Dukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERAGUSTARI

LIPII cu CARNE la CUPTOR (Fara faina alba/ Low carb/ Low fat)

LIPII cu CARNE la CUPTOR (Fara faina alba/ Low carb/ Low fat)

Am facut shaorma si mi-au ramas 2 lipii, asadar, m-am gandit sa nu le stric mancand din ele a “neam prost” si iata ce a iesit:

Ingrediente:

  • piept de curcan sau pui
  • 1 ceapa
  • ciuperci din conserva
  • patrunjel, marar verde tocat
  • 3 oua
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • iaurt grecesc semidegresat(2% gr)
  • oregano
  • cascaval dietetic
  • lipii – mod de preparare aici

Cantitatile vi le reglati voi in functie de cate lipii umpleti.

Mod de preparare:

Carnea si ceapa se taie cuburi si se toaca (varianta robot este cea mai practica).

Intr-un vas antiaderent (wok) punem 1 lingura ulei de masline extravirgin si calim carnea tocata impreuna cu ceapa pana isi schimba culoarea si nu se mai aduna bulgarasi.

Adaugam apa fiarta si acoperim vasul cu capac pentru a ajuta sa fiarba bine la foc domol.

Cand carnea este fiarta adaugam ciupercile tocate marunt si mai lasam cca. 5 min. pe foc.

Dam compozitia deoparte sa se racoreasca pentru a putea adauga un ou batut ceea ce va lega compozitia.

Adaugam verdeata tocata, condimentam cu sare si piper, optional daca doriti alte condimente, insa varianta cu verdeata este suficienta si amestecam.

Intre timp putem face lipiile daca nu le-am facut inca desi va recomand sa le faceti inainte.

Mod de preparare lipii aici.

Repartizam in mod egal umplutura si rulam lipiile.

Asezam lipiile umplute intr-un vas termorezistent.

Amestecam iaurtul cu 2 oua, sare si putin oregano.

Turnam sosul de iaurt peste lipii.

Presaram cascaval ras, oregano si optional daca va place rasniti chilli.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 40 min.

Lipiile sunt gata cand s-au rumenit frumos.

Despartim usor lipiile intre ele pentru a le portiona.

In dieta dukan pot fi consumate incepand cu etapa Croaziera in zilele de proteina & legume (PL) dar si in zilele de proteina pura (PP) daca renuntati la ciuperci.

O buna gustare calda, delicioasa pe care o putem savura cu o salata la alegere, dar si rece caci este foarte satioasa si se feliaza frumos.

Si pentru ca nu o data le-am facut am sa va las imagini care va vor incanta papipele gustative cu siguranta 😉

Umpluturii de carne puteti sa-i adaugati sos de rosii/bulion, sau pur si simplu branza cu ou, ceapa si marar. O minunatie !

Pofta buna s-aveti!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *