Dukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERAFELURI PRINCIPALE

CALAMAR cu USTUROI si VIN (Low carb/ Low fat)

CALAMAR cu USTUROI si VIN (Low carb/ Low fat)

Pentru ca imi plac foarte mult fructele de mare, iar la noi nu de multe ori gasim proaspete, am ales inele de calamar congelate.

Trebuie sa recunosc si faptul ca nu m-am incumetat sa curat calamar proaspat desi am privit multe tutoriale despre cum se curata 😉

Zic ca este un lucru bun varianta aleasa caci este rapida, iar gustul deosebit vine de la o marinata foarte simplu de preparat.

Desi este considerat o delicatesa, pana nu am apucat sa gust macar o data nu prea eram convinsa, apoi m-am indragostit iremediabil 🙂

Ingrediente:

  • 300-400 grame inele de calamar (proaspete sau congelate)
  • 3-4 catei de usturoi
  • o legatura patrunjel verde
  • 50 ml vin alb (in dieta Dukan aliment tolerat – Croaziera –  3 linguri/zi)
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • boia de ardei dulce(sau iute – optional)
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc

Mod de preparare:

Tocam patrunjelul mare si il blendam in robot impreuna cu restul ingredientelor, mai putin uleiul de masline.

Cum va spuneam avut inele de calamar congelate, asa ca le-am lasat sa se dezghete, apoi le-am spalam bine sub jet de apa rece.

Marinata obtinuta o turnam peste inelele de calamar, amestecam, acoperim cu folie de plastic alimentar si lasam bolul la rece cca. 30 min.

Intr-un vas antiaderent (wok) turnam uleiul de masline extravirgin peste care adaugam inelele de calamar.

Adaugam toata marinata si lasam la foc potrivit sa se inabuseasca, acoperim cu un capac la inceput, apoi luam capacul si lasam pana cand se leaga si scade. Nu dureaza mai mult de 15 maxim 20 min.

In dieta Dukan preparatul se poate consuma incepand cu etapa Croaziera atat in zilele de proteina pura(PP) cat si in zilele de proteina & legume(PL).

Vi se pare o “inginerie” ?

Musai sa mai stropiti cu zeama de lamaie si putin patrunjel verde tocat cand serviti, delicios si gustos!

Eu i-am mancat cu bruschete si tare mi-au placut, mai ales ca sunt atat de usor de preparat, nu singura caci au iesit doua portii „serioase” 😛

Nu strambati din nasuc, este o adevarata delicatesa 😉

Nu mai puteam de pofta si pana nu am mancat nu am scris, caci de … ca sa scrii un articol despre mancare pe stomacul gol, nu prea merge 😛

Incumetati-va si praparati pe incredere, caci nu ve-ti fi nevoiti sa asteptati la o vacanta in Lefkada unde nenumarate taverne te ademenesc cu preparate din fructe de mare care mai de care mai apetisante 😉

Yummy 🙂

Pofta buna s-aveti!

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *