Stiu, sunteti dezamagiti numai cand auziti cuvantul piept de pui 😞 la fel si eu, insa azi vreau sa va fac sa zambiti, sa va schimbati perceptia, savurand o tarta delicioasa care nici pe departe nu o veti cataloga ca fiind o mancare plictisitoare 😘
Pieptul de pui este un ingredient accesibil si poate fi preparat in diverse mancaruri fie simple, fie mai elaborate.
Um mod de preparare foarte usor si gustos, pentru o gustare sau un pranz pe fuga !
Ingrediente:
- 300 grame piept de pui gatit sau alta carne slaba – porc, vita, curcan (rotisat, gratar, tras la tigaie sau fiert)
- 4 oua
- 200 grame iaurt degresat sau semi-degresat
- 30 grame (cca. 3 linguri) Mix pentru blat de pizza fara carbohidrati – NoCarb
- 1 legatura patrunjel verde
- 2-3 fire ceapa verde (sau o ceapa uscata)
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 1/2 plic praf de copt
- condimente la alegere (oregano/ busuioc)
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Daca nu se intampla sa aveti cumva piept de pui deja rotisat, caci se gaseste in comert gata pregatit si nu trebuie dacat sa-i indepartati crusta de piele (caci acolo se gaseste grasimea), mai intai pregatim fasiile de piept de pui (dezosat si fara piele).
Le tragem la tigaia de teflon sau le pregatim pe gratar.
Taiem pieptul in bucatele cum dorim de mari, eu nu le-am maruntit.
Intr-o tigaie antiaderenta de tip teflon (eu folosesc un wok) adaugam uleiul de masline, ceapa tocata si bucatile de pui. Inabusim pana se inmoaie ceapa. De regula pun un capac sau adaug o lingura de apa.
Mixam ouale cateva minute pentru a omogeniza bine.
Adaugam Mix pentru blat de pizza fara carbohidrati – NoCarb, iaurtul, condimentele, sarea, piperul, praful de copt si amestecam in continuare pana le incorporam.
Renuntam la mixer, si cu o spatula amestecam in compozitie carnea trasa la tigaie cu ceapa si adaugam si patrunjelul tocat.
Compozitia are o consitenta tocmai buna de turnat in tava si este aerata.
Turnam intr-un vas termorezistent sau tava tapetata cu hartie de copt.
Dam vasul in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 30 minute. Tarta noastra creste frumos si prinde o culoare aramie 😍
Scoatem vasul din cuptor si il lasam sa se racoreasca. Tarta se poate rasturna din vas foarte usor fara sa se rupa caci nu se lipeste chiar daca vasul nu l-am uns cu grasime, flosind un cutit pentru a desprinde doar pe margini.
Un miros ademenitor ne poate face sa mancam direct de pe tocator, iar tarta este atat de pufoasa incat nu o sa ne vina sa credem. Daca aveti rabdare transerati tarta pe un platou si sigur veti crede ca e zi de sarbatoare 🤗
In dieta Dukan Tarta cu Piept de Pui se poate consuma inca din etapa Atac daca renuntati la uleiul de masline. Se poate consuma in Croaziera atat in zilele de proteina pura (PP) uleiul de masline fiind permis 1 lingura/zi, cat si in zilele de proteina si legume (PL) daca o asociati cu o salata de legume sau pur si simplu cu rosii proaspete. Nu contine tarate de ovaz si nici ingrediente tolerate, deci nu va afecteaza consumul zilnic de tarate de ovaz.
O puteti savura atat calda cat si rece si veti uita de plictisitorul piept de pui – fad 😋
Easy but tasty 😜
Ramaneti aproape si vom gati impreuna noi si noi retete delicioase. Daca ti-a placut impartaseste si prietenilor care au ales un stil de viata bazat pe alimentatia low carb, low fat sau gluten free 😘
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
0 Comentarii