Pentru ca tot este sezonul prunelor, m-am gandit sa facem tarte cu prune caramelizate 🙂
Stati ca indulcitorul natural Tagatesse-Tagatoza este singurulu indulcitor care se poate carameliza, ramanand stabil la temperaturi inalte ?
Indulcitor de masa tagatoza pudra – TAGATESEE
FARA GLUTENTagatoza este un indulcitor natural ideal, care poate fi folosit pentru a prepara si a gati feluri de mancare fara zahar, indiferent daca sunt fierbinti sau reci. Acest indulcitor de masa este potrivit persoanelelor cu diabet de tip I si II precum si persoanelor care sufera de obezitate, pentru cei care doresc sa slabeasca sau care pur și simplu doresc o alternativa a zaharului.
– este excelent pentru gatit si copt, rezistent la temperaturi mari,
– tratat termic, poate fi caramelizat,
– gust placut (fara postgust chimic),
– potrivit deasemenea celor cu diabet,
– continut redus de calorii,
– bogat in fibre,
– risc scazut in aparitia cariilor dentare.
Tagatoza este extrasa din lactoza, pe care o gasim in produsele lactate, dar cu toate acestea produsul final nu contine nicio urma de lactoza.
Cu acest indulcitor de masa rezistent la temperatura (compus din tagatoza, izomalt si sucraloza), puteti servi preparate reci si chiar fierbinti. In bauturile fierbinti, pe fructe, iaurt sau cereale, in produsele de patiserie de casa. Potrivit pentru cei care trebuie sau doresc sa evite zaharul, glutenul si/sau lactoza.
Desi nu este un indulcitor non-caloric cantitatea pe care o folosim nu este una dramatica 😉
Nu-l recomand la dulceata, este foarte bun din alte puncte de vedere in special la dulciuri unde ne dorim sa avem caramel.
Ingrediente:
Blat
- 6 oua
- 40 grame Faina Mix de fibre pentru chifle NoCarb
- 40 grame lapte praf degresat
- indulcitor
- esenta de vanilie
- 1 plic praf de copt
- sare
Umplutura
Prune caramelizate
- 300 grame prune (taiate cubulete)
- 30 grame indulcitorul natural Tagatesse
- 50 ml apa
- ½ lingurita cuisoare macinate
- zema de la ½ lamaie
- ½ lingurita gelatina vegetala
Crema
- crema pasticcera de vanilie (sau o budinaca vanilie/frisca preparata conform instructiunilor de pe pachet)
- 200 grame branza cremoasa degresata
- ½ lingurita gelatina vegetala
Mod de preparare:
Mai intai caramelizam indulcitorul.
Intr-o cratita mica punem indulcitorul Tagatesse. Topim pana incepe sa faca bule si isi schiba culoarea folosind cel mai mic ochi de la aragaz, iar focul sa fie dat la minim.
Atentie sa nu ardeti indulcitorul caci devine amar, il luati de pe foc si amestecati continuu cand incepe sa faca bule ca sa va asigurati ca nu-l ardeti.
Adaugam cubuletele de prune, apa, zeama de lamaie si punem din nou pe foc.
Fierbem cateva minute pana ce apa scade la jumatate, adaugam cuisoare si gelatina vegetala, amestecam pana incorporam gelantina.
Gustul prunelor caramelizate este minunat, indulcitorul Tagatesse este fara post gust chimic.
Lasam prunele sa se raceasca si ne ocupam de blat.
Amestecam ingredientele uscate – laptele praf, faina si praful de copt.
Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile impreuna cu indulcitorul si esenta de vanilie le omogenizam bine.
Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare.
Peste spuma de albusuri turnam compozitia de galbenusuri si omogenizam bine.
Incorporam treptat lingura cu lingura amestecul de ingrediente uscate ajutandu-ne de o spatula sau un tel pentru a pastra compozitia cat mai aerata.
Turnam amestecul in forme de tarte (sau daca nu aveti forme de tarte, intr-o forma mai mare din silicon sau tava tapetata cu hartie de copt – pot fi portionate la final).
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 40– 50 min. pana trece testul scobitorii.
Rasturnam pe un gratar tartele, le lasam la racit si ne ocupam de crema.
Pentru crema, preparam o crema pasticera de vanilie sau daca nu aveti timp preparati rapid o budinca de vanilie fara zahar sau o budina de frisca conform instructiunilor de pe pachet.
Cand crema s-a racit incorporam 200 grame branza cremoasa degresata, iar pentru fermitate daca este nevoie adaugam ½ lingurita gelatina vegetala si amestecam pana la incorporare.
Nu ne mai ramane decat sa montam tartele dupa inspiratie si bunul plac.
Pe fiecare blat de tarta punem o lingura de crema, asezam in mijloc cate o lingura de prune caramelizate, apoi cu un pos modelam crema.
Delicioase, cu o aroma de toamna si gust minunat, tartele noastre sunt gata de savurat.
Daca aveti rabdare lasati-le putin la frigider.
In dieta Dukan blatul de tarte se poate consuma inca din etapa Atac, nu contine ingrediente tolerate daca folositi un lapte praf degresat ≤ 1% grasime. Blatul nu contine tarate de ovaz deci nu va afecteaza consumul zilnic de tarate de ovaz acesta putand fi consumat in alte preparate.
Crema poate fi consumata in etapa Croaziera, intrucat amidonul este un ingredient tolerat.
Prunele caramelizate pot fi consumate in etapa Consolidare.
Pentru etapa Atac puteti prepara tartele si le puteti consuma cu dulceata de goji preparata de voi in casa.
Pentru Etapa Croaziera puteti prepara tartele fara sa fie nevoie a renunta la crema, adaugati 1 capsuna taiate felii sau 4 fructe mici (zmeura/afine/mure/coacaze) avand astfel doua ingrediente tolerate.
Alegeti ce este mai bine pentru voi 😉
Enjoy and don t regret it !
Pofta buna s-aveti!
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
0 Comentarii