DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

AMANDINA (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

AMANDINA (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Cui ii place ciocolata? Manuta sus !

Ingrediente blat:

Ingrediente crema:

  • crema pasticera-cacao la care folosim cele 4 galbenusuri si o preparam ca in reteta de aici, inlocuind esentele din reteta si folosind aroma de ciocolata si caramel
  • 400 gr branza cremoasa degresata
  • ½ lingurita gelatina vegetala

Ingrediente sirop:

  • 500 ml apa rece
  • indulcitor dupa gust
  • esenta de rom

Glazura:

Mod de preparare blat:

Mai intai am sa va spun ca avem nevoie de 10 oua intregi, pentru ca vom flosi 6 galbenusuri si 10 albusuri la prepararea blatului pentru o tava cu dimensiunile de 36/24 cm.

Cele 4 galbenusuri care ne raman le folosim la prepararea unei creme pasticcera – cacao.

Daca doriti puteti injumatati cantitatile pentru a obtine un blat mai mic pentru o tava de copt mai mica.

Asadar, procedam astfel:

Peste cele 6 galbenusuri adaugam uleiul de cocos si mixam.

Adaugam indulcitorul, laptele lichid, iaurtul, laptele praf, amidonul, faina de konjac, aroma de unt, esenta de rom si mixam la viteza mica pana ce incorporam toate ingredientele.

Batem spuma cele 10 albusuri cu un praf de sare.

Faina Mix de fibre fara carbohidrati o amestecam cu cacao si praf de copt.

Peste compozitia obtinuta din galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si amestecul de ingrediente uscate, amestecand cu un tel pana ce incorporam treptat tot amestecul uscat.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam compozitia si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 40 min.

Scoatem blatul din tava si il lasam la racit.

Intre timp ne ocupam de crema.

Mod de preparare crema:

Dupa ce crema pasticcera-cacao s-a racit la temperatura camerei adaugam branza cremoasa degresata si gelatina vegetala.

Mixam pana incorporam branza si obtinem o crema fina si ferma pe care o lasam pentru cateva minute la frigider.

Taiem blatul in doua foi.

Tapetam tava in care am copt blatul cu folie de staniol sau folie de plastic alimentar si asezam baza blatului.

Insiropam bine cu amestecul facut din ingredientele de la sirop.

Insiropam si capacul blatului pe fata interioara .

Turnam crema peste blat in tava o intindem bine pe toata suprafata si acoperim cu capacul blatului.

Nu uitam sa oprim din crema sa punem intr-un pos pentru a orna amandina!

Peste acesta turnam sirop si il intindem cu o pensula.

Dam prajitura la rece pentru cateva minute pentru a patrunde bine siropul in blaturi.

Rupem ciocolata bucatele, adaugam uleiul de cocos si turnam lapte fierbinte.

In functie de cata ciocolata folosim, cantitatea de lapte se regleaza, in asa fel ca, amestecata fiind sa devina fluida si sa o putem turna.

Eu de ex. la o tableta de ciocolata de 100 gr adaug cca. 100 ml. lapte.

Acoperim vasul si lasam cateva minute ca ciocolata sa se topeasca dupa care amestecam bine pana la omogenizare.

Ciocolata se poate topi si in cuptorul cu microunde dar mare atentie ca puteti sa o ardeti.

Scoatem prajitura din frigider si turnam glazura de ciocolata, niveland-o pe toata suprafata.

Ornam dupa preferinta cu crema oprita si lasam la rece cca. 2 ore.

Scoatem amandina din tava cu tot cu folie si o asezam pe blatul de lucru, crema s-a intarit, iar blatul a imprumutat aromele si s-a insiropat foarte bine.

Acum putem portiona amandine la ce dimensiuni ne dorim.

Un cutit cu lama lunga si subtire pe care il incalzim la flacara isi face toata treaba 🙂

Uitati ce bine s-a taiat fara sa ne strice glazura !

Daca dorim putem adauga topping de ciocolata fara zahar.

Va las imagini, savurati din priviri, iar daca v-am convins, va puneti pe treaba 😉

Delicosa, cremoasa, ciocolatoasa, sau cum vreti sa-I mai spuneti, amandina dietetica este conforma cu dieta Dukan incepand cu etapa Croaziera.


Yum! Yum! 😉

Pofta buna s-aveti!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

print

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *