Este week-end, este rasfat, sunt prieteni 😍
Nu foarte des, nu pentru opulenta, dar din cand in cand imi place sa-mi gadil papilele gustative cu o delicatesa – caviar din icre de peste. Caviarul este vazut de multi ca fiind un semn al bogatiei si o adevarata delicatesa, este corespondentul rafinamentului, al luxului si, in general, este cheia unui dejun cu totul special, insa nu toata lumea este de acord cu aroma lui. De obicei, oamenii care nu sunt fani ai fructelor de mare nu se vor bucura de caviar. Cum mie imi plac foarte mult toate “orataniile” ce misca in apa, nu este si cazul meu 😜
Fie ca este negru, rosu, portocaliu si chiar galben auriu, din somon, sturion, pastrav alb, stiuca, etc. caviarul este suficient de versatil si foarte bine pus in valoare atunci cand se afla in compania tartinelor preparate in diverse moduri si nu in ultimul rand, alaturi de vodca – un shot, maxim doua 🤣
Stiati ca in Rusia tarul Nicolae al II-lea permitea pescarilor sa-si plateasca taxele in caviar ?!
Ce vitamine si minerale contine caviarul ?
– Vitamine: retinol, calciferol, tocoferol, riboflavina, piridoxina, tiamina si niacina.
– Minerale: fier, sodiu si fosfor.
Mi-au iesit in cale icre de stiuca, icre cu oua mici, galben auriu avand culoarea chihlimbarului si o aroma deosebita, sarat atat cat trebuie, iar papilele mele gustative au fost norocoasele caci le-am rasfatat din plin. Pentru un deliciu culinar nu mi s-au parut chiar atat de scumpe 50 lei/100 g.
Icrele de stiuca din cele mai vechi timpuri au fost considerate mult mai valoroase decat icrele negre, și au fost considerate delicii culinare pentru regi. Continutul de nutrienti este asemanator icrelor rosii sau negre. Icrele de stiuca sunt apreciate pentru calitatile lor nutritive si medicinale. Acestea conțin o serie de nutrienti si substante biologice active, bogate in proteine, acizi grasi omega-3 și vitaminele A, B, C, D benefice organismului.
Am ales sa prepar o focaccia, peste care am presarat oregano si boia de ardei, reteta o gasiti AICI .
Am decupat-o calda scoasa din cuptor, alfel daca o lasam sa se raceasca se sfarama la decupare.
Am lasat discurile de focaccia pe un gratar pana a doua zi cand s-au racit si deja s-au intarit usor. Alegand aceasta baza nu am mai fost nevoita sa coc felii de paine.
Dintr-o crema de branza cremoasa degresata, un praf de sare, piper alb proaspat macinat, putina zeama de lamaie si marar proaspat tocat marunt am pregatit o pasta cu care am uns discurile de focaccia.
Am raspandit caviar peste pasta de branza 😋
Dupa imaginatia pe care o aveti sau cat de festiv vreti sa para masa , impresionati-va singuri, bucurati-va din plin sau invitati cativa prieteni 🤗
Prea multe vorbe strica, caci in fapt este doar un mod de preparare ci nu o reteta stufoasa … 🤫
In dieta dukan acest mod de preparare al tartinelor cu caviar poate fi un deliciu inca din faza de Atac 😉
Daca nu tineti dieta, adaugati o lingura de unt in pasta de branza si credeti-ma ca nu vei regreta !
Este greu sa gresiti in a prepara tartine cu caviar, in general, este mai bine sa le preparati cat mai simplu, astfel incat fiecare aroma pe care o alegeti sa straluceasca cu adevarat 🌟🌟🌟
Very good information. Lucky me I ran across your site by chance (stumbleupon).
I’ve book-marked it for later!
Hi! Thank you for your review! I’m waiting you to come back for more recipes and leave a review on them as well. Wish you all the best.