Cred ca poate satisface toate gusturile si avantajos mi se pare a fi faptul ca pot fi servite ca o gustare calda dar si ca fel principal, daca alegi o garnitura potrivita.
Ingrediente:
- 300-400 grame piept de curcan
- 3 fire ceapa verde
- 1 ardei rosu
- 3 ciuperci proaspete (sau din conserva)
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 1 ou
- 150 grame cascaval dietetic ras
- 50 ml vin alb sec (in dieta Dukan aliment tolerat – Croaziera, Consolidare si Stabilizare definitiva – 3 lg/zi)
- 100 ml apa
- sare
- piper
- cimbru
- chili (optional)
- marar si patrunjel verde
Mod de preparare:
Taiem pieptul de curcan transversal in felii subtiri pe care le punem intre doua folii de plastic alimentar (pentru a nu distruge fibra) si le batem cu ciocanul pentru snitele.
Ungem bucatile de carne cu ulei de masline extravirgin (pe fata care ramane in interior) si presaram sare, piper si cimbru uscat.
Le lasam la frigider pana ce preparam umplutura.
Intr-un vas antiaderent (wok) turnam 1 lingura de ulei masline extravirgin peste care adaugam legumele tocate si le calim la foc domol pana ce acestea se inmoaie.
Adaugam oul si cascavalul ras, condimentam cu sare, piper, chili si cimbru dupa gust.
Amestecam bine compozitia la foc domol si observam cum cascavalul se topeste si leaga bine restul ingredientelor.
Stingem focul si adaugam patrunjel si marar verde tocat.
Peste feliile batute snitel subtire adaugam din umplutura, optional daca dorim mai presaram cascaval ras si rulam.
Continuam procedeul, am preparat doua rulouri dupa cum s-a taiat pieptul de curcan.
Daca nu avem sfoara alimentara pentru a le lega, nu este nici o problema, caci rulourile nu se desfac.
Asezam rulourile intr-o tava adecvata ca marime in asa fel incat sa stea apropiate unul de celalalt, astfel evitand desfacerea lor caci nu le-am legat.
Turnam peste ele amestecul de vin alb si apa, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru cca. 1 ora.
Daca dorim sa se rumeneasca deasupra, dupa 1 ora indepartam folia de aluminiu si mai lasam cca. 10 min.
Un gust deosebit aceasta combinatie de carne slaba, legume si cascaval.
Pofta buna s-aveti!
0 Comentarii