim compozitia in doua parti cat de cat egale.
Intr-una din compozitii incorporam cacaoa degresata, in cealalta sofranul.
Batem spuma cele 6 albusuri cu un praf de sare si indulcitor.
Peste cele doua compozitii obtinute adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu un tel pentru a pastra compozitiile cat mai aerate.
Intr-o forma din silicon sau forma tapetata cu hartie de copt, turnam cu lingura din fiecare compozitie alternand culorile.
Coacem in cuptorul preincalzit la 160 grade cca. 1 ora si 30 minute, pana trece testul scobitorii.
Wauuuu ce frumos a crescut! 😉
Un desert delicios 🙂
Folosind cacao degresata ≤ 1% grasime, pasca contine doar un tolerat (amidonul) si poate fi mancata de o singura persoana intr-o singura zi, in faza de Croaziera.
Folosind cacao degresata 11-12% grasime, aveti 2 alimente tolerate (amidon + cacao) si o singura persoana o poate manca in 2 zile, in faza de Croaziera.
Pofta buna s-aveti si o viata sanatoasa!
P.S. Nu uita sa dai LIKE paginii de Facebook Dukan Life Style si Instagram dukan.lifestyle pentru a afla cand postez alte retete noi, dar si alte noutati!
Daca ai gatit aceasta reteta si vrei sa o postezi pe retelele de socializare, foloseste hashtagul #dukanlifestyle
Iti multumesc!
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
Bună ziua. Arată foarte bine si cred că e și gustoasă. Aș încerca rețeta dar nu ați precizat tipul de îndulcitor și nici cantitatea folosită.
Buna, Dana!
Indulcitorul de regula se foloseste dupa gustul fiecaruia, asta implica sa gusti din compozitie inainte de a coace pasca.
Eu de regula folosesc green sugar premium 1:2 care are putere de indulcire dubla fata de cea a zaharului rafinat. Unele persoane mananca mai dulce, altele mai putin dulce, de aceea trebuie gustat.
Iti multumesc pentru vizita, sper sa incerci din retele mele si sa-mi dai de veste daca ti-au placut.🤗