Gulia este usor de procurat si de preparat, un aliat eficient in batalia de eliminare a kilogramelor nedorite, continand zero grasimi, stimuleaza arderile in organism si, deci, ideala pentru a fi consumata de catre persoanele ce tin dieta.
Ingrediente:
- gulii potrivite (3 – 4 buc. cat mai tinere sa nu fie lemnoase)
- 150 grame muschi de porc afumat (sau vita/pui/curcan)
- jumatate piept de pui
- o ceapa uscata
- un ardei gras galben
- un ardei gras verde
- 2 linguri ulei masline extravirgin
- marar si patrunjel verde,
- un ou
- sare
- piper
- cateva rosii cherry
Mod de preparare:
- curatam guliile de fruze, apoi le spalam, le taiem un capacel deasupra, dupa care le scoatem miezul cu o lingurita
- un vas cu apa atat cat sa acopere guliile si un praf de sare, il punem la fiert, iar cand clocoteste scufundam guliile inclusiv capacelele pentru 10 min.
- scoatem guliile din apa si le asezam cu scobitura in jos pentru a se scurge apa din ele, timp in care ne ocupam de umplutura
- intr-un vas antiaderent (wok) calim inabusit (cu capac) in cele 2 linguri ulei de masline extravirgin, ceapa taiata marunt impreuna cu ardeii taiati cubulete
- cand s-au inmuiat ardeii adaugam afumatura si pieptul de pui taiate cubulete mici
- lasam sa scada bine sucul pe care acestea il lasa, stingem focul, tragem deoparte si asteptam sa se raceasca putin
- adaugam verdeata tocata si oul, potrivim de sare si piper proaspat macinat
- umplem fiecare gulie cu aceasta umplutura si le asezam cu capacelele in sus intr-un vas termorezistent sau o craticioara
- ornam cu rosii cherry si turnam apa peste gulii pana aproape de capacele
- dam la cuptor vasul pentru cca. 30 min
Servim simple sau cu un iaurt degresat daca sunteti la dieta, or de nu, merg foarte bine cu o smantana.
In dieta dukan se preparatul poate fi consumat in zilele de proteina & legume (PL) din etapa Croaziera.
Pofta buna s-aveti!
0 Comentarii