Un rasfat care aduce gustul inconfundabil al celei mai populare bauturi carbogazoase intr-o prajitura delicioasa cu o glazura deosebita 😋
Asadar, cum se spune si pe drept cuvant, nu am inventat noi roata de la caruta 😂 … si nici toate retele culinare, insa se poate reinterpreta dietetic cam orice 😉 Veti gasi foarte multe variante cu o simpla cautare pe google, eu va las cu drag varianta mea, care mi-a adus o stare de bine, dor de vara si de distractii cu placeri nevinovate. Si asta chiar in weekend cand aveam atatea treburi casnice si eu le-am lasat balta sa prajituresc, pe un fond muzical in ton cu starea mea 🤪
Ingrediente blat :
- 5 oua
- indulcitor (dupa gust)
eu am folosit 100 grame Indulcitor natural cu Stevia Pudra – Green Sugar (daca va place mai dulce sau folositi un alt indulcitor – dozati dupa gust)
- 250 ml. coca-cola light
- 40 grame Mix pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb
- 40 grame izolat proteic din zer sau Proteina de soia
- 40 grame lapte praf degresat
- 20 grame Faina Mix de Fibre fara carbohidrati
- 30 grame cacao degresata
- 1 lingura ulei de cocos sau masline (optional)
- un praf de sare
- 2 plicuri zahar de mesteacan finlandez fin vanilat(sau esenta de vanilie )
- esenta de rom
- 1 praf de copt (10 gr.)
Ingrediente crema :
- 500 grame branza cremoasa degresata
- 250 grame iaurt grecesc degresat
- indulcitor (dupa gust)
- eu am folosit 100 grame Indulcitor natural cu Stevia Pudra – Green Sugar (daca va place mai dulce sau folositi un alt indulcitor – dozati dupa gust)
- 1 lingurita gelatina vegetala
- esenta de vanilie
Ingrediente sirop :
- 400 ml. coca-cola light
- esenta de rom (optional)
Ingrediente glazura :
- 400 ml. coca-cola light
- 1 budinca cu aroma de ciocolata fara zahar adaugat
- esenta de rom (sau aroma caramel daca va place)
Mod de preparare :
Amestecam ingredientele uscate : Mixul pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb, izolatul proteic din zer sau proteina soia, laptele praf, Faina Mix de Fibre fara carbohidrati, cacaoa si praful de copt.
Separam galbenusurile de albusuri.
Intr-un bol adanc de mixer, mixam 5-6 minute la viteza mare galbenusurile de ou, sarea, indulcitorul (eu am folosit 100 grame Indulcitor natural cu Stevia Pudra – Green Sugar – daca va place mai dulce sau folositi un alt indulcitor – dozati dupa gust) si aromele (vanilie si rom) pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Adaugam uleiul de cocos (optional pentru ca se poate si fara) sau puteti folosi ulei de masline (astfel in Croaziera dukan scapati de tolerat – uleiul de cocos).
Turnam in bol si coca-cola.
Incorporam treptat in amestecul de oua si amestecul de ingrediente uscate.
Obtinem o compozitie usor vartoasa.
Este bine sa avem albusul batut spuma tare pentru a-l incorpora imediat in aceasta compozitie.
Cu o spatula incorporam treptat albusul batut spuna tare, amestecand usor pentru a pastra aerul in ea.
Cam asa arata blatul, este aerat si are consistenta unei smantani 🙂
Tapetam cu hartie de copt orice tava avem (forma pe care vi-o doriti sa o dati tortului/prajiturii) sau folosim o forma din silicon. Eu am folosit o tava dreptunghiulara cu baza detasabila si dimensiuni de 29/19 cm.
Turnam compozitia in tava, o nivelam si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 45 min. in functie de cuptor, pana trece testul scobitorii.
Lasam blatul la racit si apoi il taiem in doua foi.
Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie alimentara, asta daca dorim sa insiropam prajitura si mie tare-mi place insiropata 😉 yum yum 😋
Asezam baza (o foaie) in tava si o insiropam, iar cealalta foaie pe o alta tava si la fel o insiropam. Dam blaturile la rece si ne ocupam de umplutura.
Cea mai simpla umplutura posibila pentru ca nu necesita fierbere si mai ales pentru ca nu contine ingrediente tolerate pentru dieta dukan. Am ales astfel pentru ca singurul ingredient tolerat in aceasta prajitura dupa cum ati observat in descrierea ingredientelor este la glazura (budinca cu aroma de ciocolata). Astfel prajitura poate fi consumata de catre o singura persoana in etapa Croaziera in doua zile 🤗
Asadar, intr-un bol mixam branza, iaurtul, indulcitorul, vanilia si gelatina vegetala. Gelatina de care v-am mai vorbit ca se preteaza foarte bine si se utilizeaza cu foarte mare usurinta, fara teama ca nu obtii rezultatul dorit, pentru ca nu necesita hidratare si dizolvare la cald cum se procedeaza la gelatina animala.
O crema pufoasa si placut aromata dupa gustul fiecaruia, ce poate fi folosita la multe prajituri dietetice.
Asezam crema peste blatul insiropat si nivelam suprafata.
Acoperim crema cu a doua foaie de blat, insiropata si ea.
Dam tava la rece din nou si preparam glazura.
Intr-un vas de preferinta antiaderent (care sa nu se prinda) dizolvam budinca cu aroma de ciocolata in coca-cola, adaugam si putina esenta de rom (sau aroma de caramel daca va place). Eu nu am mai adaugat indulcitor si in glazura pentru ca nu mananc atat de dulce, insa daca va stiti ca va place mai dulce puteti adauga. Punem pe foc, amestecam continuu pana ce glazura se formeaza – devine o compozitie translucida dar evident colorata.
Asa calda o turnam peste prajitura si o lasam la frigider pana ce glazura se intareste.
Scoatem prajitura din frigider si indepartam marginea tavii si folia.
O prajitura delicioasa, racoroasa si foarte stabila chiar daca este insiropata, asa ca, nu va ramane decat sa mancati sau sa decupati cum doriti voi si sa ornati. Se taie foarte usor cu cutitul chiar se poate decupa cu forme speciale pentru a impresiona musafirii 👌 Asta asa ca un pont … nu ca sa va impresionez eu pe voi 😜😘
Enjoy ✌
Prajitura poate fi transferata cu usurinta pe o alta tava sau un platou, poate fi decupata cum doriti, uimeste-ti prietenii, caci este destul de mare 😛
In dieta dukan pajitura se mananca evident cu dragoste si dor de vara, vacanta, distractie pe masura si voie buna😜incepand cu etapa Croaziera.
Folositi lapte praf degresat si cacao cu o valoare ≤ 1% grasime, evitati uleiul de cocos (oricum este optional sau puneti ulei de masline care este permis), si veti avea doar un ingredient tolerat : budinca cu aroma de ciocolata.
Astfel prajitura poate fi consumata de catre o singura persoana in etapa Croaziera in doua zile 🤗
Nu contine tarate de ovaz, deci nu va afecteaza consumul zilnic obligatoriu in dieta dukan, putand sa va bucurati de ele in alte preparate cum ar fi : paine, focaccia, chifle, etc.
Ei! Vedeti de ce aleg eu fainurile fara carbohidrati? Intrebare ce vine in nenumarate randuri de la cititori si prietenele dukanite din grupul meu de suport al dietei dukan, grup pe care va invit sa-l vizitati daca nu ati facut-o deja – Dukan Life Style.
Altfel, ar insemna sa consumati doar tarate si ingrediente tolerate si cu siguranta ca nu este bine acest lucru, pentru ca nu ati reusi sa eliminati in proportie adecvata carbohidratii. Aceste fainuri, asa cum sunt numite NoCarb, nu contin carbohidrati.
Vara nu-i departe, succes in tot ce v-ati propus si s-auzim numai de bine!
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.
Pofta buna s-aveti !
Va las aici sa vizionati starea mea de azi, sper sa va placa si sa va ajute, pe acest fond muzical sa preparati voiosi prajitura!
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
0 Comentarii