Dukan CONSOLIDAREGUSTARIRETETE FARA TARATE DE OVAZ

CARTOF copt si OUA (Low carb/ Low fat)

CARTOF copt si OUA (Low carb/ Low fat)

In goana dupa alimente cu un continut scazut de carbohidrati, multi il ocolim, desi cartoful aduce multe beneficii nutritionale organismului. Stiati  ca aceasta leguma contine o varietate de vitamine, minerale si fitochimicale, care alunga bolile si aduc beneficii sanatatii ?

O portie de cartofi copti, consumati cu tot cu coaja, impreuna cu o salata de varza, asigura necesarul de fibre alimentare pentru intreaga zi, inlatura senzatia de foame, stimuleaza eliminarea reziduurilor din organism.
Ca aliment dietetic, cartoful se recomanda in boli ale ficatului si ale cailor biliare, consumat fiert, facut piure sau copt. Contribuie la eliminarea acidului uric, fiind indicat in reumatism si artroza, dezintoxica organismul, datorita continutului sau bogat in potasiu.

Este recomandat diabeticilor ( reduce glicemia din sange). Contribuie la eliminarea acidului uric, fiind indicat in reumatism si artroza, dezintoxica organismul, datorita continutului sau bogat in potasiu.

Ingrediente:

  • 1 cartof mare
  • 1 ceapa de marime medie
  • 3 catei usturoi
  • 50 grame cascaval light sau cascaval dietetic
  • 2 oua de marime medie
  • sare, piper
  • ceapa verde pentru ornat

Cartoful se coace la cuptorul preincalzit 200 grade cca. 40-50 min.

Ceapa si usturoiul se toaca marunt, cascavalul se da pe razatoare.

Cartoful copt pe care il lasati sa se racoreasca putin, se taie pe jumatate pe lungime si se scoate mijlocul cu ajutorul unei linguri, lasand cca. ¼  din cartof (nu scoateti chiar tot caci altfel ramaneti doar cu coaja cartofului).

Mijlocul cartofului il puneti intr-un vas separat si il zdrobiti cu o furculita.

Se “caleste” intr-o lingura de apa si una de ulei de masline extra virgin ceapa si usturoiul la foc mic pana acestea se inmoaie cca. 5-10 min., se adauga miezul cartofului zdrobit si cascavalul ras, sare si piper dupa gust si se amesteca pe foc pana acestea se combina.

Umpleti cojile de cartofi cu amestecul rezultat apasand cu o lingura in centrul lor, astfel facand loc pentru oua.

Spargeti cate un ou in fiecare jumatate de cartof, presarati cascaval ras pe margini de jur imprejur.

Dati la cuptor 200 grade cca. 15 min. intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de silicon, pana ce albusul este stabil, iar galbenusul daca doriti puteti sa-l lasati mai moale in functie de preferintele fiecaruia.

Ornati cu cateva firicele de ceapa verde taiata.

Incercati caci este foarte gustos si sanatos, doar uitandu-ma si mi se face foame din nou 😉

In dieta dukan se poate consuma incepand cu etapele de Consolidare & Stabilizare.

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si ve-ti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *