DESERTURIDukan CONSOLIDARERETETE FARA TARATE DE OVAZ

TARTA cu crema de IAURT si JELEU de CATINA (Fara faina alba/ Sugar Free/ Low Carb/ Low Fat/ Gluten Free)

TARTA cu crema de IAURT si JELEU de CATINA (Fara faina alba/ Sugar Free/ Low Carb/ Low Fat/ Gluten Free)

Faptul ca imi plac tartele fie dulci ori sarate, nu este o noutate pentru voi.😋 Tarta aceasta are un gust divin pentru cei care adora senzatia de dulce-acrisor, iar combinatia de gutui si catina nu mi-o puteam imagina cat este de buna, pana nu am tot lins din castroane in timp ce preparam. 😀

Aveam gutui de la mama de la tara, ne facusem pofta cu ele si le tot dadeam de colo-colo. Parca mi-era mila de ele sa nu fac un desert, caci altfel soarta lor era sa se strice si nu-mi doream asta. 🤗 Ingredientul “surpriza” despre care v-am scris pe pagina de Facebook, este evident catina. Insa, nu fructul proaspat ci mare mi-a fost mirarea cand am dat peste el in magazinul meu de suflet cum imi place sa-i spun 👉 No Sugar Shop , sub forma de pulbere din fructe de catina deshidratata.

Curioasa si deschisa la noutati, cum sunt de fel 😁 mi-am luat o punguta cu gandul ca voi gasi eu ce sa fac cu ea. Pulberea din fructe de catina uscate, obtinuta prin macinarea lenta pe o moara traditionala cu pietre are o valoare nutritionala net superioara fata de macinarea industriala.

Se foloseste in cure sau preparate culinarea precum salate, sosuri, iaurt, in amestec cu miere si polen sau pentru ceai. Ideala pentru sportivi, vegetarieni sau vegani. Si de ce nu, ideala pentru mine sa nascocesc un dulce grozav de gustos si sanatos! 😜

Ingrediente:

Crusta

Umplutura

Jeleu de catina

Optional

  • 400 grame fructe taiate cuburi
  • indulcitor dupa gust in functie de cat de dulci sunt fructele pe care le alegeti

Mod de preparare:

Optional, optional … dar e demential de buna si ornata cu fructe 😜

Asadar, la alegere. Eu va spuneam ca am avut gutui, dar foarte bine puteti sa faceti tarta si cu mere, pere sau alte fructe. De preferat fructe tari, pe care le taiem in cubulete si le inmuiem in tigaie cu putin indulcitor dupa gustul fiecaruia. In dieta dukan, daca doriti sa renuntati la aliment tolerat, renuntati la fructe, este gustoasa si doar cu jeleu deasupra.

Eu am avut cca. 400 grame gutui taiate in cubulete. Le-am inabusit cu 2-3 linguri de apa (pentru ca nu sunt zemoase) pana s-au inmuiat si lichidul a scazut, iar la final am adaugat dupa gust indulcitor brun cca. 50 grame (da o aroma de caramel grozav de buna), apoi am adaugat o lingura de Indulcitor natural cu Stevia si aroma de scortisoara – Green Sugar si le-am lasat la racit.😋

Pentru crusta – folosim un robot de bucatarie pentru rapiditatea dar sigur, ingredientele se pot amesteca si manual.

Punem toate ingredientele uscate inclusiv oul si amestecam cateva secunde.

Pentru ca aluatul sa nu ramana nisipos, daugam iaurtul grecesc si amestecand inca cateva secunde, obtinem un aluat care poate fi modelat.

Ajunge la o consitenta, in asa fel incat putem forma gramajoara stransa in pumn.

Rasturnam compozitia intr-o tava de tarta termorezistenta (vas de yena/ceramica) sau anti-aderenta, forma speciala de tarta, sau ce vas de copt aveti voi cu margini nu foarte inalte. Aluatul va ajunge pentru o tava cu diametrul de 24 – 28 cm in functie de cat de gros il intindeti (tasati). Tava mea dreptunghiulara are dimensiunile 30 x 20 x h3.

Mai intai modelam marginile, inaltand aluatul pe forma cu ajutorul degetelor. Apoi cu o lingura tasam si baza. Intepam cu furculita din loc in loc baza crustei.

Coacem crusta de tarta in cuptorul preincalzit la 175-180 grade C, cca 20-25 min. in functie de cuptorul fiecaruia pana ce devine aurie. O lasam la racit.

Preparam umplutura.

Punem foile de gelatina in apa rece si le lasam la hidrat cca. 5-8 min.

In bolul mixerului punem toate celelalte ingriediente si le mixam pentru a omogeniza crema obtinuta.

Scurgem bine foile de gelatina deshidratata, le punem intr-o cana si le amestecam cu cele 2 linguri de lapte cald pana ce se topesc (puneti cana pe baie de abur pentru a se topi mai rapid). Daca folositi gelatina granule, o hidratati in apa rece si apoi o topiti pe baie de abur.

In crema de iaurt si branza adaugam gelatina topita si mixam pentru a omogeniza.

Turnam crema in crusta deja racita si dam la frigider pana ce se incheaga.

Preparam jeleul de catina. Practic facem un ceai din ingredientele date, mai putin gelatina pe care mai intai o hidratam, apoi o punem in ceai – doar cand ceaiul se mai racoreste, trebuie sa fie caldut. Nu adaugati gelatina in ceaiul fierbinte intrucat ii distrugeti proprietatea de inchegare. Gelatina granule trebuie doar hidratata nu si dizolvata, pentru ca odata adaugata in ceaiul caldut, automat se va dizolva.

Cand crema de iaurt si branza s-a inchegat, turnam jeleul de catina. Jeleul se toarna peste crema cand acesta este la temperatura camerei. Nu trebuie sa fie foarte cald cand il turnam peste crema, pentru a se intinde uniform si a nu sapa in crema.

Lasam tarta la frigider, pana ce se incheaga si jeleul de catina si ornam deasupra cu fructele deja pregatite (au stat destul la racit, caci doar de ele ne-am apucat prima data). 😋 Tarta se serveste rece!

Pozele nu sunt din cele mai reusite, pentru ca mi s-a stricat aparatul, nu mai focalizeaza bine 😢 dupa 5 ani de blog, a obosit si el. 😜 Dar, sunt convinsa ca voi cei care ati incercat atat de multe retete de pe acest blog, nu veti fi dezamagiti de gustul tartei. 😋 Promit ca urmatoarea investitie nu va mai fi in cratiti, tavi, tigai etc. ci in foto. 📸🥰

Aroma de scortisoara, dupa gustul meu, se potriveste de minune in aceasta combinatie. Tarta este ducle-acrisoara si foarte fresh. 💕

Insa, clar gustul caramelului din Green Sugar Gold, desavarseste si atata orice papila gustativa. 😜

Un preparat dieteic, gustos si satios si pentru cei care nu sunt la dieta, tarta nu contine gluten. Colegii mei de serviciu, s-au bucurat de ea din plin, pentru ca am dus-o intreaga si am mancat-o impreuna.

Deci, impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.

Crusta de tarta nu contine tarate de ovaz, deci nu va afecteaza consumul zilnic obligatoriu in dieta dukan, putand sa va bucurati de acestea in alte preparate cum ar fi : paine, focaccia, chifle, etc. Nu contine ingrediente tolerate. Ingrediente tolerate puteti considera fructele pe care le alegeti pentru a orna tarta si o puteti consuma in etapa croaziera.

Pofta buna s-aveti si o viata sanatoasa!


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).

Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.

Cu multumiri!

print

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *