DESERTURIDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

TORT cu MERE si BUDINCA (Fara faina alba/ Sugar free/ Low caeb/ Low fat/ Gluten free)

TORT cu MERE si BUDINCA (Fara faina alba/ Sugar free/ Low caeb/ Low fat/ Gluten free)

Peste doua treimi dintre romani cu varsta de peste 15 ani (65,1%) nu consuma zilnic fructe si legume, ceea ce ii plaseaza pe ultimul loc in UE la acest capitol, citeam deunazi in publicatiile Agerpres, un studiu publicat de Oficiul European de Statistica (Eurostat) care se baza pe date din 2014  😉

Daca ma gandesc bine, nu cred ca ma incadrez 100% in statistica, chiar daca nu sunt un mancator de fructe zilnic ! Imi plac foarte mult dulciurile preparate cu fructe, deci … mananc fructe 😜

Asadar, azi mancam mere accesibile tuturor, la indemana oricui ! Mai ales ca eu le aveam de la mama din gradina, nu aveam cum sa le fac uitate si m-am gandit la o combinatie delicioasa 😋

Ingrediente :

Ingredente blat :

cca. 40 grame xilitol daca folositi un alt indulcitor – dozati dupa gust

Pentru ornat :

Mod de preparare :

Incepem cu merele, le spalam, le dam pe razatoarea mare si le calim intr-un vas antiaderent.

Cand merele s-au calit, adaugam indulcitor dua gust, iar daca ni se par apoase, adaugam o lingura de gris fara carbohidrati pentru ca ne dorim un tort care sa aiba consistenta si sa nu curga.

Tapetam forma cu baza detasabila, sau orice forma in care doriti sa coaceti. Eu am copt in doua forme rotunde cu baza detasabila, una de 16 cm diametrul iar cealalta de 12 cm diametrul. Compozitia poate fi coapta si intr-o forma cu diametrul de 24 cm. Punem mai intai hartie copt pe care o ungem cu ulei de cocos sau de masline si apoi presaram gris fara carbohidrati.

Asezam merele calite si nivelam suprafata.

Preparam budinca conform instructiunilor, atentie nu are zahar adugat deci ii adaugam putin indulcitor dupa gust.

O turnam peste mere fara sa o lasam sa se raceasca si o nivelam si pe ea.

Ne ocupam acum de blat.

Amestecam  ingredientele uscate :  Mixul pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb, izolatul proteic din zer,  Faina Mix de Fibre fara carbohidrati si praful de copt.

Intr-un bol adanc de mixer, mixam 5-6 minute la viteza mare ouale , sarea, indulcitorul si zaharul de mesteacan vanilat (sau esenta) pana isi dubleaza volumul si se albesc, apoi adaugam uleiul de cocos (optional), anasonul si branza.

Incorporam  treptat in amestecul de oua si amestecul de ingrediente uscate si omogenizam bine.

Compozitia devine vartoasa, cam asa arata !

O rasturnam peste tavile deja asamblate cu mere si budinca si nivelam suprafata.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 40 min. in functie de cuptor pana se rumenesc frumos.

Lasam putin tavile sa se racoreasca si apoi scoatem blaturile.

Desprindem cu un cutit pe margini, indepartam forma si hartia de copt si lasam la racit cu baza din mere coapte deasupra.

Cand tortul s-a racit, il ornam dupa imaginatie.

Eu am suprapus cele doua torturi coapte in forme separate, am pudrat cu cacao degresata amestecata cu indulcitor si aromata cu putina pudra de anason.

I-am dat un aspect de sarbatoare caci am topit cele 4 patratele de ciocolata neagra cu 40 ml. lapte semi-degresat si am turnat pe alocuri peste tort.

Ciocolata este divina 😍

Am gasit-o la magazinul online No Sugar Shop, este o ciocolata negra cu stevia si scortisoara si pe deasupra mai este si fara gluten.

Chiar daca are masa de cacao 60% mie imi este suficient, iar gustul este prea grozav, potrivindu-se de minune in combinatia ingredientelor si aromele pe care le-am bagat in tort.

In dieta dukan alege o ciocolata neagra cu continut ridicat de cacao ≥ 70%, poate fi si cu zahar dar eu am preferat fara zahar (incepand cu etapa Croaziera – 2 patrate mari/ zi  – un patratel avand dimensiune de 4*3 cm. = 1 tolerat).

Voila !

Un buchet miraculos cu arome de toamna, completat de nota proaspata ce o da crema de banane, va v-a fascina de la prima gustare.

Tortul se consuma rece, evident ca il veti repeta, iar eu va astept cu nerabdare sa-mi spuneti daca v-a placut 🤗

In dieta dukan pajitura se mananca cu pofta 😜 incepand cu etapa Croaziera.

Evitati uleiul de cocos (oricum este optional), puteti adauga asa cum v-am scris la ingrediente ulei de masline (permis in dieta dukan – 1 lingura/zi); cacao degresata cu care pudrati deasupra sa aiba 1% grasime si veti avea doar doua tolerate : mere si budinca (amidon alimentar din porumb), ciocolata neagra fiind optional, sau in Consolidare intregeste regula de trei tolerate admise 😉

Eu m-am „delectat” si cu cativa fulgi de ciocolata, insa nu-i musai sa abuzati daca tineti dieta corect. In Consolidare, evident ca nu sunt abateri de la regula daca consumati acest tort asa cum l-am conceput eu ☺

Nu contine tarate de ovaz, deci nu va afecteaza consumul zilnic obligatoriu in dieta dukan, putand sa va bucurati de ele in alte preparate cum ar fi : paine, focaccia, chifle, etc.

                                                Enjoy and don’t regret it  😉

Daca vreti sa fiti la curent si cu alte postari, urmariti Dukan Life Style si pe facebook sau @dukan.lifestyle  pe instagram, va puteti abona la newsletter ca sa primiti pe e-mail urmatorul articol.

Astept cu nerabdare comentariile voastre si daca ati incercat reteta, cu siguranta de-mi dati de veste, o veti gasi postata pe blog 🤗

Imparte cu cei dragi putin din optimismul asta delicios 😉 caci poate aveti prieteni, care din varii motive au nevoie de idei sanatoase si gustoase 😚

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *