DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

PRAJITURA ~Altceva~ (Fara Faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

PRAJITURA ~Altceva~ (Fara Faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Nu o data ne trezim cu mai multe albusuri de Ou si nu stim ce sa facem cu ele !

Stim majoritatea ca albusurile se pot pastra in congelator pana la 6 luni, inchise ermetic.

Asa ca, mi-am adus aminte de o galetusa cu albusuri pe care o aveam la congelator si din acest motiv, am simtit nevoia sa caut o reteta pe care sa o pot reinterpreta dietetic.

Chef Adi Hadean este preferatul meu in materie, iar prajitura mea reinterpretata dupa reteta dansului a iesit un ~deliciu diferit~, prin urmare m-am gandit sa-i zic ~Altceva~ 😉

Am convingerea ca va imaginati cum este originalul – prajitura dansului, dar trebuie musai sa o incercati si in varianta dietetica !

Si trebuie sa va mai zic ceva! Nu imi plac bezelele, insa acest blat dacquoise reinterpretat este grozav de bun.

Vom avea de facut prajitura in doua etape si anume :

1.CREMA de cacao

Ingrediente:

Mod de preparare:

Se amesteca galbenusurile, cacao, amidonul si indulcitorul intr-o craticioara antiaderenta, subtiind treptat prin adaugarea a ¼ din cantitatea laptelui si inainte sa o asezam pe foc ne asiguram ca sunt perfect omogenizate.

Apoi asezam cratita pe foc si amestecam in continuu cu un tel pana compozitia se ingroasa turnand in continuare treptat laptele pana il incorporam.

1

Cand terminam de incorporat tot laptele adaugam esenta de rom si aroma de ciocolata, iar crema arata asa:

2

O lasam la racit, dar acoperim craticioara cu folie de plastic alimentar deasupra, pentru a nu prinde scoarta.

3

Intre timp ne ocupam de blaturi.

2.BLAT dacquoise

Ingrediente pentru doua blaturi mari cu diametrul de 31 cm :

Mod de preparare:

Bateti cele 700 grame de albus cu mixerul, la viteza medie spre mica.

4

Cand bulele incep sa se micsoreze si albusul incepe sa faca valuri, stropiti bezeaua cu o lingura (15 grame) de acid (otet, lamaie) ca sa se relaxeze proteina din albus.

5

Adaugaţi treptat indulcitorul pudra si bateti la aceeasi viteza inca vreo 4-5 minute.

6

Adaugati faina Mix de fibre fara carbohidrati, sarea si nuca macinata pe care le amestecati in prealabil intr-un vas (sau esentele, daca optati spre a renunta la nuca macinata) si incorporati usor cu ajutorul unei spatula pentru a mentine compozitia aerata.

7

Turnati compozitia intr-un pos sau punga si trasati cercuri pe o tava tapetata cu hartie de copt, pana cand umpleti un disc, peste care, presarati putina nuca macinata( alune sau migdale in functie de ce ati ales in compozitie).

8

Coaceti in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 15-20 min., deschideti usa cuptorului sa iasa aburul dupa care mai coaceti inca 10 min. pe treapta de sus a cuptorului pentru a se rumeni usor.

9

Rasturnati cu fata in jos si atasati un prosop de bumbac imbibat in apa si stors, pastrati asa cateva minute si apoi desprindeti hartia de copt, astfel nu se rupe blatul si se desprinde mai usor de hartie.

Sau aveti varianta mai simpla de a unge usor hartia de copt cu putin ulei de masline extravirgin inainte de a forma blatul spre coacere, asta am facut la al doilea blat si se desprinde foarte usor.

10

Repetati ! Turnati cu posul sau punga si formati din nou spre a coace un al doilea blat.

11

Dupa ce s-au racit cele doua blaturi, am pus crema de ciocolata intre ele, alaturi de cateva visine.

12

Daca urmati dieta dukan si sunteti in faza de Croaziera, renuntati la visine si bineinteles la nuca.

Lasati cateva ore, la frigider si este gata de mancat.

13

Un deliciu, pofta buna s-aveti!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *