Dukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERAGUSTARISALATE

Salata Boeuf (Low carb/ Low fat)

Salata Boeuf (Low carb/ Low fat)

Salata Boeuf, o specialitate, care se pregateste cam la orice masa festiva sau, mai simplu… salata de iarna.

Nu … nu ne apartine acest fel de mancare, istoria ei spune ca este o mancare frantuzeasca, dupa nume, desi se pare ca originea ei este ruseasca, insa clar, este o specialitate la romani!

Stim cu totii sa o pregatim, asa ca reteta ar fi superflua pentru a nota cantitati de ingrediente exacte.

Singura diferenta fata de cea traditionala este ca din compozitia acestei retete, lipsesc cartofii si uleiul de floarea soarelui din maioneza, asa ca am sa va zic :

Ingrediente:

  • carne slaba (piept pui/curcan, muschi de porc sau vrabioara de vita – am ales muschi de porc si piept de curcan) cantitatea trebuie sa fie cca. 40 – 50% din cantitatea totala de salata
  • morcovi
  • radacina de patrunjel
  • radacina de pastarnac
  • telina
  • castraveti murati (fara zahar)
  • gogosari murati (fara zahar)
  • sare
  • piper, proaspat macinat
  • mustar fara zahar(optional)
  • maioneza (low carb/ low fat/ dietetica)
  • masline de orice fel preferati (in dieta Dukan sunt tolerate incepand cu etapa Croaziera, 4 buc./zi atat in zilele de proteina pura – PP cat si in zilele de proteina & legume – PL)

Mod de preparare:

Fierbem impreuna sau separat legumele si carnea adaugand putina sare in apa.

Am ales sa le fierb separat pentru a putea spuma cu usurinta carnea si pentru a nu arunca supa – stockul, pe care ulterior l-am depozitat in congelator,  inchis ermetic in sticle, caci putem sa-l folosim la diverse supe, sosuri sau mancaruri gatite.

Astfel am gasit prilejul bun de a opri acest stock de carne si stock de legume.

In dieta Dukan este foarte important ca aceste supe sa fie preparate separat, fara a amesteca legumele cu carnea, pentru situatia in care se pot folosi organizat in zilele de PL (proteina si legume) si zilele de PP (proteina pura).

2

Dupa ce acestea sunt fierte, le scoatem si le lasam la racit.

3

Intre timp ne ocupam cu taiatul muraturilor in cubulete mici, pe care le punem intr-o sita la scurs si eventual le mai stoarcem in pumn.

Taiem apoi legumele fierte si carnea, dupa care le amestecam cu muraturile intr –un vas incapator.

4

Adaugam sare, piper proaspat macinat si mustar dupa gust (optional).

Daca avem deja pregatita maioneza “legam” salata cu ea si adaugam si maslinele daca dorim.

Daca nu avem pregatita maioneza, reteta de aici este foarte usoara, rapida si gustoasa.

5

6

Asezam salata pe platou, oprim parte din maioneza pentru a orna, iar dupa imaginatie si bun plac asezonam cu fasii de castraveti, gogosari sau albus de ou fiert.

In dieta Dukan aceasta salata este permisa in zilele de proteina si legume (PL) incepand cu etapa Croaziera.

Mese festive si sarbatori imbelsugate dragilor, oricare ar fi momentul !

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵

print

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *