DESERTURIDukan CONSOLIDAREDukan CROAZIERARETETE DE SARBATORIRETETE FARA TARATE DE OVAZ

SALAM de BISCUITI (Sugar free/ Low carb/ Low fat)

SALAM de BISCUITI (Sugar free/ Low carb/ Low fat)

Pentru romani, acest desert are o cultura proprie in fiecare familie, popularitatea sa facandu-l si astazi una dintre cele mai savuroase si iubite deserturi.

Ei bine, vin cu pasi repezi sarbatorile de iarna si m-am gandit ca nu am pe blog o reteta dietetica pentru acest desert, pe cat de indragit de toata lumea, pe atat de simplu si rapid de facut. Adevarul e ca reteta de salam de biscuiti fie clasica, fie dietetica, e ieftina, simpla si trezeste amintiri placute …

Practic, in functie de ceea ce-ti doresti sa obtii ca valori nutritionale, mai adaugi sau mai scoti din ingrediente. 😀😋

Nu am apucat sa mai fotografiez pas cu pas toti pasii, pentru ca, mi se pare atat de usor de preparat si sincer sunt si intr-o perioada foarte aglomerata la job. Dar, sunt sigura ca o sa va descurcati, iar cu prima ocazie cand il mai fac, voi face mai multe fotografii. 🤗

Ingrediente:

Mod de preparare:

Mai intai rupem bucatele mici feliile de wasa.

Intr-o craticioara punem smantana (eu am folosit smantana lichida 4% grasime, dar puteti folosi lapte semi-degresat 1,5% grasime), untul, indulcitorul si aducem la punctul de fierbere, pentru a topi untul si a dizolva indulcitorul.

Intr-un bol punem punem ciocolata neagra taiata in bucatele, cacao (sau nesul) si indulcitorul cu aroma de rom (sau esenta de rom).

In acest bol in care avem ciocolata, turnam amestecul fierbinte din craticioara in care am topit untul si il acoperim cu o farfurie cca. 3-4 minute.

Dupa cele 3-4 minute amestecam cu un tel si omogenizam ciocolata topita, astfel obtinem o crema omogena.

Peste crema de ciocolata rasturnam feliile de wasa maruntite in prealabil si nuca tocata. Putem adauga si fructe deshidratate sau alte oleaginoase dupa bunul plac. Doar trebuie sa va ganditi bine, ca daca adaugati mai multe ingrediente, desi cu siguranta deliciul este pe masura 😁 adaugati si valori nutritionale mai ridicate, iar in dieta dukan depasiti portia de alimente tolerate.

Amestecam bine cu o spatula pana incorporam toate ingredientele pentru a se lega intre ele si lasam cca. 10-15 minute sa se racoreasca, timp in care wasa absoarbe lichidul si si aromele.

Pentru asamblare, rupem doua bucati de folie alimentara transparenta, ambele de lungime egala si le suprapunem pe lungimea lor cca. 0,5cm. Astfel obtinem o folie mai lata care ne ajuta la rularea salamului de mai multe ori.

Peste folia alimentara putem presara fulgi de cocos sau chipsuri din nuca de cocos cum am facut eu, sau pudra de cacao.

Asezam compozitia cu lingura, dam forma de salam si incepem sa infasuram cu folia alimentara. Impingem din ambele capete si scoatem aerul din salam.  Netezim bine in palme, strangem folia inodand la ambele capete si dam salamul la frigider pana se intareste cca. 2 ore sau peste noapte.

Eu m-am buurat tare mult, pentru ca desi nu am folosit decat 40 grame de unt, salamul s-a intarit foarte bine si l-am feliat frumos si cu usurinta.

Si uite asa redevenim copii! Doar o felie de gustati cu siguranta, nu o sa renuntati usor, atat de gustos este!😋

Pentru dieta dukan trebuie sa tineti cont de pricipiul alimentelor tolerate si permise.

            1. Pentru a va bucura de acest desert delicios in etapa croaziera, folositi asa:

  • cacao degresata 1% grasime sau nes – astfel aveti alimente permise, intrucat cacao semi-degresata 11-12% grasime este aliment tolerat
  • lapte semi-degresat 1,5% grasime – astfel aveti aliment permis, intrucat smantana 3-4% grasime este aliment tolerat
  • renuntati la nuca

        2. Respectand ingredientele de la pct. 1, salamul de biscuiti contine 2 ingrediente tolerate – wasa si ciocolata neagra. Asfel poate fi consumat de catre o singura persoana in etapa croaziera in 4 zile. Si credeti-ma ca iese super gustos iar cantitativ este satisfacator pentru pofta de desert zilnica.

       3. Daca ati ajuns cu dieta in etapa 3 – Consolidare, puteti adauga al treilea tolerat si eu personal va spun ca nu as renunta la nuca. 😉

      4. Si in sfarsit, pentru ultima etapa a dietei – etapa de stabilizare (mentinere) propriuzisa, aici ma incadrez eu, caci ma mentin la greutatea dorita de cca. 10 ani, preparati salamul de biscuiti fix asa cum am dat ingredientele si nu veti regreta. 😀😋

Nu puteti realiza ce gust bun are salamul, daca nu ma opream din “gustat” compozitia, pana sa apuc sa o rulez, nu mai aveam ce rula. 😜

Evident ca, nu am cum sa fac abuz si sa mananc tot salamul de biscuiti intr-o zi 😜 pentru ca, orice reteta noua, este asteptata cu nerabdare de colegi la serviciu. 🤗 Ei sunt cei care imi dau primul feedback si le multumesc din suflet. Eu lor… dar si ei mie.🤣👌

Cu siguranta salamul de biscuiti, este de acum pe lista mea de preferate, pe langa alte retete pe care le fac mai des.

Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei 🤗

Daca ai incercat reteta, vino pe pagina de Facebook << Dukan Life Style >> unde am pregatit un album special pentru tine << Retete apreciate si incercate de cititori >> si unde poti sa-mi atasezi in comentariu o poza cu oricare din retetele incercate si apreciate ! 🙂 Sper ca vei fi placut surprins draga cititorule sa-ti vezi si aici pe blog, la finalul fiecarei retete, preparatul incercat si apreciat de tine !

Pofta buna s-aveti !

Eu va astept la o cafea buna, langa care am pus, evident si Salam de biscuiti.  🤗😋


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!


Reteta incercata si apreciata de cititori ❤⤵⤵⤵

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *