DESERTURIDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZ

ENTREMET cu mousse de CIOCOLATA (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

ENTREMET cu mousse de CIOCOLATA (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Stiti cat de savuros este un brownie autentic ?… credeti-ma ca nu gasiti diferenta !

Stiti ca multi adora ciocolata ? … si eu, dar nu sa o mananc asa simpla … o tableta.

Stiti cate gusturi au aceste doua straturi ?

Si mai stiti ca eu n-am mancat azi decat tort ? 😂 Sa ma opreasca cineva … 🤭

Ingrediente :

Blat brownie

Mousse de ciocolata neagra 

  • 2 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 100 grame Indulcitor natural brun cu Stevia sau alt indulcitor pe care il agreati dupa gust
  • 130 ml. lapte degresat sau semi-degresat
  • 10 grame gelatina pulbere (sau 6 foi gelatina)
  • 10 grame ulei de cocos sau de masline (optional)
  • 100 grame ciocolata neagra cu continut ridicat de cacao ≥ 70%, poate fi si cu zahar dar am preferat fara zahar
  • esenta de rom (sau orice alta aroma doriti sa dati mousse ului : caramel, visine, etc. – optional)
  • un praf de sare
  • 150 grame iaurt grecesc degresat sau semi-degresat

Mod de preparare :

Amestecam  ingredientele uscate :  Mixul pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb, izolatul proteic din zer si cacaoa.

Mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare incorporand treptat indulcitorul.

Adaugam galbenusurile si uleiul (optional). Mixam pana le incorporam.

Adaugam sosul de caramel (sau aroma) si amestecam in continuare.

Amestecul de ingrediente uscate il incorporam in compozitia rezultata, cu ajutorul spatulei amestecand usor pentru a pastra aerul in ea.

Asa arata compozitia blatului,  este aerat si are consistenta unei smantani :

Tapetam cu hartie de copt orice tava avem (forma pe care vi-o doriti sa o dati tortului) sau folosim o forma din silicon si turnam copozitia. Eu am folosit o tava rotunda cu baza detasabila si 16 cm diametru.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 40 min. in functie de cuptor, pana trece testul scobitorii.

Scoatem blatul din forma si il lasam la racit.

Preparam mousseul de ciocolata.

Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-un vas impreuna cu uleiul de cocos (optional).

Punem vasul intr-unul mai larg umplut cu apa si topim ciocolata la bain marie.

Cand ciocolata e topita putem adauga optional putina esenta de rom (sau orice alta aroma doriti : caramel, visine, etc. – optional).

Intr-un bol punem cele doua galbenusuri , oul intreg, indulcitorul si amestecam.

Adaugam si un praf de sare.

Laptele il incalzim si il turnam fierbinte peste galbenusuri amestecand coninuu.

Transferam amestecul intr-o craticioara si punem la foc mediu amestecand in continuare pana ce compozitia se ingroasa. Nu lasam sa ajunga la punctul de fierbere pentru ca altfel se branzeste.

Dam jos dupa foc si adaugam gelatina hidratata in putina apa rece.

Turnam ciocolata topita amestecand continuu pana o incorporam.

Adaugam si iaurtul grecesc si amestecam.

Strecuram compozitia printr o sita pentru a indeparta eventuale mici cocoloase.

Tava in care l-am copt, o tapetam cu folie de aluminiu sau plastic alimentar si asezam  blatul.

Turnam mousseul de ciocolata peste blat si dam tava la rece pana se intareste, cca. 1 ora.

Indepartam inelul detasabil al formei, folia alimentara si transferam pe un platou.

In dieta dukan, la blat, folositi cacao degresata 1% grasime, eliminati uleiul de cocos si veti avea doar 1 ingredient tolerat – ciocolata neagra, care se poate consuma de o singura persoana in 5 zile.

Chiar si cu ulei de cocos puteti sa-l preparati caci veti avea 2 ingrediente tolerate si puteti sa va bucurati de acest delicios tort, inca din etapa de “cursa lunga” – Croaziera, fara sa simtiti frustrari 🤗

Delicios, puteti servi cu un sos slim fara grasimi, fara zahar de ciocolata sau caramel.

Nu contine tarate de ovaz, deci nu va afecteaza consumul zilnic obligatoriu in dieta dukan, putand sa va bucurati de ele in alte preparate cum ar fi : paine, focaccia, chifle, etc.

Enjoy and don’t regret it 😘

Ador entremet-urile si aromele intense, un singur desert ce-ti da explozia de gust, deliciu si textura.

Experimentati ori de cate ori aveti ocazia, observati cum se comporta ingredientele in diverse combinatii, gustati, invatati si din greseli, in final decorati, caci tehnica de decorare nu este decat asamblarea unor elemente intr-un mod cat mai armonios. Cam asta ar fi cofetaria, fie ea clasica fie dietetica 😍

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

 

print

1 Comentariu

  1. Oare izolatul proteic as putea sa-l inlocuiesc cu altceva? Faina de soia, amidon, gluten? Sau nu inlocuiesc cu nimic?
    Vreau sa-l fac, de mult ma ”striga” :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *