DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

CREMA DE “ZAHAR ARS” (Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

CREMA DE “ZAHAR ARS” (Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Desi am gatit de multe ori acest desert simplu si foarte cunoscut, am observant ca nu am in site editata reteta pentru doritori, mai ales ca mi s-a intamplat sa vad intrebari si nedumeriri in sensul : “Cum poate sa iasa o reteta de crema de zahar ars fara zahar ars?”

Ehei uite ca se poate! Simplu si gustos 😛

Ingrediente:

  • 8 oua (eu folosit 10 oua caci tocmai aveam primite de la tara si cand ai calitate iti faci de cap 😉 )
  • 1 litru lapte semi-degresat (1,5% grasime)
  • indulcitor – dupa gust
  • esenta de vanilie
  • 2-3 linguri sirop de caramel fara zahar – dupa gust (daca nu aveti folositi aroma de caramel)
  • un praf de sare
  • decor: capsuni, afine si sirop de afine fara zahar, gasiti 👉 AICI diverse siropuri fara zahar adaugat(optional)

Mod de preparare:

Spargem ouale intr-un vas de mixer incapator, impreuna cu un praf de sare, esenta de vanilie, siropul de caramel (sau esenta) si indulcitorul, iar in 3-4 minute mixat energic compozitia devine spumoasa.

Turnam treptat laptele rece si amestecam.

Acum stiu cu siguranta ca v-ati prins … sarim peste etapa in care trebuie sa caramelizam zaharul si sa tapetam cu acesta vasul in care coacem crema.

Eu nu am mai avut de data aceasta in stoc indulcitor Tagatoza caci va aratam ca se poate si fara sa sarim peste etapa de caramelizare. Tagatoza fiind singurul indulcitor cunoscut a fi rezistent la temperaturi mari, iar tratat termic poate fi caramelizat.

Dar nu-i bai caci merge si fara caramelizare 😀

Intr-un vas termorezistent yena sau ceramica turnam compozitia, iar vasul il asezam intr-o tava sau alt vas mai incapator in care adaugam apa.

Gatim crema de “zahar ars” la bain marie ( nu direct in cuptor ) la 180 grade cca. 1 ora si 20 min. ( in fct. de fiecare cuptor ). In cazul in care vedem ca “tremura” sub crusta o mai lasam la copt.

Daca apa din tava scade, mai adaugam treptat pana ce crema este gatita.

In cuptor crema creste frumos dar dupa racire mai scade in volum.

Dam crema la racit cca. 2 ore sau peste noapte, dupa care o putem rasturna cu usurinta si orna dupa preferinta, sau servi ca atare.

Eu mi-am facut de cap cu cateva afine si 4-5 capsuni, iar peste acestea, am turnat sirop de afine fara zahar 😀

Yum Yum 😛

Chiar daca nu avem caramelul specific din zahar ars, crema isi lasa un sirop delicios dupa ce s-a racit si poate fi feliata cu usurinta.

Stiu ca sunteti obisnuiti sa serviti cu siropul caramel rezultat in urma zaharului ars, insa va spun ca nu o sa-i simtiti dorul, caci nu ve-ti observa diferenta intre cea clasica cu zahar caramelizat si aceasta, siropul de caramel (sau aroma – esenta) adaugat in compozitie ajustand gustul pe masura 🙂

In dieta dukan se poate consuma incepand cu etapa Croaziera, iar in ceea ce priveste decorul va limitati la 100 grame fructe mici/zi – alimente tolerate. Daca renuntati sa va faceti pofta cu portia de fructe, reteta nu contine alimente tolerate.

Pofta buna s-aveti!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!

Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵

print

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *