DESERTURIDukan ATACDukan CROAZIERARETETE FARA TARATE DE OVAZRETETE in ETAPE

CHEC cu CACAO si MERISOR (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

CHEC cu CACAO si MERISOR (Fara faina alba/ Sugar free/ Low carb/ Low fat/ Gluten free)

Evident ca am citit si despre chec 😉

Conform istoriei culinare, checul exista de pe la 1700, se regasea in Marea Britanie si se numea “pound cake”, deoarece la preparare se folosea cate un pound (o livra), adica o jumatate de kilogram din fiecare ingredient necesar coacerii sale.

Oamenii din diferite parti, au adoptat un stil propriu de preparare, fie cu adaos de cacao, stafide sau fructe confiate, checul este o prajitura ce se gaseste in toata Europa.  Unii au adaugat fructe uscate, altii, agenti de aromatizare, iar alte variante includ adaugarea de ciocolata sau suc de lamaie pentru aroma. Cert este ca-i o prajitura mai densa, la indemana oricui ce nu necesita foarte mult timp de preparare si poate fi reinventata dupa bunul plac al fiecaruia.

Azi reinventam si noi si preparam un chec dietetic. Eu va dau ingredientele pe care le-am ales pentru o varianta sugar free, gluten free, low carb, low fat, iar voi alegeti aromele si ce mai doriti sa puneti in el, in functie de preferinte sau nevoi 😋

Ingrediente:

  • 8 oua

Daca vrei sa scazi continutul de grasimi mai mult, folosesti cum am facut eu, 8 albusuri si doar 3- 4 galbenusuri de la cele 8 oua.

Eu am pus aroma de vanilie, portocala si ciocolata.

  • 50 grame merisor infuzat cu mere si stafide (fara zahar)

Am ales Mix pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb pentru ca este un produs lipsit de:

  • Carbohidrați
  • Gluten
  • Zahar
  • Cereale
  • Soia
  • Amidon
  • Produse lactate sau produse derivate din lapte
  • Faina din seminte oleaginoase

Proteina din soia pentru ca este fabricata din fulgi de soia de inalta calitate, degresata (la temperaturi scazute) si ofera o valoare proteica ridicata checului nostru, cu un continut de proteine de peste 85%, cu un nivel minim de grasimi si carbohidrati.

Mod de preparare:

Amestecam  Mix pentru Gofre, proteina din soia, laptele praf si praful de copt.

Separam albusurile de galbenusuri.

Omogenizam bine galbenusurile impreuna cu uleiul de cocos topit si racit, indulcitorul si aromele.

Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare.

Peste spuma de albusuri turnam compozitia de galbenusuri si mixam in continuare pana o incorporam.

Incorporam treptat lingura cu lingura amestecul de ingrediente uscate ajutandu-ne de o spatula sau un tel cu miscari circulare de jos in sus.

Oprim 1/4 din compozitie in alt vas, iar in  restul de compozitie ramasa adaugam merisor (sau orice alte fructe uscate doriti).

Turnam amestecul cu merisor in forma de chec din silicon sau o forma clasica tapetata cu hartie de copt.

In compozitia oprita adaugam cacao, aroma de ciocolata, subtiem cu 2 linguri lapte lichid degresat, apoi o turnam deasupra.

Cu o furculita prin miscari circulare de sus in jos amestecam compozitia de cacao astfel incat ea sa ajunga si la baza formei.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 45 – 60 min. pana trece testul scobitorii.

Checul nostru a crescut foarte frumos, il scoatem din cuptor il lasam putin sa se raceasca forma si il rasturnam pe un gratar pana la racirea totala.

In dieta dukan, nu va afecteaza consumul zilnic de tarate de ovaz intrucat nu contine tarate de ovaz. Poate fi consumat inca din etapa Atac de catre o singura persoana intr-o zi intrucat nu contine ingrediente tolerate. In locul merisorului adaugati fructe goji caci 1 lingura goji/zi este permisa. Enjoy !

Gustul este demential de bun, fara “lauda de sine”,  caci stiti voi … “nu miroase-a bine” 😜

Abia astept sa-mi spuneti de va placut, iar eu la finalul acestui articol, ca si la celelalte, sa atasez cu recunostinta pozele voastre, ale celor ce-mi incercati retetele si carora va multumesc din suflet 😍

Pofta buna s-aveti !


Nota:

Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.

Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !


Reteta incercata si apreciata de cititori ???❤⤵⤵⤵

Ana a folosit blatul checului si a preparat o prajitura cu rubarba, formidabila 🙂

print

4 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *