Dukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERAFELURI PRINCIPALE

SPANAC cu sos BECHAMEL si USTUROI (Low carb/ Low fat)

SPANAC cu sos BECHAMEL si USTUROI (Low carb/ Low fat)

Banal ar spune unii si le dau dreptate caci reteta este de o mare simplitate, insa in acelasi timp deosebit de gustoasa.

Imi place sa am putin verde in farfurie de fiecare data, e fresh si imi da o stare de bine la pachet cu senzatia de proaspat 😉 … de data asta recunosc ca am exagerat cu verde 😛

Motivul pentru care azi am gatit spanac, este ca am trecut intr-o fuga pe la mama care locuieste la tara, undeva prin Baragan, unde primavara e la ea acasa dar nu ocoleste gradina mamei. Am adunat spanac proaspat de un verde crud si alte “buruieni” 🙂

Desi aveam foarte multa treaba cotidiana ca tot omul, nu m-am indurat sa-l las sa “moara”, am congelat o parte din el, iar doua portii zdravene si gustoase va spun repejor cum l-am pregatit.

Ingrediente:

  • 200 grame spanac proaspat (cantarit dupa ce l-am ales, spalat, oparit si scurs – puteti face si cu spanac congelat)
  • 250 ml lapte degresat sau semidegresat
  • 15 grame amidon alimentar din porumb (cca. 1 lingura)
  • 1 lingura ulei masline extravirgin
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • ¼ lingurita nucsoara rasa

Mod de preparare:

Alegem spanacul si separam frunzele, apoi il spalam foarte bine in mai multe ape (reci).

Intr-un vas incapator punem apa rece pe care o aducem la punctul de fierbere, moment in care scufundam spanacul si il dam in clocot 2 min. pana se inmoaie. Dca vrem ca substantele nutritive sa nu se piarda prin fierbere, nu uitam de el 😉

Spanacul este o sursa foarte importanta de vitamine, minerale, fier, calciu, acid folic,  vitaminele A, B1, B2, B6, K, C sau E, considerate a fi foarte necesare organismului. Aceste substante se regasesc atat in varianta cruda, cat si in cea gatita a plantei. Secretul pastrarii acestora consta in faptul ca trebuie dat in clocot putin timp in locul fierberii. Toate motivele sa-l includem in alimentatie cat mai des si sa beneficiem de proprietatile lui, este si usor laxativ, depurativ, remineralizant, hipotensiv.

Scurgem spanacul intr-o sita si pregatim un sos béchamel.

Pentru sos, punem o lingura de ulei masline extravirgin (pentru cine nu tine o dieta mai stricta poate folosi unt) intr-un vas antiaderent si la foc mic turnam amestecul facut din amidon alimentar din porumb si 200 ml lapte rece.

Amestecam continuu, energic, pentru a nu se prinde si fierbem cca. 7-8 min. nu trebuie sa-l ingrosam prea tare.

Spanacul bine scurs il tocam marunt cu cutitul sau daca doriti la blender.

Peste sosul béchamel bine gatit adaugam spanacul tocat si mai fierbem cca. 4 minute pana se leaga. Daca vi se pare ingrosata mancarea, mai subtiati cu restul de 50 ml lapte dar nu uitati sa incalziti laptele.

Condimentam cu sare, piper si nucsoara, adaugam si usturoiul zdrobit pe care l-am amestecat cu 1 lingura de apa rece.

Gata spanacul! Se potriveste de minune cu oua pregatite la teflon sau cu o carne slaba, caci ar fi pacat sa stricam minune de nutrienti cu o grasime neadecvata si care ne saboteaza silueta 😉

Si daca tot aveam preparate chiftelute la cuptor va alegeti de aici sau aici, am mancat pe saturate 😀

Sarut-mana mama mea 🙂

Verde veritabil, sanatos, gustos si usor de preparat!

In dieta Dukan se poate consuma in etapa Croaziera zilele de proteina & legume (PL).

Pofta buna s-aveti!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !

print

2 Comentarii

  1. An outstanding share! I have just forwarded this onto a colleague who had been doing a little research on this.

    And he in fact bought me breakfast simply because I stumbled upon it for him…

    lol. So let me reword this…. Thank YOU for the
    meal!! But yeah, thanks for spending time to discuss this topic here on your internet site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *