Formele din silicon „bata-le vina” 😂 Imi plac dulciurile gata portionate, usor de impartit si pentru mine, si pentru cine mai doreste, cine mai pofteste … caci se gasesc destui care abia asteapta sa mai pregatesc cate ceva. Si da, credeti-ma ca-s delicioase si mult ciocolatoase aceste minichecuri, iar numele acestei retete initial in mintea mea suna ceva de genul „Mini checuri … bla, bla, bla …” 😋 insa dupa ce am terminat si am mancat, gustul mi-a starnit imaginatia si am gasit repede numele retei … 😜
Ingrediente :
- 3 oua marime medie 63-65 gr. (4 daca sunt mici)
- 100 grame iaurt grecesc degresat sau semi-degresat
- 20 grame amidon alimentar din porumb
- 40 grame Mix pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb
- 40 grame lapte praf degresat
- 40 grame izolat proteic din zer
- 20 grame cacao degresata
- 2 linguri ulei de cocos (optional)
- indulcitor
cca. 80-100 grame xilitol daca folositi un alt indulcitor – dozati dupa gust
- 1 praf de copt
- 1 plic zahar de mesteacan finlandez fin vanilat (sau esenta de vanilie)
- aroma de visine
- esenta de rom
- un praf de sare
- 1 tableta – 100 grame ciocolata neagra cu continut ridicat de cacao ≥ 70%, cu sau fara zahar
Mod de preparare :
Amestecam ingredientele uscate : amidonul, Mixul pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb, laptele praf, izolatul proteic din zer, cacaoa si praful de copt.
Intr-un bol adanc de mixer, mixam 5-6 minute la viteza mare ouale , sarea, indulcitorul si zaharul de mesteacan vanilat (sau esenta) pana isi dubleaza volumul si se albesc, apoi adaugam uleiul de cocos (optional) si iaurtul.
Incorporam treptat in amestecul de oua si amestecul de ingrediente uscate si omogenizam bine, mai intai utilizam viteza mica a mixerului apoi marim viteza cca 2-3 minute. Adaugam si aroma de visine si esenta de rom.
Cu o spatula amestecam in compozitia rezultata si ciocolata taiata bucatele.
Puteti umple oice forma aveti la dispoziie (chec/ briose/ tava) cu conditia ca aceasta sa fie din silicon sau tapetata cu hartie de copt.
Umplem cu compozitie formele de minichec ajutandu-ne de o lingura. Nu umplem pana la suprafata lasam cca. 1 cm pentru ca, compozitia o sa creasca.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 40 min. in functie de cuptor.
Gata mini checurile delicioase, ciocolatoase si cremoase 🤗
Lasam sa se racaroareasca putin, pentru le putea scoate din forma de silicon. Le asezam pe un gratar pana la racire completa, asta daca mai aveti rabdare si nu va este pofta.
Daca sunteti cumpatati, pudrati minichecurile cu lapte praf degresat sau indulcitor pudra si savurati fara remuscari 😋
Sunt grozav de gustoase si nu o sa va vina sa credeti ca nu contin niciun gram de faina alba din grau.
In dieta Dukan checurile se poat consuma incepand cu etapa Croaziera, cu urmatoarele indicatii :
- pentru a ramane in graficul de 2 tolerate, folositi lapte praf degresat ≤ 1% grasime si renuntati la uleiul de cocos adaugand ulei de masline extra virgin (aliment permis – 1 lgt./zi), iar cacao la fel, folositi cat mai degresata ≤ 1% grasime; avand astfel ca tolerat amidonul (cantitate infima) si ciocolata neagra
- preparatul obtinut, fie ca aveti aceste 12 portii cum am facut eu, fie ca-l coaceti in alta forma, il impartiti pentru 5 zile de Croaziera – 1 singura persoana ( portia de tolerat zilnica pentru ciocolata neagra – 2 patratele/zi)
- nu contine tarate de ovaz, deci nu va afecteaza consumul zilnic de tarate de ovaz
Pentru etapa Consolidare puteti manca prajitura din reteta data initial tot in 5 zile o singura persoana, intrucat sunt permise 3 tolerate/zi (amidon/ciocolata/ulei de cocos).
Pe mine m-au cucerit, sper ca si pe voi. Gust izbitor, zici ca este Prajitura casei de la Alka 😍
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Merci pour cette recette j’ai beaucoup appécié
Bake with love and you will succeed 😉