Ii prefer in locul fast food-ului sau a covrigilor si a produselor de patiserie cumparate, in locul chipsurilor si a multor altor produse pe care suntem tentati sa le consuma in pauza de pranz 😉
Ingrediente:
- 350 ml apa – calduta
- 2 linguri de masline
- 2 oua
- 40 grame tarate de ovaz
- 40 grame lapte praf degresat
- 50 grame izolat proteic din zer
- 80 grame Mix pentru Gofre fara Carbohidrati – NoCarb
- 70 grame Faina Mix de Fibre fara carbohidrati
- 50 grame gluten din grau
- 7-10 grame faina de konjac
- 1 lingurita sare
- 60 grame mozzarella sau cascaval light ras sau cascaval dukan preparat in casa
- 1 lingura seminte de chimen sau ierburi aromate
- 1 plic drojdie uscata
Mod de preparare :
Intr-un bol incapator amestecam toate ingredientele uscate ale aluatului, mozzarella si chimenul, mai putin sarea.
Bineinteles ca putem folosi si alte condimente cum ar fi oregano si paprika, rozmarin si oregano, busuioc, sau chiar seminte.
Apa o incalzim putin si adaugam in ea sarea si uleiul.
Setam masina de paine la programul destinat framantarii si dospirii aluatului (in functie de marca masinii, acesta dureaza cca. 1 ora si 30 min.).
Turnam amestecul de apa in masina si spargem oul.
Adaugam amestecul de ingrediente uscate si la final plicul de drojdie.
Pornim masina si o lasam sa-si faca programul de framantare si dospire.
Se poate prepara aluatul si manual doar ca trebuie sa aveti rabdare sa-l lasati la dospit la caldura, astfel ingredientele hidratandu-se foarte bine.
Dupa 1 ora si 30 min cat masina framanta si dospeste, scoatem aluatul cu podul palmelor unse cu ulei de masline.
Ungem putin si blatul de lucru si impartim aluatul in doua parti pentru a forma crackersi.
Intindem foaie subtire cu sucitorul cca. 0,3 cm grosime.
Decupam cu o rola sau un cutit forma pe care vrem sa o dam, eu i-am facut dreptunghiulari.
Asezam aluatul astfel decupat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem cu ajutorul unei pensule cu oua batut cu putin lapte degresat.
Am presarat cateva seminte de chia deasupra dar aceasta este optional.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade cca. 30 min in functie de cuptorul fiecaruia (pana ce se rumenesc frumos).
In dieta dukan se pot consuma de catre o singura persoana in doua zile, incepand cu etapa Croaziera, asigurandu-va si portia de tarate de ovaz recomandata in aceasta etapa – 2 linguri/zi (20 grame).
Avem doar un ingredient tolerat daca folositi lapte praf degresat≤ 1% grasime. Ingredientul tolerat este mozzarella light (mozzarella – 30g/zi ).
Daca preparati voi cascavalul in casa dupa reteta mea pe care o gasiti AICI, nu veti avea ingrediente tolerate.
Sunt deliciosi, pe langa multe preparate cu legume, merg de minune cu pasta de avocado sau icre , aperitive cu diverse combinatii din creme sarate de branza, peste sau pate de ficat 🙂
Daca vreti sa fiti la curent si cu alte postari, urmariti Dukan Life Style si pe facebook sau @dukan.lifestyle pe instagram, va puteti abona la newsletter ca sa primiti pe e-mail urmatorul articol.
Pofta buna s-aveti !
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
0 Comentarii