Dukan ATACDukan CROAZIERAFELURI PRINCIPALE

BULZ reinterpretat (Fara faina de porumb/ Low carb/ Low fat)

BULZ reinterpretat (Fara faina de porumb/ Low carb/ Low fat)

V-am mai spus ca-mi place foarte mult mamaliga😋 stiti asta cu siguranta cand am preparat mamaliga din tarate de ovaz, reteta pe care o gasiti AICI.

Conform nutritionistilor, daca ne gandim si la aportul caloric pe care-l aduce in organism mamaliga din faina de porumb, 70 calorii/100 grame, ar trebui sa o consumam moderat 😉

Motiv pentru care, ratiunea m-a facut sa-l reinterpretez astfel: in locul malaiului am folosit tarata de ovaz pentru a prepara mamaliga, iar in locul boturilor de mamaliga “indopate” cu branza de burduf si cu bucatele de carnati grasi sau pastrama de oaie, am tras la tigaie piept de pui tocat in casa si am preferat sa asez in straturi.

Ingrediente:

  • mamaliga
  • ½ piept de pui tocat (in casa)
  • 1 ceapa uscata
  • 1 lingura ulei masline extra virgin
  • 1 lingura boia de ardei (dulce, iute sau combinata – cum va place)
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 100 grame branza grunjoasa degresata sau semi-degresata
  • 100 grame iaurt grecesc degresat sau semi-degresat
  • 3 oua
  • cascaval (optional)

Mod de preparare:

Intr-un vas antiaderent de tip Teflon inabusim carnea cu ceapa tocata marunt si o lingura de ulei masline. Acoperim cu capac pentru ca isi lasa suc carnea si asa se gateste bine.

Cand carnea este gatita condimentam cu sare, piper, cimbru si boia dupa gust.

Mai lasam cateva minute pe foc amestecand, pentru ca aromele sa patrunda in carne.

Adaugam un ou in carnea gatita si amestecam.

Daca aveti la indemana carnati slabi facuti in casa, pastrama din carne slaba, pentru a nu adauga calorii preparatului, nu va temeti in a face combinatii delicioase 😊 Puteti pune si afumatura, o sa va incante papilele gustative incat chiar veti crede ca mancati un bulz clasic. Bulzul fie el ciobanesc, ardelenesc, stim cu totii ca fata de orice mancare gatita in casa este plin de calorii aducand un aport considerabil de grasimi.

Pregatim o mamaliga ca in reteta de AICI, eventual o puteti face mai moale caci mai scade la cuptor cand coacem bulzul.

Nu ne mai ramane decat sa amestecam branza cu iaurtul si sa incepem asezarea in straturi.

Am ales un vas cam micut de data asta dar eram nerabdatoare si imi era tare pofta, abia asteptam sa se coaca bulzul 😜Vasul, musai sa-l alegeti termorezistent fie ceramic fie yena.

Asezam primul start de mamaliga.

Apoi carnea peste mamaliga, yum ce bine era daca avem cateva felii de carnat afumat, caci am mai facut si stiu ce va zic … 😋

Acum, depinde de cate portii preparati si de cum va vin idei, caci nu-i neaparat nevoie sa respectati ordinea sau sa puneti aceleasi straturi cum am pus eu din ce am avut la repezeala. Puteti pune in mai multe straturi, important este ca primul strat sa fie de mamaliga. Puteti rade si cascaval daca doriti, totul tine de alegerea voastra. O reteta de cascaval dietetic gasiti AICI.

Peste stratul de carne punem amestecul de branza cu iaurt si facem doua adancituri cu lingura, ca doua “cuiburi” .

In aceste “cuiburi” spargem cele  doua oua ramase. Voi daca ati facut mai multa mamaliga puteti peste branza sa veniti cu inca un strat de mamaliga si apoi la final sa puneti ouale deasupra ei. Insa ATT ! la consumul de tarata de ovaz, limitat pentru fiecare etapa a dietei dukan.

Si pentru ca imi place culoare sa fie, am presarat peste oua putina boia de ardei  😉

Dam vasul la cuptorul preincalzit si coacem pana cand ouale sunt gatite si totul capata usor o crusta (fie ca terminam in strat de branza fie ca terminate in strat de mamaliga).

Eu m-am dat la vorba si am copt cam tare ouale 😅 dar nu-i bai caci este foarte gustos bulzul, iar in interior a ramas suculent.

Aveti putina rabdare sa se racoreasca caci altfel infulecati cu pofta si va frigeti 😂

Daca va ramane cumva, se poate reincalzi a doua zi (de preferat in cuptorul cu microunde pentru ca in cuptor s-ar usca in exces).

Improvizati mereu combinatia la acest bulz si veti vedea ca nu aveti cum sa dati gres 😜

In dieta dukan, bulzul se poate consuma inca din etapa Atac daca renuntati la uleiul de masline, iar mamaliga o preparati cu apa. In reteta veti vedea ca aveti si optiunea de a prepara mamaliga cu lapte.

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *