“Nebunie cu tichie”, l-am preparat in forma de guguluf (palarie), insa puteti sa-l preparati si in formele clasice de chec.
Va spuneam de calitatea si avantajele produselor de la No Sugar Shop – Faina Mix de fibre pentru chifle NoCarb si Mix de fibre cu faina de konjac fara carbohidrati, pe care vi le reamintesc AICI si AICI. Ideale pentru persoanele diagnosticate cu boala celiaca, diabetici dar si pentru diete.
Desi fara gluten a iesit un preparat foarte pufos si deloc umed la interior cum se intampla in mare parte la unele preparate fara gluten.
Mi-am dorit sa fac un preparat delicios pentru a fi compatibil cu prima etapa a dietei dukan, etapa Atac.
Ingrediente:
- 8 oua
- 80 grame lapte praf degresat ≤1% grasime (cca. 8 linguri)
- 30 grame Faina Mix de fibre pentru chifle NoCarb
- 30 grame Mix de fibre cu faina de konjac fara carbohidrati
- 1 lingura cacao degresata 1% grasime
- 1 lingura goji berries
- esenta de vanilie
- esenta de rom
- aroma ciocolata
- 1 plic praf de copt
- indulcitor
- un praf de sare
Mod de preparare:
Amestecam laptele praf, fainurile si praful de copt.
Separam albusurile de galbenusuri.
Omogenizam bine galbenusurile impreuna cu indulcitorul si esenta de vanilie.
Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare.
Peste spuma de albusuri turnam compozitia de galbenusuri si mixam in continuare pana o incorporam.
Incorporam treptat lingura cu lingura amestecul de ingrediente uscate ajutandu-ne de o spatula sau un tel pentru a pastra compozitia cat mai aerata.
Oprim 1/4 din compozitie in alt vas, iar in restul de compozitie ramasa adaugam goji berries.
Turnam amestecul cu goji in forma aleasa.
Daca doriti o astfel de forma o gasiti AICI, precum si multe alte forme din silicon, ideale si de foarte buna calitate pentru aceste retete dietetice.
In compozitia oprita adaugam cacaoa, esenta de rom si aroma de ciocolata, apoi o turnam deasupra. Cu o furculita prin miscari circulare de sus in jos amestecam compozitia de cacao astfel incat ea sa ajunga si la baza formei. La final putem presara cateva goji berries.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 45 – 60 min. pana trece testul scobitorii.
Guguluful nostru a crescut foarte frumos, il scoatem din cuptor il lasam putin sa se raceasca forma si il rasturnam pe un gratar pana la racirea totala.
Nu va afecteaza consumul zilnic de tarate de ovaz intrucat nu contine tarate de ovaz.
In dieta dukan guguluful poate fi consumat inca din etapa Atac de catre o singura persoana intr-o zi intrucat nu contine ingrediente tolerate, iar 1 lingura goji/zi este permisa.
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
1 Comentariu