Evident, poate ca v-ati gandit ca vestitele macarons se pot manca si in dieta dukan 😉 Cu siguranta, mancand cu masura, ca de altfel orice preparat ai alege, nu te vei ingrasa!
Dupa cum ati aflat, adaugarea fainii de migdale ca si ingredient permis incepand cu etapa croaziera a dietei dukan, nu poate decat sa aduca nutrienti de calitate si garsimi sanatoase. Aceasta inlocuind cantitatea de ulei de masline permisa (1 lingura ulei masline = 18 gr. faina de migdale) ne poate bucura cu un desert sanatos, dar fara zahar. Mai multe detalii gasiti AICI.
M-am gandit asa: daca macarons nu se prepara decat cu faina de migdale, sahar si albus de ou, de ce nu am putea prepara si cu un indulcior inlocuind zaharul?
Astfel am adaptat cantitatea de indulcitor pentru a inlocui zaharul.
Ingrediente:
- 3 albusuri de ou (de marime medie)
- 100 grame faina de migdale
- 20 grame cacao degresata ≤1% grasime
- 80 grame Eritritol cu Stevia 1:2 – Edulcorem (pudra facut in rasnita de cafea) – indulceste natural, 1 lingurita EDULCOREM STEVIA pulbere 1:2 = 2 lingurite de zahar; este non – caloric, stabil la coacere, fierbere sau congelare si nu fermenteaza.
Puterea de indulcire fiind dubla cu cea a zaharului. Zero calorii si indice glicemic. Recomandat in diete si pentru persoanele diabetice (in cadrul unei alimentatii echilibrate) sau cu fenilcetonurie.
- 25 grame Eritritol cu Stevia 1:2 – Edulcorem
- 5 ml. esenta de rom
- un praf de sare
Mod de preparare:
Amestecam faina de migdale, cacaoa si cele 80 gr. indulcitor facut pudra in rasnita de cafea. Daca nu aveti faina de migdale, nu este nicio problema. Cumparati migdale si macinati-le foarte fin intr-o rasnita de cafea.
Cernem amestecul intr-o sita fina, chiar de 2 ori, pentru a indeparta eventual resturile nemacinate de migdale.
Sau mai simplu, puteti pune ingredientele intr-un mic procesor (robot de tocat) si mixa de cateva ori pentru a le amesteca cat mai bine.
Folosim un mixer pentru a bate albusul. Inca de la inceput adaugam un praf de sare si batem pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam in doua prize si cele 25 gr. indulcitor si mixam in continuare pentru a-l incorpora. Adaugam spre final (optional) 1 lingurita zeama de lamaie (sau otet) si mai batem 2-3 minute, apoi esenta de rom.
Renuntam la mixer si incorporam treptat ingredientele uscate cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Nu adaugam ingredientele uscate decat treptat cate 1-2 linguri, amestecam si repetam pana terminam de incorporat.
Obtinem o compozitie putin moale si lucioasa care curge uniform de pe spatula. Am tot citit despre prepararea acestor macarons, se spune ca se amesteca de cate 35-40 ori in compozitie, dar credeti ca am stat sa numar …? 🤔😜
Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, sau daca aveti covoras special din silicon. Eu am copt si pe covoras si in tava tapetata cu hartie de copt. Doar ca in tava trebuie sa estimati sa lasati loc intre ele sa nu se uneasca, pentru ca se mai platesc putin.
Punem compozitia intr-un pos sau intr-o punga careia ii taiem varful. Nu am pus toata compozitia ci doar jumatate pentru a nu ingreuna posul, apoi am umplut posul si cu restul compozitiei.
Formam macarons de cca. 2,5 cm diametru. Nu vor fi toate chiar uniforme, dar nu-i bai. Ca sa scoatem aerul din compozitie si sa uniformizam, batem de 2-3 ori cu tava de podea sau de masa.
Lasam cochiliile la temperatura camerei, la uscat, pentru cel putin 30 de minute sau maxim 1 ora. Incercam atingand cu degetul si daca nu se mai lipeste compozitia de deget, e semn ca le putem coace.
Coacem in cuptorul preincalzit la 160 grade cca. 13-15 min. in functie de cuptor.
Dupa coacere lasam sa se raceasca complet pe un gratar. Mie mi-au iesit 54 buc. cochilii 😋 Deci voi asambla 27 buc. macarons Yupiiiii 😍 Pentru prima data, sunt multumita, daca as fi pus mai multa compozitie au fi iesit mai „grasane” dar e ok si asa.
Ca umplutura se poate folosi orice in functie de preferinte si de ce anume este acceptat in dieta.
Daca nu tineti o dieta low fat, puteti prepara un ganache de ciocolata neagra cu smantana.
Pentru dieta dukan va recomand cu incredere ganache dietetic, il gasiti in reteta de AICI. Sau o crema pasticera de vanilie sau cacao.
Asamblam cochiliile, punand crema cu un pos pe cate una si acoperind cu alta pana le terminam.
Macarons-ul consumat a doua zi dupa ce a stat la rece, in cutie ermetic inchisa, este delicios, moale pe interior si crocant la exterior 🥰
Impartasiti si celor dragi reteta, caci poate sunt printre prietenii vostri persoane interesate de aceasta dieta sau din varii motive au nevoie de idei sanatoase.
In dieta dukan, in functie de umplutura pe care o alegeti se pot consuma 5 buc. macarons/zi de catre o singura persoana, deci in 5 zile ii devorati 😀
Prima reteta pe anul acesta, sper sa va fie de folos, sa va tenteze sa o incercati si sa-mi dati de veste 🙂
Pofta buna s-aveti!
Nota:
Click pe fiecare ingredient pe care doriti sa-l cumparati si veti fi redirectionati catre comerciant.
Folositi codul lifestyle5 pentru a beneficia de un DISCOUNT de 5% din valoarea comenzii plasate pe No Sugar Shop !
Copyright©dukanlifestyle_2016_Materialele(text/imagini)sunt proprietatea autorului acestui site si sunt protejate de drepturile de autor conform legislatiei in vigoare (Leg. Nr. 8/1996).
Utilizarea lor integrala sau partiala, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Utilizarea retetelor in scop comercial, este interzisa fara acordul scris al autorului.
Cu multumiri!
Bună Lucica. Îmi poți spune, te rog, de unde procuri cacao sub 1% ? Pe nosugar nu mai au de peste 1 an . Mulțumesc.
Buna, Anca! Din pacate si la mine a fost ultima cutie, o avem cam de un an si eu tot de pe nosugar. Stiu ca nu se mai gaseste din pacate, pentru ca cea de brand dukan este f scumpa la distribuitor si de aceea nu se mai aduce 🙁
Îți mulțumesc mult pentru răspuns! Asta e, ne vom adapta! 😘
Multumesc si eu pentru vizita, Anca! 😘
Cu drag, Anca 🥰