Si cum curiozitatea ma impinge cateodata chiar mai mult decat pofta, i-am spus lui Cri, o buna prietena de pe un grup FB in nisa, ca e musai sa le fac si eu 🙂
Ingrediente:
- 4 oua intregi
- 300 grame iaurt degresat
- 4 linguri tarate de ovaz
- 1 plic budinca de vanilie (sugar free)
- 6 linguri lapte praf degresat
- 1 lingura faina de konjac
- 1 plic praf de copt
- 1 plic drojdie uscata
- indulcitor dupa gust
- aroma gel de cozonac
- un praf de sare
- 1 lingurita cacao degresata
- esenta de rom
Mod de preparare:
- Cele 4 oua intregi se amesteca cu iaurtul degresat, un praf de sare, aroma gel de cozonac si indulcitor dupa gust
- Intr-un bol amestecam ingredientele uscate si apoi le incorporam cu un tel in compozitia de iaurt si oua
- Mixam energic cu mixerul electric 3-5 min. pana obtinem o compozitie omogena ca de pandispan
- luam ¼ din compozitie sau chiar mai putin si intr-un bol amestecam cu o lingurita cacao degresata si putina esenta de rom
- Turnam compozitia alba in forme de briose cate o lingura plina, peste care punem si compozitie cu cacao si lasam sa creasca 15-20 min
- Coacem la cuporul preincalzit la 180 grade cca. 50 min.
- Testul cu scobitoarea va spun daca sunt coapte insa 50 min. chiar sunt suficiente
Si da sunt pufoase, dulci si aromate, va recomand caci nu este o reteta complicata, ci chiar la indemana oricui.
Pofta buna s-aveti!
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
foarte gustoase
Mirela, ma bucur ca ti-au placut si te mai astept sa incerci si alte retete dietetice 🙂