Sunt ferm convinsa ca vor disparea imediat din farfurie, insa se prepara rapid cu ingrediente la indemana oricui. Chiar daca nu contin grasimi, am obtinut textura crocanta la exterior si moale la interior. Deci, veti fi purtati cu gustul, nu numai cu gandul, fix la biscuitii americani, mai ales ca sarbatorile de iarna bat la usa si cutiile trebuiesc pregatite, caci doar nu vrei sa poftesti la cei clasici cu unt, faina alba si zahar 😜
Intri in coma diabetica doar cand vezi reteta clasica 😂
Ingrediente:
- 150 grame dulceata/gem de caise preparat in casa fara zahar
- 2 oua
- 60 grame faina integrala de grau sau faina integrala de ovaz (6 linguri)
- 40 grame Mix pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb (4 linguri)
- 40 grame Fulgi de Ovaz Crispy
- 10 grame praf de copt (1 plic)
- 40 grame Indulcitor natural brun cu Stevia sau alt indulcitor pe care il agreati dupa gust
- esenta vanilie si aroma unt
- 40 grame Picaturi de ciocolata cu xilitol
- un praf de sare
Mod de preparare:
Intr-un bol adanc adaugam dulceata, faina integrala, Mixul pentru Gofre, praful de copt, ouale, aromele si indulcitorul si sarea.
Puteti prepara cu orice dulceata/gem de fructe aveti facut in casa fara zahar. Sau mai rapid cu piure din fructe sau banane pasate. Gasiti AICI idei pentru preparat dulceata dietetica.
Nu trebuie sa abuzati de indulcitor caci gemul clar este dulce, doar ajustati gustand compozitia. Mie imi venea sa mananc asa cruda caci era foarte buna 😋
Amestecam toate ingredientele cu o spatula pana omogenizam compozitia.
Incorporam si ciocolata si fulgii de ovaz. Eu am facut o portie si cu Fulgi de grau Crispy si au iesit deliciosi. Mai puteti adauga nuci tocate sau fructe uscate.
Amestecam bine si cam asa trebuie sa arate :
Tapetam o tava cu hartie de copt si formam cu ajutorul unei linguri sau mai rapid punem compozitia intr-o punga de plastic careia ii taiem coltul mai larg pentru a trece cu usurinta picaturile de ciocolata. Am pus in pos pentru ca am un dui larg care s-a potrivit de minune.
Din aceasta compozitie am umplut o tava clasica de aragaz.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade cca. 30 de minute.
Lasam sa se raceasca complet si apoi ne bucuram 😉 Daca nu dau navala toti ai casei si va raman se pastreaza in frigider intr-un recipient inchis ermetic.
In dieta dukan pentru etapa Croaziera “va vand un pont” 🤗
Preparati utilizand :
Piure de dovleac sau gem din goji sau rubarba, in locul fulgilor de ovaz puteti adauga in aceeasi cantitate tarate de ovaz si astfel va veti bucura de savoarea ciocolatei.
Veti avea doar doua ingredient tolerate : ciocolata si faina integrala. Putand astfel sa-i consumati in 4 zile o singura persoana.
Puteti renunta la ciocolata si atunci tineti cont doar de faina integrala, un singur aliment tolerat – 6 linguri se pot consuma de catre o singura persoana in 2 zile (2 tolerate = 3 linguri faina integrala).
Si mai atractiv este ca, puteti folosi si un gem din fructele premise in dieta dukan preparat de voi acasa cu indulcitor, nu adaugati ciocolata si atunci tineti cont ca si tolerat: gemul si faina integrala. Veti vedea ca vor fi de partea voastra calculele si o singura persoana se poate bucura de un dulce sanatos, caci ii poate manca in 6 zile.
Atat de permisiva, iubesc dieta asta in care frustrarea nu-si are loc ❤
Iat cum dintr-o reteta adaptata pentru etapa Consolidare si Mentinere (Stabilizare definitiva) puteti transforma una care se poate consuma din Croaziera !
Fiti inventivi, asa cum va stiu si pana data viitoare, ramaneti sanatosi !
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
0 Comentarii